Jump to content

kje

Gjest
 • Posts

  181
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kje

 1. Har kjørt rundt med denne lyden en stund nå. Bilen fungerer helt fint. Jeg lurer på om det er noe som kan bli ødelagt dersom det er de store foringene på ramma?
 2. Selv om bilen ble godkjent på eu kontroll er jeg ikke overbevist om at den foringen i ramma er god. Fordi jeg hører en svak dunking bak der i humper. Men jeg fikk ikke til å sjekke med kubein. Finnes det en annen måte, evt en video som viser hvordan?
 3. Hvilke foringer var det? Hvordan ser jeg om jeg har dårlige foringer?
 4. Forandrer jeg ikke spissingen hvis jeg løser muttrene litt?
 5. Takk. 😊 Er det disse boltene man skrur på for å justere spissingen? Pleier ikke disse ruste fast i foringen? Det hadde det iallefall gjort på den første bakstillingen jeg kjøpte så jeg måtte kappe bolten med vinkelsliper...
 6. Det hørtes jo ut som en smart måte. Skal huske det. 😊 Jeg gjorde som grcossie sa, skjærte noen snitt inn med visse mellomrom og brettet kanten dobbel og klemte den flat med tang. Andre siden brukte jeg bare dremel. Ble renere kutt der det ikke var så rustent. Jeg hadde den nettopp på eu kontroll og den ble godkjent! 😀Tusen takk for all god hjelp alle sammen. Er hjulstillingskontroll noe man kan gjøre selv? Er det forstillingen som da skal kontrolleres? Eller noe bak?
 7. Har det noe å si om det ikke er likt på begge sider? Nå skjærte jeg vekk undersiden som du sa. Brukte dremel men får det ikke så jevnt og fint. Hvordan får man det jevnt? Eller er det ikke så viktig? Kanskje jeg kan lodde en kant? 😄
 8. Gjorde som du sa her og det fungerte glimrende. Da fikk jeg start på bilen. Takk skal du ha!
 9. grcossie skrev Du kan ha hull, så lenge det ikke henger løst. 😊
 10. Prøvde med kubein men det var ikke mulig å få kilt det imellom og få noe tak. Jeg prøvde en ekstra skive som du sa og det virker som det ble bedre. Nå står den riktig nok på bukker på dette bildet. Det blir vel annerledes med bilens vekt. Jeg kappet litt av skjoldet med dremel og filte forsiktig med en håndfil. Går dette gjennom? Det er fremdeles noen hull, burde jeg kappe der også?
 11. Veldig usikker på om jeg burde gjøre noe med disse her... Tror du jeg får mangel på eu med den glipen?
 12. kje

  Vinterdekk

  Da går det altså med 45mm når det originalt er innpress på 52,5mm?
 13. Tror du ikke den blir godkjent på eu med den glipen?
 14. Da går jeg for å skjære vekk. Det er egentlig ingenting som er løst der nå, men det er jo et langt avlangt hull. Kanskje bare skære av det ytterste med dremel og diamantskive? Er det viktig at det blir jevnt kutt?
 15. Bolten er helt fin. Er nok foringen som gir etter. Går det an å bytte den foringen? Skjoldet er vanskelig å demontere tror jeg. Går det å bare skjære vekk det ytterste med dremel?
 16. kje

  Vinterdekk

  Når det originalt er innpress på 52,5mm, så går det altså med 45mm? En som selger dekk stått på Volvo V50 med Dim 205/55-16 Boltsirkel 5x108 innpress 45. De vil da passe? Selger vet ikke om det er hjulbolter på M12x1,5... Kan det være noe annet?
 17. Er det trygt å kjøre med da? Det er en halv cm glipe i skiven der... Burde jeg gjøre noe med dette bremseskjoldet eller går det igjennom eukontroll?
 18. kje

  Vinterdekk

  Hva står boltdeling 108/5 og innpress (ET) for? Er 5 tallet antall bolter? Må senterdiameter være nøyaktig 63,4mm og hjulbolter på M12x1,5?
 19. Skal det være parkeringslys både fremme og bak? På eukontroll-lappen står det bare høyre og venstre.
 20. Ja jeg tenkte på det samme. Men må bestille det så rekker det nok ikke før eu kontroll. Men det viktigste er vel å gjøre det før vinteren som du sier. Jeg må skifte pære i skiltlys begge sider. Noen som vet hvilke pærer dette er? Jeg må skifte høyre og venstre parklys, er disse fremme? Kan jeg bruke disse pærene på biltema? https://www.biltema.no/bil---mc/bildeler/bilbelysning/lysparer/12v-w5w-t10-w21x95d-2stk-2000032169
 21. Ok, så jeg trenger ikke demontere alt igjen før jeg sender den på eu kontroll?
 22. Denne bolten/skiven ser urovekkende ut. Samme på andre siden. Det hjelper ikke dra til med muttertrekker. Er det foringen som er gåen? Eller skal det være sånn?
 23. kje

  Vinterdekk

  Aha, er det mer utvalg i 17"?
 24. kje

  Vinterdekk

  Kan jeg ha 17" dekk på de originale felgene? De gamle vinterdekkene er 205/55-16
 25. kje

  Vinterdekk

  Jeg vil kjøpe nye (brukte) vinterdekk til vår Mondeo mk4 2008 og vil gjøre det billigst mulig. Er det billigste og enkleste å bruke felgene jeg har og kjøpe dekk som passer til felgene og få et verksted til å ta av de gamle og på de nye (brukte)? Passer alle dekk de originale felgene sålenge de er innenfor 5% rulleomkrets og har samme tommer i diameter? Jeg bruker da dekkalkulatoren på nett.
×
×
 • Create New...