Jump to content

Solifer

Gjest
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Solifer

  1. Og bilen din er kjørt mye?? Har også noen ulyder bak på min 06 mondeo sedan!! Verkstedet sier at alt er atramt og fint og at bakstillingene på mondeo er enormt slitesterk og det er veldig skjelden det er behov for utskiftinger!! Synes det hele er litt rart.....
  2. Hadde en slik lyd på min forrige 04 Mondeo. Det var tannstangen som måtte skiftes på 85000km!! ***** bra spør du meg! Har enda Mondeo da:)
  3. Vet ikke om det er en svakhet på disse bilene, men har nå hatt to mondeo sedaner en 04mod og en 06mod og der har demperne begynt å lage ulyder på rundt 50000km!! Har fått skiftet på garanti på den forrige bilen og skal nå begynne å purre igang en sak angående dette på min nåværende bil. Kan ikke skjønne annet enn at det må være en svakhet på sedanene!! Noen som vet???
  4. Solifer

    Brå Clutch

    Hehe, jeg hadde det slik på min forrige bil, fikk skifta svinghjul og clutch når bilen var kjørt ca75000km og da var clutchen utslitt samtidig som det var en liten skjevhet i svinghjulet. Bilen ble litt bedre etter dette, men ble aldri helt fortrolig med dette, særlig vanskelig ble det når jeg dro campingvogna etter bilen!! For å si det slik. Jeg kjører Mondeo med diesel og automat nå
  5. Har en 115hk 06 Mondeo automat som jeg er inne på tanken til å få montert chip på, men er usikker på om girkassen tåler en slik påkjenning... Er det noen som vet noe om dette???
  6. Lurer på hvorfor det ikke er tilt (mulighet for å vri nakkestøtten fremover, altså nærmere hodet) på nakkestøttene i min 06 mondeo ghia-x?? Bilen har skinn/alcantara seter.. I min forrige mondeo som var fra 04 hadde tilt på nakkestøttene, men dette var en trend utgave.
  7. Solifer

    Dieselvarmer

    Nei, tenkte jeg skulle sette bilen på verksted, er garanti på den skjønner du, ville bare forhøre meg litt om hva jeg kan forvente meg, er ikke så inne på bil skjønner du, men er av den typen som vil ha alt helt 100%!!
  8. Solifer

    Dieselvarmer

    Jeg har med timerur på, har det noe å si?? Ok, den har to trinn altså, skal få dette kontrollert av merkeverkstedet!!
  9. Solifer

    Dieselvarmer

    Hei, har akkuret skiftet ut min 04 Mondeo med en 06 mondeo og har oppdaget at temperaturen ikke kommer helt opp på den nye bilen! Varmeren går, men motoren blir ikke varm under kjøring, den bedrer seg når den går på tomgang eller kjører opp bakker, men faller fort ned til under normalfeltet når veien flater ut, slik var det ikke på den gamle mondeoen, der sto tempnåla rett opp uansett! Det rare er at det er relativt god varme i varmeannlegget! Jeg lurer på om det er flere trinn på varmeren for varmeren på den nye bilen bråker mye mindre enn på den gamle. Kanskje det bare går for halv kraft??? Noen som vet noe om dette???
  10. Solifer

    Pyntelister

    Skal se om jeg får vasket bilen en dag for så å ta bilder av den. Synes bilen ser litt mer eksklusiv/påkostet ut med lister på. Er ikke så opptat av at det skal være sportslig, men heller komfortabelt og eksklusivt
  11. Solifer

    Seter i mk3

    Er ikke sikker på om di er like i konstruksjonen, men synes de setene er bedere enn de i den forrige bilen, men det er jo også flere reguleringsmuligheter siden setene er elektrisk regulerbar.
  12. Solifer

    Pyntelister

    Ja, det er vel ikke bra hvis temperaturen svinger sånn. Og hvis det er så følsomt så ser jeg jo nesten for meg at den blir å koke når jeg begynner å trekke campingvogn til sommeren:(
  13. Solifer

    Pyntelister

    Vet ikke om den fungerer som den skal, den starter opp rett etter bilen starter, det høres nesten ut som den går hele tiden, men det er jeg ikke sikker på at den gjør. Er jo garanti på bilen så har tenkt til å sette den inn for sjekk av dieselvarmer, termostater, og at faktisk kjølevannet holder den temperaturen det skal. Det kan jo også være selve måleren som lurer meg, for det er god varme i varmeapparatet!
  14. Solifer

    Seter i mk3

    Slik var men gamle 04 mod trend utgave, men jeg fik problemer med høyre lår/hofte, så jeg la rett og slett en plate med STORE lodd på over setet i noen dager og da ble det faktisk bedre, men setene er ikke helt bra i disse bilene! Har nå en 06 ghiax med alcantaraseter og disse er mye bedre å sitte i.....
  15. Solifer

    Pyntelister

    Koksgrå sedan, med automat og skinn, regnr:XR49495. Er superfornøyd med bilen, bor i lofoten så det var ikke lange turen:) Plages litt med å få temp på motoren er det eneste jeg har oppdaget til nå, det var ingen problem på den gamle, har vært i kontakt med forhandleren her og di skulle forske litt på saken, tempen kommer opp hvis motoren går på tomgang eller blir litt belastet, men synker fort når jeg begynner å kjøre. Rart....
  16. Solifer

    Pyntelister

    Ser du er fra Rørvik, kjøpte bilen faktisk der hos Otto Moe:)
  17. Solifer

    Pyntelister

    Hei, har akkurat vært i Rørvik og kjøpt en 06 Mondeo tdci ghiax sedan, meget pen bil! Hadde før en 04 mondeo trend. Den forrige mondeoen hadde pyntelister midt på dørene, dette var noe jeg synes var en pen kosmetisk detalj! Den nye bilen har ikke disse listene og i den forbindelse lurer jeg på hvor jeg kan få kjøpt disse og hva di eventuelt koster? Har ikke spurt forhandler etter disse, vil ikke gjøre dette før jeg har litt mer informasjon. Skal di limes på eller skrues? Er det noen som vet og kan hjelpe meg??
  18. Og en trenger ikke å skifte til bredere forskjermer?? Er det mulig å ha påmonterte skvettlapper i tillegg eller passer di ikke??
  19. Neida, alt er helt standard dekkene er 205/55.16 91H og et er orginalfelgene som fulgte med bilen da jeg kjøpt den. Kan du vise meg en plass der jeg finner disse skjørtene på nettet??
  20. Jeg har en 04 Mondeo som jeg får mye stensprut på kanalene på, er fakstisk nå lagt merke til noe på fordørene nå også. Har montert skvettlapper forlenge siden men dette er til liten hjelp da disse er for kort etter min mening! Så så jeg på naboens Passat fra 01 at den har en slags leppe i plast som dekker kanalene og hindrer da at steinspruten kommer i kontakt med karrosseri. Finnes det noe slikt til Mondeo også, alts skjørter i noen slags form?? Det er snakk om en standard mondeo sedan. Setter pris på svar.
  21. Jeg lurer virkelig på hvor du/dere finner ting til Mondeo mk3, har en 04 sedan selv og jeg sliter med å finne stæsj til min bil!! Er det noen som kan gi meg noen tips om hvor jeg kan finne utstyr????
  22. Dette høres ut som akkurat samme problem som er på min Mondeo, når campingvognen henger på eller det er bagasje/folk i bilen er lyden borte. Har nå hatt bilen på verksted for sjekk av dette, men de fant ingen slakk eller noe som skulle kunne gi lyd, de sa at det så veldig bra ut faktisk.
  23. Kan hjullageret lage lyd når hjulet treffer ett hull i veien? Dette er en lyd jeg bare hører i lav fart (ca. 40km/t) på hullete vei, skifta lenkearmene og da kom kaklinga bort, men hørte da at det var noe annet som laget lyd. Høres nesten ut som om det slår i bakstillingen når hjulene treffer hull i veien og det er samme lyden på begge sider. Snakket med en bilmekaniker om dette og han mente det sannsyneligvis var støtdemperne, det kunne være ventilen i støtdemperne som ikke var tett. Ikke vet jeg, men det virker jo som om ingen i Norge har ulyder i sine Mondeoer som kan minne om denne lyden som jeg har
  24. Er dette noe Mondeo er plaget med? Bilen er jo ikke kjørt 70000km enda!! Har disse bilene noen svakheter med tanke på hjuloppheng og slikt, andre ting også for den saks skyld??
  25. Jeg har i lengre tid hørt ulyder fra bakstillingen på min 04 mondeo Km:68000. Jeg har nå skiftet lenkearmer og stabstag foringer og det ble da bedre, men ikke stille, verkstedet finner ingen slark eller noe som skulle tyde på at det skal lage ulyder, men ulyder er det! Hadde ikke forventet ulyder fra en såpass ny bil med lav km stand! Er Mondeo så "ukomfortabel" på dårlig å humpete vei at det kanskje skal være slik?? Har jo lest at Mondeo skulle være komfortabel, men det gjaldt kanskje bare setene eller på god autobhan vei?? Ha søkt en del på nettet og funnet ut fra utenlandske sider at bilen er plaget med noe som heter "rear subframe bushes" er det noen som vet hva dette heter på Norsk??
×
×
  • Create New...