Jump to content

Garanti på reservedel, noen som veit hva norsk lov sier om det ?


HansenRS

Recommended Posts

Kjøpte en reservedel (sensor som måler temperatur i eksospotten) som ble  byttet i februar 2016, i år røk den igjen etter ca 50mils bruk. Når jeg prøver og reklamere på delen får jeg bare slengt til svar at siden delen ble byttet før 1.mars 2016 så gjaldt det bare 3mnd garanti fra fabrikken, men etter 1.mars ble den forlenget til 1års garanti.

Delen koster 2.500,- og har bare 3mnd garanti, noen jeg mener er helt på vidda.. Noen som veit lovverket rundt dette? Prøvde å søke litt på lovdata om reklamasjon men kunne ikke finne noe

 

Takker for svar 

Link to comment
Share on other sites

Forbrukerkjøpsloven

 

§ 27.Reklamasjon

 

Dersom det foreligger en mangel ved tingen, må forbrukeren innen rimelig tid etter at han eller hun oppdaget eller burde ha oppdaget den, gi selgeren melding om at han eller hun vil påberope seg mangelen (reklamasjon). Denne fristen for å reklamere kan aldri være kortere enn to måneder fra det tidspunkt da forbrukeren oppdaget mangelen.

 

Reklamasjon må senest skje to år etter at forbrukeren overtok tingen. Dersom tingen eller deler av den ved vanlig bruk er ment å vare vesentlig lengre, er fristen for å reklamere fem år. Dette gjelder ikke så langt selgeren ved garanti eller annen avtale har påtatt seg ansvar for mangler i lengre tid. Fristene etter første og annet punktum gjelder heller ikke dersom det foreligger en mangel etter § 15 annet ledd bokstav g.

Reklamasjon kan i stedet fremsettes overfor den som etter avtale med selgeren har påtatt seg å avhjelpe mangler.

Hvis forbrukeren ikke reklamerer i tide, tapes retten til å gjøre mangelen gjeldende. Dette gjelder ikke dersom selgeren har opptrådt grovt uaktsomt eller for øvrig i strid med redelighet og god tro. Retten til å gjøre mangelen gjeldende kan også tapes etter foreldelseslovens regler om foreldelse.

 

Sitat slutt.

 

 

Garanti er en rettighet som skal være bedre enn og i tillegg til reklamasjonsretten. Du har minimum to års reklamasjonsrett på denne delen.

 

 

Foreslår at du skriver ut forbrukerkjøpsloven og klasker den på disken der du har kjøpt delen.

 

https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2002-06-21-34/KAPITTEL_6#KAPITTEL_6

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...