Jump to content

Ulyd i understellet på bilen over ujevn vei og telehiv - Ford Mondeo MK3.


Magro

Recommended Posts

Hei.

 

Jeg har problem med ulyder i understellet ved kjøring over ujevn vei. Lyden kan vanskelig beskrives, men det er en dunkelyd som fremprovoseres enkelt.

Ved den minste telehiv eller forhøyning i asfalten kommer det en dunkelyd . Jeg vet at fjærbeinslageret på høyre side er ødelagt fordi det dunker kraftig når man legger over ved parkering ,men vil det være andre ting som gir fra seg ulyder ved ujevnheter i veien? Kan dette være endeledd eller lenkearmer?

Det virker ikke som en typisk drivknute- eller hjullagerlyd da ulyden kommer ved ujevnheter, typisk ved starten på en fartshump eller ødelagt asfalt Det virker som at det er noe dødgang på rattet og litt vibrasjoner (dekkene ble balansert i høst). Bilen sliter for øvrig ikke dekkene på verken inn eller utsiden.

 

Det høres nesten ut som forstillingen er løs, men da ville den ikke gått i gjennom EU-kontrollen for noen måneder siden. Lyden er den samme nå også. Har tidligere vært under bilen, men det var ikke noe som åpenbart var defekt i hjulopphenget da.

 

 

 

Har ikke mulighet for å komme under bilen her for øyeblikket.

 

 

Mvh. Magro

Edited by Magro
Link to comment
Share on other sites

Er mangel på eu, men man må kjenne godt etter, når hjula er oppifra, siden de da blir stående i spenn

Takk så mye for svar. Stabilisatorstaget på høyre side var meget slarkete og noe på venstre. Burde man kjøpe plastikkutgaven eller metallutgaven av staget? ☺ https://www.bildeler.no/lenkearm/ford/mondeo-iii-stasjonsvogn-bwy/B/2003/CGBA/?Vare=58266 https://www.bildeler.no/lenkearm/ford/mondeo-iii-stasjonsvogn-bwy/B/2003/CGBA/?Vare=39943

Edited by Magro
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...