Jump to content

Lakkering


Recommended Posts

Skal lakkere støtfangerne på bilen min, og så er det sånn "ruflete" overflate på den.. (scorpio). Er det noe som bør legges i før lakkering? Tror dere vet hvilken overflate jeg mener..

 

Takker for svar.

00 Golf Highline 1,6 (bruksbil)

87 Scorpio V6 (evighetsprosjekt???)

88 Scorpio 2,4i bruksbil

Link to comment
Share on other sites

Guest ErikW

HEi

 

Du trenger følgende:

Vask for plast overflater og lignende,sprøytesparkel/filler

Lakk

 

Vask først så sprøyte du på filler/sprøytesparkel og så pusse du den fin og så er det et strøk til med filler/ sprøytesparkel..alt ettersom... så kan du lakkere det når du er fornøyd :)

 

Mvh Erik W

Link to comment
Share on other sites

Guest kdyescort

nå vett ikkje eg kor dype de rillene e,, regne med d e lister eller noge,, ville uansett ikkje bare brukt filler, d e beregna for å ta mikroskopiske risser i fin sparkelet.. ville nok prøvd med litt universal eller fin sparkel først å fylt på med filler til slutt.. men alt dette kan en bil lakkerer :)

Link to comment
Share on other sites

Nå vet jeg ikke helt hva du mener med ruflete, men visst dette er ubehandlete fangere til scorpio, så kan jo dette gjøres på flere måter om du vil. "nuppene" som er på en org fanger fyller du fint opp med fyller, men du bør bruke en grunning som er beregnet på plast før du legger fyller. Hvil ikke kan du risikere at det ramler av i store flak når du får steinsprut og lignende. Post et nærbilde av hvordan det er så kan jeg forklare :D

 

Når jeg var lærling var det alltid vi som ble satt til å ta fangerene og slikt på lakkverkstedet :angry:

Men husk at når du pusser fylleren bør du slipe det med vann . 1000 korning hvis du skal ha metallic lakk eller 800 visst du skal ha vanlig tett farge.

<img src="http://i33.photobucket.com/albums/d95/sind-mag/Bila/Utennavn.jpg" border="0" class="linked-sig-image" />

Link to comment
Share on other sites

kan svare deg på dette jeg. sind-mag har noen lunde rett her..men...!! for det første så handler det her om plast.det første du må gjøre er å vaske fangerne med silikonvask. skikkelig slik at d ikke ligger rester etter polish vegstøv asfaltflekker osv. deretter matter du ned fangerne med en grå pusseklut(3m) dynket i silikonvask. da får du samtidig bort alle mikroskopiske rester.deretter må du legge på plastgrunning.det er ikke nødvendig å legge grunning på dette. deretter fullersprøyter du fangerne.er det noe små hakk og slikt kan du sparkle rett på fullern (etter den er tørr).da bruker du 240 papir og sliper forsiktig ut .unngå å gå for lang med papiret.grunnet sliperiper. bruk gjerne en 1k fuller feks standox non stop fuller over sparkelen etter du har pusset med 400 tørt.fullern pusser du med 400 og 500 tørrpapir og bruker rød eller grå pusseklut etterpå.hva du enn gjør så IKKE våtslip fullern. det er mange som gjør det enda. men risikoen for at fukt skal trekke seg inn og legge seg bak fullern er stor. dette pga sammensetning av kjemiske i fullern som finnes på markedet idag.når all sliping er gjortt blåser du av fangerne godt, både ut og innvendig.deretter vasker du de med silikonvask igjen. og dette er viktig.. bruk papir som ikke loer..... og dra en vei feks høyre til venstre.i rette bevegelser. unngå sirkelbeveglser og masse fram og tilbake. dette er pga at plasten blir statisk igjen. lakkering på en fanger som er oppladet statisk blir aldri bra. spesielt metalicc ,hvor metaliccflakene som regel reiser seg og det ser ut som en "hårete "fanger, :) blås over fangeren3-4 ganger mer og vask en gang til unngå at silikon vasken luftørker,så etter at du har vasket,går du over med en fuktet papirklut og tørker .. dettte pga at hvis du vasker og det renner litt feks. hvis silikonvasken da lufttørker såkan du oppleve å få skjolder i lakken. håper dette var til litt hjelp

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...