Jump to content

skyhawk

Gjest
  • Posts

    261
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by skyhawk

  1. xr4ti: Ja - det er ganske kjedelig. Bilen er egentlig i veldig god stand og har nettopp lagt en god del penger i bilen for å gjøre den klart for salg, så skjer dette.. Hadde et tilefelle av at den ikke startet litt tidligere i år en morgen. Etter mye lufting så startet den, men måtte suge ut MYE diesel før den startet. Noen dager etter hadde jeg en massiv diesellekkasje som viste seg å være løs kobling mellom dyse og rør. Det kan ha hatt en sammenheng. Har også hatt et par tilefeller i løpet av de fire årene jeg har hatt bilen, at den i løpet av de første meterne som blir kjørt etter start at den mister motorkraft, turtallet detter og fusker litt, men så kommer den tilbake igjen - akkurat som at det er luft i systemet. Dette har kun skjedd 3-4 ganger i løpet av tiden jeg har hatt bilen og den kommer fort tilbake til normal igjen. Registerreima er nylig skiftet, men det burde ikke ha noe å si da pumpa er timet og gikk fint i flere uker før dette "skjedde". Selv om det ikke i utgangspunktet skal gjøres på commonrail, så løsnet jeg koblingen inn til dyse nr 1 for å se at den faktisk fikk diesel, og det rant godt med diesel ut der. Jeg koblet av returslangen tilbake til tanken, og det kommer godt med diesel ut når jeg kinner. En moderat mengde vel og merke, ikke for mye og ikke for lite vil jeg si. Har også forsøkt å koble på sugeren på returslangen samtidig som jeg prøver å starte, for å hjelpe dieselen raskere fram, men dette hjalp heller ikke. Går det ann å høre om dysene er ok når motor ikke er i gang? packs: Ja, de er satt i samme rekkefølge som de ble tatt av. Har forscan ja. Det som er så rart er at trykket ikke bygger seg opp. Trykket i fuelrailen står nesten alltid stille på 10.70 bar / 1070kpa uansett hva jeg prøver. Noenganger detter den litt, noenganger hopper den litt opp men detter alltid til samme nivå igjen.
  2. Har en Focus som begynner å bli litt "unfocused"... Bilen det er snakk om er en 2011mod MK2.5 med 1.6 TDCi PSA-motor. Skulle i utgangspunktet kun gjøre en rutinemessig jobb å skifte dysetetninger på alle fire dysene, som består av en kobberskive i bånn samt en gummitetning og presshylse på toppen av dysene. Denne jobben ble etterhvert ganske massiv og tok noen dager, da den ene dysa satt fast og måtte dras av med en spesialavdrager, som involverte å demontere toppen av dysen. Samtidig som jeg tok disse, var jeg også av med innsuget og renset dette da dette måtte av uansett for å få plass til å montere på dyseavdrageren. Monteringen gikk fint og i det jeg skulle ferdigstille jobben, starter ikke bilen. Det viste seg at en av nipplene på returen til dysene var knekt og lakk, så disse ble skiftet, uten at dette hadde noe å si. Tenkte derfor at det kunne ha noe med at drivstoffslangene hadde vært av noen dager og at det hadde kommet mye luft i systemet som måtte ut. Forsøkte derfor å lufte systemet godt opptil flere ganger både ut av dieselfilteret og på returslangen tilbake til tanken på registerreimsiden med luftdreven bremselufter, uten hell. Den har ingen synlige lekkasjer ellers, og alle slanger, koblinger, rør og kontakter er trippelsjekket. Bilen ga ellers ingen feilkoder, batteriet er fulladet og leverer godt med strøm ved kinning og veivakselsensoren måler 200 - 250 RPM. Kom så litt nærmere problemet når jeg så at trykket i fuelrailen forblir uendret når bilen er av og når den kinnes. Når jeg derimot spruter rikelig med startgass inn i innsuget tenner motoren og går i 1-2 sekunder, opp mot 1500 - 2000 rpm før den raskt dør ut igjen. Trykket i fuelrailen vil da øke fra 10 bar til 12-15 bar i et lite øyeblikk, for den detter ned til 10 bar igjen. Ved kinning skal vel denne ideelt sett ligge på rundt 200 bar for å få start? Kan jeg ha ressonert meg riktig til at det er dieselpumpa som mest sannsynlig har tatt kvelden, eller kan det være Fuel Rail sensoren som gir feilaktige signaler og derfor ikke starter?
  3. Releet til tåkelysa er i sentral sikringsboks (øverst til venstre) - Den er hvit og er merka R9 (mener den er liten og sitter sammen med en del andre mindre releér) Releet til kjøleviftene er i den andre avlange sikringsboksen (øverst til høyre) - Den er gul og er merka R22. Viftene: Har hatt samme problem selv og er et vanlig problem på DOHC at kjøleviftene ikke fungerer. Det beste er å starte i den andre enden ved å jumpkoble og prøve å gi dem strøm direkte å se om viftene fungerer først. Hvis de fungerer er det enten reléet eller tempsensorn som ikke gir signal om at viftene skal starte. Tåkelys: Hvis det var lagt opp til tåkelys originalt regner jeg med at det er snakk om GL / GLX, da skal alt være klart til å bare koble opp. Men jeg tror du må ha en ny lysbryter bergna for tåkelys
  4. Så det lå et eksosanlegg i den Scorpioen. Er det komplett?
  5. Fet tralle du har der pitbullblondie.. Jeg og flere andre sikla på den. Har spotta den flere ganger da jeg bodde i Lørenskogområdet. Ta godt vare på den!
  6. Jeg har fine tårn på en Scorpio jeg hugger. Kom å kutt. 150kr for begge to
  7. Dette var sjeldne rå saker. Importert fra USA denne eller? Automatisk klimaanlegg i denne modellen vel?
  8. 1500 - 2000kr til den rette personen
  9. Den er borte for lengst, dessverre.
  10. Hvordan årsmod er det snakk om?
  11. skyhawk

    Speedometer!

    Tror de gamle har elektrisk og facelift modellen har wire.. Men det kan godt hende det er forskjellig på DOHC og V6'ere
  12. Ingenting som virker, ikke noe elektrisk heller?
  13. Måkke finne på å hugge den uansett hva.. Greit litt rust og gått langt men rimeligere bil som fungerer og med så mye positivt, mer pluss en minus med den skal man lete LENGE etter. Det er burde jo egentlig være fysisk umulig til den nette pris av 5 gryn... Lykke til vidre med salget. Legg ut på FINN/autodb også, da vil den garantert gå. Vil ikke se denne havne på skroten eller bli brent i ditt eie
  14. Har muligens fått kjøpt et nå, kommer tilbake å endrer tråden hvis jeg har hvis ikke har jeg et par til å spørre. Takker
  15. Har du en hel og pen førerdør i sølvfargen?
  16. Ønsker å kjøpe de motorene som justerer baksetene på Scorpio. Standard på Ghia modellene dette. MÅ være fra årgang 1989 - 1992 ellers er det feil type. Kan gi rundt 500kr for et sett som fungerer bra. Strømmen, Skedsmo. 98874267 - stian1808@gmail.com
  17. Glemte å si det, må være uten airbag! Kan kjøpe med airbag også, men jeg gidder ikke betale noe ekstra for den får jeg ikke bruk for alikevel. Men kan du ikke sjekke det ut da?
  18. Ønsker å kjøpe Scorpio Cosworth ratt i skinn Gir 3-400kr Strømmen, Skedsmo 98874267, stian1808@gmail.com
  19. Hvilken årsmod er det snakk om? Er på jakt etter baksetemotorer (som er std på ghia), disse må være fra årgang 1989 - 1992.
  20. Hehe nei jeg har ikke størrelsen. Tror jeg ga opp.. Skulle egentlig bytte de bånda som holdt tanken men ga opp. Jeg fikk lirka en fastnøkkel oppi der men det var noe helvete å holde den der.
  21. Forresten den skrua du sleit med til bensintanken, jeg gjorde akkurat det samme. Den ene skrua sitter helt idiotisk nok med en mutter på baksia av den, det er derfor den går rundt og rundt. Du er nødt til å få lirka en fastnøkkel eller lignende på baksiden av skruen på mutteren som sitter der, hvis du skal ha den tanken. Var sånn på min 94 modell hvertfall.
×
×
  • Create New...