Jump to content

kje

Gjest
  • Posts

    218
  • Joined

  • Last visited

Medlemsinfo

  • Bosted
    Bærum
  • Medlemskort
    Tilsendt i posten og digitalt

Recent Profile Visitors

1934 profile views

kje's Achievements

Ford

Ford (5/6)

  1. Mener du pærene eller hele lyktene? Når jeg kjører virker begge en stund men så kommer feilmelding og da virker ingen. Men når jeg skrur av og på lysene virker de igjen. Tyder det på at det er sensoren? Ligger sensoren bak eller fremme?
  2. Det venstre lyset har begynt å blinke og noen ganger dukker feilmeldingen opp også. Verkstedet sa det var sannsynligvis en pære som holdt på å gå. Jeg skiftet pære men etter noen minutter stoppet den høyre å virke og feilmeldingen kom. Kan det være denne sensoren og ledningsnettet bak på høyre side som er årsaken?
  3. Skal ta en ny testtur og høre. Edit: lyden forsvant bare jeg strammet hjulmutterene 🤣
  4. Nei det har jeg ikke gjort enda. Kan det være det?
  5. Noen forslag til hva annet det kan være? Det rister i 80. Høres ut som lyden er fremme iallefall. Kanskje noe med drivakselen?
  6. Nå fikk jeg skrudd sammen alt, har skiftet stabilisatorstag, styreledd og bærekule, alt på venstre side fremme som verkstedet mente kunne være grunnen til lyden. Tok en testtur men det er fremdeles en lyd på venstre side fremme, riktignok litt annerledes lyd enn før. Kan dette forsvinne etter hjulstillingskontroll? Eller har ikke verkstedet greid å finne årsaken til lyden?
  7. Ja jeg fikk den gamle av men ikke den nye på. Trenger jeg lengre latmannsarm? Jeg klarer ikke bende bærearmen langt nok ned til at bærekula kommer inn i hullet. Hva er fjærbeinet?
  8. Har fått av den gamle bærekulen men sliter med å få på plass den nye:
  9. Du hadde rett. Den var løs. Den låste seg når jeg jekket opp ved bremseskiven, så da trodde jeg den ikke var løs men det var den. Jeg brukte et brekkjern (sier dere kubein?) mot hjelperammen. Har løsnet alle boltene men lurer på hvordan jeg får bærekulen ut? Jeg må presse hardt med brekkjernet for å få bærearmen litt ned og enda går ikke den øverste bolten på bærekula ut fra godset. Ser for meg at det blir vanskelig å få den nye bærekula også inn? Er det lurt å demontere noe?
  10. Jeg satte jekken under bremseskiven og jekket opp og da fulgte bærearmen og bærekula med så da sitter den vel fast? Har skrudd nesten av mutteren på oversiden av bærekula, lot den stå igjen med noen gjenger. Kan denne avtrekkeren være til hjelp? https://www.biltema.no/bil---mc/bilverktoy/forstillingsverktoy/kuleboltverktoy/kuleboltverktoy-2000030788 Og kanskje varme?
  11. Supert. Takk. Jeg så ikke at det var mutter der. Da kjøper jeg to fastnøkler i riktig dimensjon: 25mm og 27mm. Fikk problemer med bærekulen, den sitter dænn fast i konen. Er det lirt å kjøpe avdrager? Har brukt slegge på godset...
  12. Jeg har problemer med å løsne det gamle styreleddet fra stanga. Det har ikke noe mutter bak seg som jeg ser på videoer. Prøver å få mothold bak ved det indre leddet men 17mm fastnøkkel får slark der og 16mm er for lite. Noen med erfaring på dette?
  13. Hva burde jeg begynne med først? Bærekule, stabilisatorstag eller styreledd?
  14. Hadde den på verksted for diagnose. Da fant de dette: 1) Er det trygt å kjøre bilen før jeg får reparert? 2 ) Er endeledd det samme som styreledd? Kan jeg bruke dette styreleddet fra Biltema? 3) Er lenkearm det samme som stabilisatorstag? Kan jeg bruke dette stabilisatorstaget fra Biltema? 4) Er bærekule det samme som kulebolt? Kan jeg bruke denne kulebolten fra Biltema?
×
×
  • Create New...