Jump to content

Mk1-Sindre

Gjest
  • Posts

    915
  • Joined

  • Last visited

About Mk1-Sindre

  • Birthday 12/14/1987

Medlemsinfo

  • Bosted
    Lier
  • Medlemskort
    Tilsendt i posten og digitalt

Contact Methods

  • Hjemmeside
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Bosted
    Lier
  • Interesser
    Råne mondeo =D<br />Og sove......

Mk1-Sindre's Achievements

Ford RS

Ford RS (6/6)

  1. Årsak mest sannsynlig funnet. Hadde drivaksel på venstre side ute i dag da jeg skulle bytte ytre knute, indre drivknute hadde veldig mye slakk i forhold til akselen på høyre side jeg kjøpte fra høggern. Ble altså ikke noe bytte av ytre drivknute foreløpig, ikke noe særlig slakk i den. Noen som vet om den indre drivknuta går Ann å få tak i? Finner så og si bare ytre på nett.
  2. Hvordan ser mansjetten på ytre drivknute ut hos deg da? Byttet en god del selv og begynner å bli smålei. Fått handla inn ny ytre drivknute til venstre side nå, bare få bytta den neste uke kanskje, skal komme tilbake med om det hjalp noe. Har bestilt Motorfestet til girkassa og, kanskje den synder litt og. Mistenker at det er mye småtteri som lager all vibrasjonen, at flere ting forsterker ristinga.
  3. Oppdatering : Skulle bytte til sommerdekk i dag, da jeg tilfeldigvis så at ytre drivledd venstre hadde sprekker og så relativt morken ut med fett som har kommet på utsiden. Det er dog ingen knepping eller ulyder. Kan dette Være årsaken til vibrasjonene som kommer fra 80 og oppover? Bytta stabstag og lenkearmene i dag, bilen kjennes stivere ut og drar ingen veier lenger.
  4. Kan også nevne at jeg syns bilen drar til høyre når jeg gir gass, kan dette Være stabstaget bak sin feil? Venstre side bak er knekt, mens høyre fortsatt sitter på bilen. Denne blir bytta med nye lenkearmer bak til helga.
  5. Ville sjekka om releet ditt er i orden, kanskje du har no overslag i det. Hvis det er noe relé da, vet ikke hvordan koblinsskjemaet er.
  6. Opplevde aldri denne feilen på min mk1 på de 4-5 åra jeg hadde den. Får håpe det holder med å bytte høyre bare, skal prøve meg med bukker i garasje siden jeg ikke har så mye tilgang til bilbukk. Virker som flere har opplevd det samme her ja. Jeg så dog på drivakselen jeg fikk fra høggern at det lå noe fett på baksiden av knuta, selve belgen er fin. Er det urovekkende?
  7. Hehe.. Har googla litt, og virker som mange med like symptomer som meg har denne "ubalansen" i en eller begge drivakslene. Har kun kjøpt inn høyre, den lange med en det mellomlageret. Ble anbefalt å få tak i den, så håper at problemet blir borte når og hvis jeg får bytta det. Men ja, som du sier breda, her fikk jeg en handleliste og ikke en diskusjon over hva som kan Være feil.
  8. Syns det virka for billig til å Være sant. Har en komplett drivaksel til høyre side fra høggern som har gått 210000. Må bare få noen til å hjelpe meg med å bytte.
  9. Er det noen måte å konstatere dette på,? De ser jo helt fine ut, mansjettene ser ganske fine ut.
  10. Jeg hadde Biltema skiver på forrige mondeon min, måtte kjøpe biltema siden det var kun de som var åpne da og bilen sto på bukk. Skulle bytte nav og hjullager, hjullageret var helt nedspist, det hadde også gått utover forrige skive. Som resultat sprakk skiva når lageret skulle byttes. Kjøpte biltema skiver og på det halve året jeg hadde bilen merket jeg ingenting til risting eller noe. Som det er nevnt flere ganger her, Biltema har et lovverk å forholde seg til. De har ikke lov å selge ting som er farlige. Så, kjør på med biltema skiver om du ikke har tenkt å kjøre som en idiot. Hadde ikke hatt noen betenkeligheter med å kjøpe slitedeler fra biltema, men siden jeg får rabatter andre steder går jeg såklart for det. Klart, hadde jeg hatt en 2013 modell hadde jeg nok kjøpt på ford eller mekonomen. Blir en vurderingsak.
  11. Som overskrift sier, godbilen (Ford Mondeo MK2 97 mod Sedan) rister fra omtrentlig 70-80 km og oppover. Kjennes til tider ut som om hjulene skal hoppe av. For sikkerhets skyld ble hjulene avbalansert og 3 felger ble rettet for bulker på dekkverksted, ingen forbedring. Hjulmutterene og mutteren til drivakselen sitter som det skal. Hadde slakk i høyre fremhjul som viste seg å være endeleddet, byttet da likegreit begge og dette hjalp ingenting, dog slakket ble borte. Kikket nærmere på motorfestene og så at bakre feste hadde flere sprekker i gummien. Det var mye bevegelse i motorromet. Så at ved å holde bremsen inne og clutche ut var det veldig mye bevegelse gjennom motorfestet som sitter på girkassa ved luftfilteret. Byttet da også dette og vips så var det som om festet ved girkassa sto stille sammenlignet med det sprukne gamle motorfestet bak. Allikevel virker det som om det er mer vibrasjon ute og går rundt motoren, siden etter noen km på veien kom det vibrasjoner igjen. Samme type vibrasjoner, bare ikke så ille. Det ser ut og jeg innbiller meg at noe har glidd ut eller selve girkassefestet foran er slitt. Har bestilt et nytt et for sikkerhets skyld. Dette er mer merkbart i oppoverbakker, virker som om jo mer moment motoren gir, jo mer rister det. Konklusjonen hittil er at å bytte bakre motorfeste hjalp noe, men vibrasjonene er fortsatt her i mindre skala. Det er risting i hele bilen, ikke risting av type noe som er løst i rattet. Er det flere motorfester som har tatt kvelden som kan være grunnen til denne ristingen i hele bilen? Kan nevne at det ikke er slakk i hjullagrene. Ingen rumling, risting eller varme fra senter på hjulene. Stabstag, lenkearmer og stabstagsforinger er fine, endeledd ble byttet for 2 uker siden. Jeg opplever ingen knepping fra drivknutene med full sving eller generelt. På min forrige Mk1 hadde jeg knepping fra en annen verden, så den lyden er jeg kjent med, dog ingen slik lyd nå. For morro skyld kan jeg også nevne at stabstaget bak har knekt, såklart rett før eu kontroll. Foringene bak er nye og nytt stag er bestilt. Gøy med Ford! Ristingen var her før dette knakk. Blde av gamle bakre motorfeste, byttet til nytt: Bilder av Girkassefestet foran, klarte ikke få noen særlige gode bilder. For meg som ikke er mekaniker ser festet greit ut. Jeg innbiller meg dog at det skal være 3 gummiforinger og ikke 2, som er avbildet, kan dette stemme? Før jeg bytte bakre sklei staget i midten av foringen ganske mye frem og tilbake. Ble veldig mye roligere etter bytting av bakre motorfeste.
  12. Hei! Har fått meg et par 100+ felger for nada og tenkte da å slenge på nye dekk siden dekka som sitter der har sitt på en grisesenka escort, gummien har subba borti osv.. I tillegg må felgen rettes opp, men dette blir fiksa. Er det noen her som har erfaring med hvilke dekk som sporer minst mulig i dimensjonen 215/45-17? Velger 45, siden 40 ikke fyller hele hjulbua på mk2 mondisen min, kan se litt teit ut Sånn ser felgene ut på bilen: Tok og prøvde de på Poloen til søstern, ble noget smått
  13. Jeg har 2.0 97 modell, den har tromler.
  14. Mk1-Sindre

    lysstyrke xenon

    Jeg dytta inn 55W 6000K i Hella rally 3003 tusenmeterne mine, det lyser VELDIG bra, kombinert med at alle de andre lysa på bilen er 35W 6000K.
  15. Får jo disse ISO-overgangene på Torshov. Bare å spørre der, så får du riktig som regel.
×
×
  • Create New...