Jump to content

Arctic Circle Raceway


and

Recommended Posts

Ikke noe galt med regnestykkene

www.ranablad.no 3.3.2005

 

Dette er jo litt trist lesning, for dette var jo et anlegg verdig internasjonalstandard med 24timer løp under midnattsolen som en av framtidsvisjonene. Husker også at T.Hegnar på ett TVprogramm var kritisk til at staten brukte X antall kroner på en "gjeng" motorsyklister i 93? Ser ut som han fikk litt rett :( Og bladet BIL som på midten av 90tallet over flere sider kjørte norge på langs i en Healey 3000, og testet det som var av asfaltbaner, og ACR var den eneste store.

 

STCC 2004 hvor bare 2.000 tilskuere betalte seg inn og baneeier tapte 600.000 kroner

 

Det er nok litt kulturelt betinget. Jeg tror ikke dette ville skjedd i Tärnaby eller Oppdal, hvor en stor andel av samfunnet er knyttet til reiseliv. Da banen ble realisert, var Rana i en omstillingsfase. Vi visste lite om framtida, men vi hadde sterke forhåpninger om at Rana skulle bli mer reiselivsaggressiv. Det har man ikke blitt, mener han.

 

Og slik presenteres Tärnaby. Se også kartet hentet fra http://www.tarnaby.se/vinter/

... mitt i Lapplandsfjällen. 99 minuter från Stockholm, 4 timmar från Umeå och Östersund men bara en timme från Mo i Rana, Norge.

 

Du tar dig hit med flyg, buss eller egen bil. Väljer du flyg så går det direktflyg från Arlanda under säsong. Tärnafjällen ligger utmed E12:an, mitt i fjällkedjan. Med bil tar du dig till Storuman och fortsätter 12 mil utmed Umeälven in i fjällvärlden. Här hittar du all slags skidåkning. Snowboard, slalom, längskidåkning, offpist och heliski. Här startar Kungsleden som går ända upp till Abisko.

 

Eller kan det også ha med at "unødvendig"motorbruk er en fy-fy natteaktivitet i norge hvor ALLE hyler opp om en 600meter crosssløyfeskisse i huttiheita offentliggjøres. I sverige er jo motorsport kultur langt inn i folkesjelen.

 

Luerer på hvordan det hadde sett ut om ACR var det hardcore sykkelmekka alle syklister måtte innom en gang i livet som det var planlagt for?

Isteden ble det både og pluss litt av hver der det står, og det er jo litt synd for et 24Timer arrangement under midnattsola gjenstår forsatt...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...