Jump to content

Numedalsrally 1. Mars


Guest Jr.

Recommended Posts

www.numedalsrally.no

 

I skrivende stund er 134 biler påmeldt til Numedalsrally, dette er færre enn foregående år men helt klart det best besøkte rallyet i Norge, deltakermessig. Løpet går i snøsikre Numedal og har kjente prøver som Smådøla og Vergjedalen. Kallenavnet "Fjelleventyret" er fortjent, her snakker vi om raske svingete veier og høye brøytekanter. Løpet er ca 110 km langt, og snitthastighet på de raskeste etappene er nesten 130 km/t.

 

Hele norgeseliten er til start, Mikkelsen i sin Focus 2007 og Østberg i Impreza S12B er definitivt favorittene. Bak kommer det ett 10-talls WRC-biler som alle er meget kapable til å kjempe om de neste plassene. Hele gr. N eliten er også tilstede, vi snakker om ett helt kobbel med Evo 9 og Impreza.

 

Ford Flexifuel Cup har sitt første norske løp i Numedal, og pt har hele 20 Fiesta ST fra Sverige, Norge og Finland meldt sin ankomst. Fiestaen har i hele vinter utpekt seg som den raskeste 2WD, noe som flere Clio-førere har lyst til å gjøre noe med. Numedalen er ett veldig raskt løp som favoriserer motorsterke biler, som kan oppnå høyere topphastigheter raskere og lengre.

 

Her er ett par bilder tatt i forrige uke av forholdene:

42_big.jpg

42.jpg

 

For de av dere som ikke har noe å gjøre neste helg anbefaler jeg en tur til Numedal 10 mil nord for Kongsberg.

Link to comment
Share on other sites

Vet du hvem som har TV sende rettighetene eventuelt hvilke kanal det blir vits på , til oss som ikke har "anledning" til og møte opp

 

NRK sender på søndags kveld fra alle NM-løpene, i tillegg så kjøres det ett innslag på Motorkveld på NRK2 i 7-8 tiden mandags kvelden.

Link to comment
Share on other sites

Rally går jo fra punkt a til punkt b, så det er ofte man ikke får sett så mye av bilene. Hvis du drar inn på SS2/7 til veidelet der baklia kommer ned på smådøla, så ligger bilcrossbanen til NMK Nore og Uvdal der, og bilene kjører innom på denne. Her er det servering, varme, og man kan se bilene lenge, over flere kombinasjoner. Det er også lagt inn ett hopp. Anbefales.

 

Her er kartet, stedet jeg snakker om er like vest for rødberg, nærmeste sted på kartet er Vikangrend.

 

http://img.numedalsrally.no/kart_stort.jpg

 

her er løpsledelsens anbefalinger:

http://www.numedalsrally.no/info_ss

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...