Jump to content

heaamodt

Gjest
  • Posts

    143
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by heaamodt

  1. heaamodt

    24v turbo

    Kjørt på egen "veimap" lenge nå jeg, (8.76sec/140 km/t). Første gang i dyno. Oppgradert alt internt i kassa, 3k converter, økt flow++ så kassa er bra den. B&M skifter så det er bare å skyve på med gir, fungerer veldig bra, både på stripa og på småturer.
  2. heaamodt

    24v turbo

    Bremset 341 hjulhester på mer eller mindre original 24v via ei a4ld aut. kasse igår. 0.8bar.
  3. http://www.hpaulin.com/Catalogue/WP509.pdf Sammenlignet diameter på "knurl" her (side 80 og nedover) med den på ford 17-26m. Fant 10mm lengre bolter fra eldre mopar som passet rett på. Ellers har http://www.bilprodukter.no/ bra utvalg.
  4. Kjører original boa (med unntak av innsug), siemmens 60lb dyser, GT35 type turbo, emerald K serie sprut og 8psi wastegate. Bosch 044 pumpe, og egnet bensintrykk reguator. Kan safe lade 10psi (ca. 0.7 bar) på handelsbensin. De som skal lade rundt kiloen eller mer på original komp. bør vel velge en turbo med seinere lading for å unngå for høy sylinderfylling på lavere turtall.-E85 Vurder http://www.emeraldm3d.com/ -du får basemap evt. min map om du trenger den. Tilbyr og nå ferdig ledningsnett til 6 cyl motorer.
  5. http://www.fordscorpio.co.uk/engdata12v.htm
  6. Jeg skal ha noe liggende, men må måke unna en liten meter med snø først...
  7. Jeg skal ha kobl. skjema på denne hjemme, send meg pm med e-mail så skal jeg prøve å finne det igjen når jeg får gjort unna arbeidsuka. Styrer o.d. og lockup via brytere på min. H.
  8. -lurer jeg på om det er noen spesiell grunn til att underforumene "puma", "andre fordmodeller" og "V6 motorer" er stengt for gjester når samtlige andre er åpne under i den delen som omhandler Bilmodeller...?
  9. http://www.youtube.com/watch?v=SI79ZMleoHM
  10. Har kun en horribelt dårlig liten video... http://www.youtube.com/watch?v=hxGSVjB7sbg&feature=share
  11. Da har bilen blitt bremset på nytt, nå med 2200cc injektorer. 1.8 bar 2 bar Siste drag, benken tåler 930hk/1060nm.
  12. Har en kompis som vurderer denne her i en 67 mustang, sitter en stroket 351 med vortech der nå. http://www.summitracing.com/parts/fms-m-6007-a50sc/overview/make/ford
  13. Jeg har ett bra 17m rs karosseri stående. Har gått med planer om å bygge rør-ramme bil av den for bruk i dragrace. Kommer ikke til å begynne med den før tidligst om 2-3 år. Denne drivlinja kunne vært ett alternativ, men har i utgangspunktet sett på V8, så vi får se.
  14. Nei, har tilbud etter denne sesongen.
  15. Ser slik ut men er turbo, "gammel" holset mener jeg. Av det jeg har sett gir som regel v6`ere bra med moment, kanskje RS1000 har en forklaring.. Nå i helga skal bilen til Finland og kjøres på preppet stripe, får nok tid-lapper og video etterhvert.
  16. Der ble det endelig lastet opp... Bra med effekt men elendig moment, haddde en liten prat med RS på pm og motoren er tydeligvis bygd for dragrace og kun det.. C4 er ei tre-trinns automatkasse som kom på 60 tallet, en av få kasser som er bolt-on på V6 og kan bygges til å tåle mye effekt. Har en kompis som bruker C4 i en mustang som bremser vel 1050hk. Bakdelen med C4 er ganske enkelt att den er tre-trinns og høyeste gir er 1:1. Jeg er nå på BOA/A4LD kasse nr 2... Nå i ferd med å overhale/oppgradere nr 1 slik att det skal tåle 400hk/500nm. Gjort litt forandringer for å øke oljeflow og få hardere skift, flere og bedre clutcher, bånd, converter med høyere stallspeed++ Har ekstra converter, ett par turboer, to intercoolere, 8psi wastegate blow off++ til overs... (dette er ingen salgsannonse!)
  17. Har heller ingen problemer med det rustfrie grenrøret på min 24v V6. Det er bygget av 1.2mm meierirør (304). Sveising av slike rør er hva jeg jobber med. Det eneste positive jeg kan si om de fleste grenrør jeg har sett er att de er sveist med så lite varme att varmen ikke har "slått" igjennom og ødelagt materialet. De kan derfor sveises over og til en hvis grad reddes. Slike grenrør har i praksis en allerede startet sprekk hele runden på samtlige sveiser. Når en bygger grenrør må en også huske att rustfritt stål utvider seg ca 1mm pr. meter pr. hundre grader som en tommelfinger regel. Det må ha plass til å bevege seg, og overdreven godstykkelse er derfor og en dårlig ide, det blir for stivt og ett sted vil det gi etter. På 4syl. cosworth har vi bygd et lite "stativ" med en liten strekkfisk turboen henger i for å avlaste vekten. Brukte 3 stk 10mm. rør sammen med forlengede topplokks-bolter som fundament. Ut fra de sveiste vi 3 stk 10mm. bolter som møttes over strekkfisk. Fungerte bra.
  18. De fikk problemer med tenning ved bremsing forrige helg og ga seg på 571whp/640nm 1.5 bar boost. Ny bremsing nå, bilen ga 541wkw, dvs 725whp 2 bar boost. Ikke værst med tanke på C4 automatkassa som sitter der. Legger ut bremsepapirer seinere.
  19. Det stemmer, i tillegg har jeg som sagt ei ekstra av de korteste for å få bilen litt stivere. Blir litt prøving og feiling det å få det passe høyt og passe stivt. Senking gjøres ved å klosse mellom bakaksel og anlegg på fjærene. Fåes kjøpt fra England men kan og lages av en lokal "smed". Har to ekstra av de nest lengste liggende her, men kan og sikkert få tak i flere.
  20. Legg inn ei ekstra fjær, gidder du ta turen til toten skal du få ei gratis. (jeg kjører med "full pakke" dvs. 4, i tillegg ei ekstra kort og 4 cm senk.) mvh.
×
×
  • Create New...