Jump to content

Karosseri


Recommended Posts

Guest sircossie

Kaffe har jeg faktiskt brukt en gang, dåli virkning, men har man god tid så.... Men hvor man får tak i det du er ute etter er jeg ikke sikker på. Et platefirma eller noe sånt kanskje.

Link to comment
Share on other sites

Fant noe her http://www.clemco.no/Blaasemiddel.htm

 

 

Doloblast er et rent naturprodukt (KalciumMagnesiumKarbonat = CaMg(CO3)2), helt uten kjemiske tilsetningsstoffer, dvs ingen emner som kan være skadelige for mennesker eller naturstein.

Utmerket til rengjøring og fjerning av maling fra overflater som stein, betong, murstein, marmor, tre og metalloverflater. Er også meget godt egnet til fjerning av oksidbelegg fra f eks aluminium, stål og kobber. Doloblast gir en pH regulerende effekt på surt vann, og vil derfor også virke positivt på avløpsvannet. Partiklene er ikke vannoppløselige, men lar seg lett spyle vekk etter at jobben er ferdig utført.

 

 

Impact glasskuler er produsert av optisk klart kroneglass av høyverdig sodakalksilikat. Kulene er herdet, er helt runde og like store. Dette garanterer et homogent trykk mot rengjøringsoverflaten og lang levetid. Glasskuler gir en effektiv rengjøring og glatte, nesten polerte, overflater. Blåsemiddelet er skånsomt mot overflaten og egner seg godt for rengjøring og polering av rustfritt stål og aluminium, blåsing av presisjonsdetaljer, avgradering, overflateforbedring mm. De kan også benyttes til overflateherding gjennom sin "peening" effekt, dvs at kulene hamrer løs på overflaten og dermed gir overflatehardhet og stor bruddstyrke.

 

 

 

plastmedia

Plastblåsemiddel spesielt fremstilt for stripping av malingssjikt og urenheter fra ømtålige flater som tynnplater, aluminium, magnesium, glassfiber, komposittmateriale mm. Aerolyte har en ujevn form med en skarp og kornete overflate som med maksimal kontroll bryter ned og fjerner malingen sjikt for sjikt. fBrukt riktig gir blåsemiddelet ingen forandring av overflateprofilen. Middelet brukes mye innen flyindustrien for stripping av flykropper, og oppfyller kravene til amerikansk MIL spec P-85891 til hardhet, størrelse, form og kvalitet. Kan gjenvinnes 10 - 20 ganger. Leveres i tre ulike hardhetsgrader (Mohs). Disse finnes i 5, alternativt 6, korninger. Den mest brukte er Mohs 3,5 SP i str 20 - 30 mesh

 

 

NK aluminiumoksid

NK er krystallisert aluminiumoksid som fremstilles gjennom en smelteprosess i lysbueovn av høyverdige råmaterialer som bauxitt og aluminiumoksid. NK har en renhetsgrad på ca 95,20% Al2O3. Det inneholder ikke noen form for fri kiselsyre og kan derfor ikke forårsake silikose. NK aluminiumoksid er nøytralt og meget hardt (mohs 9) og skarpt, noe som gir en meget høy avvirkningsgrad og riktig overflatestruktur. Middelet er meget anvendelig da det kan benyttes på de fleste underlag som stål, aluminium, kobber, samt rustfrie og herdede materialer. Under blåseforløpet deles de skarpkantete krystallene seg slik at slipeeffekten beholdes til alle blåsekorn er fullstendig nedbrutt. Kan gjenvinnes opp til 30 ganger.

 

 

EK hvit aluminiumoksid

Til blåseoppgaver der blåsemiddelet må være absolutt fritt for jern, f eks ved blåsing av rustfritt stål eller aluminium. Benyttes bla til krevende blåseoppgaver innenfor flyindustrien, samt på emner som skal plasmabelegges med f eks stål. Kan gjenvinnes opptil 30 ganger.

Link to comment
Share on other sites

hvis du skal blåse karroseri deler og kun fjerne lakk.. bruk halvbrent kalk..liten varmeutvikling av d

dette får du kjøpt der de har hageting og planter og sånn stæsj..hehe ved å kontakte et firma som driver med sandblåsing får du kjøpt nøtteskal av de..hvis du skal ha d selvfølgelig

plast media som du har funnet her , erveldig bra. har selv brukt den og den fungerer greit.

Link to comment
Share on other sites

Har sendt en mail til Clemco for å høre hva de anbefaler, siden dette blåsemiddelet skal resirkuleres med mitt utstyr, så har jo prisen noe å si ;)

Meninga er jo også å fjerne overflaterust, holder ikke om det bare fjerner lakk liksom.

Link to comment
Share on other sites

jeg ville brukt rød sand ved litt overflate rust. da denne er fin type.. hvis man ikke har erfaring med blåsing av tynnplate så er sjangsene store for at man kan gå på for hardt og at d slår seg. hvis du er forsiktig og bruker litt tid på det så går det fint. verken nøtteskall eller feks kalk vil fjerne overflate rust ordentlig.hvis du skal bruke en av produktene nedenfor . så er plastmedia og nk de som er riktig å bruke.

Link to comment
Share on other sites

prøv sinterco a/s tlf :33 15 65 20. de driver med overflate behandling,¨

hvis ikke har du korrosjonsteknikk. a/s tlf 22 32 00 36.korrosjonsteknikk ligger desverre i oslo. visste bare om sinterco i traktene dine

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...