Jump to content

Rebell

Gjest
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Rebell

  1. Ikkeno problem😉 Jeg hadde en 2010 mondeo og erstattet orginalspilleren med en 2din Kenwood med DAB+ fra https://bilradiospes.no/bilstereo/bilradio/2-din-hovedenheter (husk å kjøp BUS i tillegg for rattstyringen) Fikk alt til å virke fra rattet som før, men menyen i displayet ble endel "slankere" da all FM radio infoen ble overflødig 😄
  2. Hei, jeg har fått slark i ramma på førersetet i min 2010 mk4. Er dette vanskelig å bytte og er det noe spesielt man bør ta hensyn til før eller under demontering/montering? Det er jo 8veis elektrisk justering på disse, noe spesiellt å ta hensyn til der? Noen som har no sånt til salgs?
  3. Jeg kjøpte en Kenwood dab spiller til min '10 Mondeo her: https://bilradiospes.no/produkter/bilstereo/spillere-dab-radio/filter/2-din Funker helt topp og jeg ga langt under 6000,- ja. Pass på at du får med riktig ramme og ISO adapter til din bil. Særlig ISO adapteren har du ikke lyst til å kødde med =) F.eks. Kenwood - Fokus, Pioneer - Fokus etc.
  4. Jeg hadde en 2000 mod hvor ABS'n røyk på. Dro på hogger'n og fikk tak i en der til en latterlig sum av 300,- Byttet den selv og hadde ingen problemer etter det Hvis du demonterer selv så pass på å ikke få noe dritt inni blokka
  5. Etter å ha roet meg litt ned her så er løsningen her ganske enkelt en 22mm pipe på et kneledd med medium forlenger.
  6. Hei, Har nettopp erfart at designere av denne bilen er komplette sadister. Hvordan i svarte helv*** får man ut den innerste skruen for å få av/ut baklykta??? Må man demontere halve bagasjerommet?? Man må jo ha barnehender og super styrke for å vir om den jæv***** plastskruen. Håper det er noen som har knekt sadistkoden her og kanskje har en lur "spesialverktøy" ide.
  7. Takk skal du ha Da vet jeg hverftall hva som skjer.
  8. Hei, I min Focus mk3 har jeg blåtanns overføring av mobilen. Denne er veldig kjekk og kobler seg til automagisk når jeg starter opp. Det jeg opplever som et problem er at den stadig faller ut under kjøring og jeg får beskjed av systemet at tlf nå er disconnected. Hvorfor skjer dette når tlf er rett i nærheten? Jeg trodde at blåtann skulle være en gulle god forbindelse og forstår ikke hva som skal til for at den plutselig bare kobler ut.
  9. Hei, jeg har standard liten hekkspoiler på min '13 Mk3 stasjonsvogn og lurte på om noen her inne vet hvor jeg kan få tak i den som er litt større?
  10. Hei, Som dieselbil eier så hater jeg (som antageligvis alle andre) dumme ting som er laget for å fucke opp tinga våre, min mening dette da =) Så, hvem har funnet beste måte å blinde/bypasse DPF (Diesel Partikkel Filter) og EGR ventil på? Eller har disse tinga blitt bedre med tiden?
  11. Heisann, Jeg har nylig kjøpt relativt ny Focus Mk3 og lurer på om noen her inne har noen betraktninger og komme med? Jeg tenker da på om noen vet om svakheter eller ting jeg burde være i forkant med. Jeg oljebehandler bilene mine med Lanolin og vet jo at Ford har 12 års garanti mot gjennomrusting av skroget, men med 100.000 tonn salt om vinteren vil jeg ikke vente til rusta kommer, så det er den type i forkant jeg mener. Det er en Titanium, men ikke en er lik har jeg funnet ut =) Noen som vet om det finnes orginal DAB radio til denne? Ha en flott dag folkens.
  12. Det ser du på veiavgifta =) Har du ikke må du ut med ca 500 penger ekstra og tro meg (som ikke har DPF på min mk3 07 mod.) de pengene betaler jeg gladelig for å slippe den møkka der =) DPF og EGR ventiler skulle vært forbudt! ... men det er meg da =) Eller du kan ringe nærmeste Ford verksted, oppgi reg nr og .... voila... =)
  13. Hei, da er innsugsmanifolden og EGR ventilen renset og klar for montering. Er det noen som vet hvilket moment manifolden skal trekkes med?
  14. Nå har jeg tatt av innsugsmanifolden og fyttigrisen det så ****** ut =( Har skrapet selve manifiolden så ren som mulig, men det ser jo ikke ut innover i motoren. Noen som har tips om beste måten å rengjøre innover på uten mer demontering? Manifolden er jo innbakt i et plastdeksel så det å brenne den ren er jo ikke et alternativ, er det noen kjemikalier den kan ligge i å bli helt ren invendig?
  15. Har latt meg fortelle at det er forskjell på om man har diesel partikkelfilter eller ikke... at modellene med filter ikke kan blinde EGR... er dette riktig?
  16. Nei, det har jeg også hørt rykter om... EGR er åpen opp til 2000 rpm og etter det så er den stengt og da er det kanskje ikke så rart at det kokser seg over tid... ække no trøkk og fart under 2000 tørn =)
  17. Heisann, Jeg er nå skikkelig lei av å rense egr ventilen og hører rykter om at denne kan med fordel blindes. Etter siste verkstedbesøk for skifte av glødeplugger fikk jeg beskjed om at cyl 1 og 2 nesten ikke fikk luft pga koksing så dette forsterker jo mitt ønske om å blinde av dritten. Jeg har en -07 2.0 TDCI MK3 uten diesel partikkelfilter og lurer på om dette er bare å blinde av eller om det medfølger en tilleggsjobb i form av blinkene lamper med feilmeldinger?
  18. Admin's svar er korrekte. I tillegg vil jeg si noe om DPF. Dette er en disaster som venter på å skje hvis du ikke er flink å drar på litt fra tid til annen. En tur på ca 30 min i over 60 km/t med rpm på mellom 2,5-3000 så har du "renset" DPF for en stund. Kjenner en verkstedseier og de ler litt av dette tullet, for de setter bilen på bukk og drar på høyt nok turtall og lar bilen stå det til DPF er nesten rødglødende og vips så er det bra en stund igjen. Har selv en 07 TDCI MK3, men av et lykketreff er det ikke montert DPF på min bil. Det koster meg 600 penger mer i vegskatt, men opplever at det er verd det. Lykke til =)
  19. Jeg hadde råtne hullager både foran og bak på min 2.0 tdci. Den gikk elegant igjennom 2 eu kontroller ennå jeg spurte spesifikt om lagrene var bra pga bråk. Jeg legger merke til litt ulyd som blir borte med en ørliten dreiing på rattet og jeg mistenker at den henger sammen med servoen på et eller annet vis.
  20. Har du sjekket glødepluggene? Vet det kanskje er dumt, men min ville nesten ikke starte og fyret straks det kom nye i
  21. Hei igjen, Jeg personlig ville gått for Titan S med styling og nav. De er såpass like i pris at jeg ville tatt den med mest utstyr.
  22. Hei, Siden du nevner rimelig penge skal du være klar over at Mondeoene faller kraftig i pris uten at det har noen sammenheng med kvaliteten, bare at det er veldig mange av dem. Jeg ga 110.000,- for min dengang og den får jeg vel antagelig ikke mer en 50-60 for nå. Søker du på Finn vil du finne fra 2010 modeller i alle varianter fra 111.000,- og oppover (pr idag) Jeg undersøkte nøye før jeg kjøpte min 07 mk3 TDCI stv og konklusjonen ble at dette var en bra bil, men at man må regne med å bytte automatkasse etter 200.000 km et sted og det er IKKE billig. En manuell kasse derimot vil etter all sannsynlighet vare bilens levetid, så da ble det sånn for meg. Har hatt denne i 4 år nå og med kun normalt vedlikehold er jeg veldig fornøyd og denne har nå gått 222.000 km.og jeg forventer at den vil gå 300.000 til. Lykke til med ny bil
  23. Rebell

    Kjøpe Mondeo

    Hei, Jeg har hatt 97 mondeo 2.0 GHIA bensin, 2000 Focus 1.6 bensin og 07 Mondeo 2.0 TDCI. 97 Mondeoen rullet 230.000 km før jeg solgte den og jeg hadde ingen problemer med den annet enn standard rust over hjulbuene bak. Focusen solgte jeg når den hadde gått 280.000 km og den går i beste velgående ennå. ingen problemer med den heller. 07 Mondeoen har jeg ennå, den har nå gått 215.000 km og i mitt eie null stress. Jeg passer på å rustbeskytte dem med olje og ellers er det kun vanlig vedlikehold og servicer som jeg har utgifter på. Kanskje man ikke bør kjøpe en 2001 Mondeo for det var rett etter karosseriskiftet og jeg har hørt historier om problemer med dem. Focusen har jeg ikke hørt så mye negativt om, men jeg er jo bare en så det kan jo hende andre har andre erfaringer. Lykke til med ny Ford =)
  24. Hei, Jeg sjekket ut endel på hvor langt jeg kunne regne med at en diesel Mondeo ville gå før jeg kjøpte min 07 MK3 TDCI. Jeg snakket med endel forhandlere, mange drosjesjåfører og Fordforhandlere og fellestrekket var at automatkassa tok kvelden på rundt 250' km mens manuellkassa kunne jeg regne med ut bilens levetid. Klar over at dette ikke besvarer noen av spørsmålene dine, men tenkte jeg ville dele infoen likevel.
×
×
  • Create New...