Jump to content

Aalsen

Gjest
  • Posts

    109
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Aalsen

  1. Hvis jeg skal lade bilen hjemme må jeg ha en halv kilometer med skjøteledning trukket fra verandaen i tredje etasje, ned over de andre verandaene (som sikkert liker veldig godt å ha en svart ledning nedover sin veranda) og bort til gjesteparkeringen Bor i blokk, tredje etasje.... På jobb finnes det ingen kontakter ute. Dette var ikke noe problemer der jeg bodde før, men nå etter studier har jeg foreløpig flyttet inn hos muttern igjen. Webastoen slår seg ikke på hvis det er lav spenning på batteriet. Bruker ikke webastoen på jobb og kjører en halvtime på tilbakeveien. Vet ikke hvor mye det hjelper?
  2. Problemet er at bilen må stå parkert et stykke unna blokka jeg bor i. Har ikke plass nærmere, men uansett er det ingen tilgang til strøm her, så det går heller dårlig.
  3. Er en dieselbil. Har slik innebygget parkeringsvarmer (webasto?) som jeg stiller inn i displayet i instrumentpanelet. Jeg leste litt i brukermanualen (ford kaller det parkeringsvarmer) men ble ikke så veldig mye klokere egentlig. - Det står at man skal kjøre like lenge som en oppvarmingssyklus. Hvis jeg stiller inn at bilen skal være varm til kl. 06:00 i morgen tidlig, da vet jeg jo ikke hvor lang oppvarmingssyklusen er, det avhenger jo av om det er -5 eller -20 ute!? Jeg bor i underkant av ti minutter unna jobb, så å ikke bruke varmeren vil bare være skadelig for motoren, samtidig tappe batteriet om jeg ikke kjører en ekstra runde før jobb, men hvor lenge må jeg kjøre? Samtidig syntes jeg det høres litt merkelig ut at jeg må kjøre en hel time hvis motor/kupevarmeren står på i en time.. (kan stille manuell oppvarmingstid også).
  4. Driter i hele greia. Gjør heller som Per Olav sier, kjøper ny bil med større motor Enkelt, lovlig og urisikabelt
  5. Bluefin er ikke chip, kun remap. Det letteste er vel at jeg bare stikker innom BT og hører hva som må til, og om det er mulig. Hvis bremsesystemet etc. må oppgraderes så er det bare å pælme hele ideen i søpla. Gidder heller ikke betale for å ha bilen 40t på benk
  6. Kanskje ikke Men hva sier man til BT om de spør hvordan jeg skal øke effekten?
  7. At den må på benk er helt greit. TUV godkjent? Hvordan blir det TUV godkjent? Er bare remapping av hjernen..? Har ikke noe greie på TUV annet at eksos som er TUV godkjent er innenfor kravene for støy og utslipp..?
  8. Jeg har tenkt å få skrevet det inn i vognkortet, er ikke så ille avgift nå, etter all prosenten ble det rundt 10k. Da slipper jeg å skvette hver gang jeg ser en refleksvest Leste et sted at man må få bekreftelse fra produsent at bilen tåler effektøkningen? Ellers vil ikke biltilsynet godkjenne effektøkningen? Hvordan er det ellers, dra til biltilsynet og søke om å øke effekten på bilen, få godkjent, øke effekten i praksis, vise på biltilsynet og få nytt vognkort?
  9. Skjedde vel for en liten stund siden og er der hele tiden.. Jeg mener det kom en stund etter at jeg hadde spylt bilen med høyttrykkspyler, men er ikke heelt sikker.
  10. Hvis clutchen er det eneste som lever farlig, så er vel ikke det det verste? Hvor mye koster det å bytte clutch egentlig? Og kanskje bytte olje på girkassa før remapping?
  11. Fant noen andre tall da jeg sjekket modellen min hos Bluefin nå, eller så valgte jeg feil første gang jeg sjekket. 113 bhp til 160 bhp (47 bhp økning) 300 nm til 396 nm (96 nm økning) Tåler turbo, girkasse, svinghjul etc. å gå fra 115 til 160 hester? Høres vel egentlig litt merkelig ut...
  12. Må man switche om programvarene når bilen skal på EU? Mtp at de prøvekjører bilen? Så har jeg lest noe om at etter et visst antall programvarebytter låser computeren i bilen seg?
  13. Hva vil Ford si når jeg leverer bilen på service?
  14. Flørter litt med tanken om å få litt mer trøkk i Mondeoen, og leste at Bluefin bare er å koble til så blir hjernen programmert om til å yte mer. Er manuell 6 trinns kasse. - Er det trygt for motor og gir? Tåler bilen belastningen for mer power? Noen som er erfaringer med Bluefin? Noen som har Mondeo av mk4 typen som bar brukt bluefin? Praktiserer Bluefin "safe tuning", eller bare watter de på det som går an å tune ut av motoren? Mener jeg leste at man skal få i overkant av 140hp etter remapen.. Sjekket modellen min hos bluefin og skal få 113 bhp til 160 bhp og 300 nm til 396 nm. Tåler girkasse, turbo etc 160 hester? Bilen har forøvrig gått 163000km.
  15. Glemt å svare, var spjeldet under frontfangeren som hadde satt seg. Den fører visst ekstra luft til radiatoren eller noe slikt.
  16. Aalsen

    Autolys

    Automatisk fjernlys er med i en egen tilleggspakke fikk jeg vite hos en ford forhandler. Har bi-xenon og autolys selv, men ikke auto fjernlys.
  17. Takker for alle svar :-) Hva er forskjellen på mellomservice og hovedservice? Min har intervaller på 20k km, er det da hovedservice hver gang?
  18. Fikk pris på 6000,- De sa at det ikke var no spesielt å gjøre, så da er det kun filtre og olje? Byttes bremsevæska og? Hvis ikke kan jeg vel gjøre dette selv for langt under 6000,-!?
  19. Når jeg trykker på gasspedalen kommer det en svak suselyd. Høres ut som når man kjører på våt vei, eller at kupévifta står på, eller som når en turbomotor suger luft. Bilen har gått 156k og nettopp skiftet ventil som varmer eller brenner avgass til partikkelfilteret i eksosen eller noe. Noen ideer?
  20. Takker for svar Vil feilmeldingen dukke opp igjen? Hva fører en defekt ventil til egentlig?
  21. Feilmeldingen var borte da jeg leverte den inn (trykket på ok slik at meldingen forsvant mens jeg kjørte ) På verkstedet sa de at de misstenkte fordamperen, en ventil der, på grunn av hvordan bilen oppførte seg...? Hva er fordamper? Og jeg merker ingen forskjell på bilen tror jeg. Kanskje en anelse mer brumming, men det kan bare være hodet mitt da jeg kun har hatt bilen i et par måneder og ikke kjørt så alt for mye.
  22. Fikk beskjed på displayet "Motorfeil" under kjøring i dag. Merker ingen forskjell på bilen...?
×
×
  • Create New...