Jump to content

Ariel Nomad


and

Recommended Posts

Ariel Nomad skal lanseres til helga på UK Autosport International 2015.


Lengde 3215mm

Track 1585 front and rear

Høyde 1425mm

Wheelbase 2348mm

Bredde1850mm

Approach angle 71 degrees

Departure angle 82 degrees

30cm bakkeklaring

Vekt 670kg

Hjul 235/75R-15x7

0-100kmt 3.4sekunder

Topphastighet 200kmt

50liter bensintank

2.4L Honda

235hk/7200

300Nm/4300

Rwd

LSD

Kostnad 27500 Pund pluss Vat.

 

Og de snakker om å delta med denne i Rally Raid, og lisensprodusering i USA.

Rallysporten må jo bare sikle på denne lille loppa da den har alt for å kjøre egen enhetsklasse uten fordyrende bilkarosseri og deler. Litt skummelt å dra av inn i granskauen uten et beskyttende karosseri, men noe må man våge.

Tror dette kommer til å bli en kjempesuksess for et så fett konsept da Ariel Atom er ganske så smalt. For har man først de pengene så har man like godt en Porsche 911 o.l til å kjøre trackday kombinert med dagligbruk som man ikke kan med en Atom. Og Atom er kun for asfalt, sol og godvær. En bil nummer 3 eller noe slikt.

 

Dette kunne jeg kjørt med året rundt uten å engste meg for karosseribulker eller hull i veibanen som en fullsize Polaris RZR. RZR blir jo egentlig bare en moped i forhold som ikke kan sammenlignes for Nomad er en moderne VW Baja Bug. Skikkelig piggdekk her så kan man kjøre før måkebilen kommer. Helårs Mad Maxkjøretøy. Sjukt tøft å kjøre inn i skumringen på bensinstasjonen i Mad Maxklesdrakt, kjørebriller og Nomad full av drit og støv som danser i lyskjeglene fra takbøylen med reservehjulet og bagasjesekken stroppet bakpå. Tar av litt nå, men du skjønner tegninga? Du klarer ikke å matche dette i en liten, og nypolert Honda CR-V Suv på hyttetur.

 

Men med bare 100stykk produsert i året så blir det vel ekskulsivt kun for de heldige. Blir nok ikke noe bruktkjøp selv etter flere år inn i fremtiden på denne karen :(   Atom 2006 går for 500K her i Norge http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=54540008&searchclickthrough=true

 

 

http://www.arielmotor.co.uk/nomad/

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=Piy-uDrT0-Q

 

 

 

nomadDrawing.jpg

 

frontRender.jpg

 

nomadFront.jpg

 

nomad2.jpg

 

nomadRear.jpg

nomad1.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

2 prøvekjøringer på denne tøffe minimalisten. Her kjører du aktivt bil selv uten å bryte fartsgrensen i steden for å frakte kroppen fra A til B.

En kort fra Auto Ekspress https://www.youtube.com/watch?v=EuBtgm-y44g og en lengre fra Evo https://www.youtube.com/watch?v=Gpd_s8XOdLU

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...