Jump to content

gotthard

Gjest
 • Content Count

  57
 • Joined

 • Last visited

About gotthard

 • Rank
  Bil

Medlemsinfo

 • Bosted
  nes
 • Medlemskort
  Tilsendt i posten og digitalt
 1. gotthard

  Girolje Connect

  Fått en rar lyd i bilen når den blir god og varm, under pådrag i 4 og 5 gir, fra ca 1900rpm så er det en metalisk summelyd, følger turtallet/farta på motoren/giret, gir seg når jeg slipper gassen, er muligens der ved gjevn fart ( vanskelig å høre pga piggdekk å støy) og lyden er ikke der og jeg har bilen i fri eller clutchen inne, misstenker girkasse så tenkte prøve bytte olje å se om det var mye spoon i olja. Bilen har 86000km på telleren og byttet clutch med svinghjul på 60000km hoss Ford. Så hvordan olje burde jeg bruke?
 2. Connect 2012mod 1,8TDCI. Noen som vet ca pris på bytte av reimene på denne? Har pleid å bytte dette selv på tidligere biler men ryktene sier at det ikke er like enkelt på denne motoren med 2 reimer og litt eget verktøy 🙂
 3. Er det både reim og kjede på disse? 10år eller 150 000?
 4. Har en 2012 Connect diesel, er det mulig å ettermontere cruisekontroll i den og i såfall hvor for man tak i sånnt?
 5. Jepp, men ved utslitte lameller burde den vel også reagert ved kald motor/kasse? var ute å prøvde den nå i sta, kald kasse, bremsen inne, 3500rpm 2 gir å slipper clutchen, motoren stopper. prover det samme med varm motor/kasse, og turtallet går ned til 2000rpm og holder seg der i 2 sekunder før jeg slipper gassen og holder inn clutchen. Bare synes det er litt rart at den ikke gjør det kald også..
 6. gotthard

  Blokkere EGR?

  Dere som har blokkert den, har dere euro5 motorer?
 7. Clutchen min har begynt å oppføre seg rart: Kald bil/motor/gir, alt er helt fint, kan dra opp lange bakker, akselere i bakker og gi full gass fra 1200rpm og den dar opp til 3000rpm, i alle gir, uten tegn til slurring. Varm motor/gir, det spinner ved belastning på 3-5gir, går ok om du balanserer gassen men prøver du presse spinner den litt også tar den tak. går ok i bakker om du tar det pent og holder hjevn gass, Bilen ( en 2012 connect 90hk diesel) har 70000 på telleren, ex-postbil. Ringte Ford i dag å bestillte time til bytte av clutch, de mente jeg måtte bytte svinghul også. når jeg prøvde forklare symptomene og at jeg ønsket att de sjekker det nøye fikk jeg bare beskjed om å lege ved en lapp på hva jeg mente var galt..... Hva tenker dere? Simring fra veiva som lekker olje? Hydrauliske pumpa som lekker bremseveske på lammelene? Har liksom aldri hvert borti at clutchen spinner/slipper kunn når bilen er varm før.
 8. gotthard

  Olje

  Bestille 6L Casttrol 5w30 magnatec professional a5 dag, så da blir vel Forden fornøyd skun tru :-)
 9. gotthard

  Olje

  Hvordan og hvilke olje bruker dere på deres Connecter? Ser at det skal brukes Wss-M2C913-B eller Wss-M2C913-A, hva er forskjell på det og Wss-M2c913- c og d? spesiellt merke? alternativer?
 10. gotthard

  Blokkere EGR?

  Gjorde det på min forige connect, synes den gikk bedre og billigere ( mulig det var innbildning) men det var euro4 motor..
 11. gotthard

  Styring "slår"

  Da var ting i orden igjen, tar tid menn... Dro inn til Ford og etter mye om og menn forsto de hva jeg mente, da byttet de servopummpa, det hjalp litt men ble fort like ille igjen, så var det tilbake nå etter påsken, da byttet de tannstang og bilen er nå super å kjøre. Pluss er at de da også byttet styrestag og endeledd på garantien :-)
 12. gotthard

  Blokkere EGR?

  Leser flere steder at det kan lønne seg å blokkere EGR-ventilen med en plate så den ikke sender sur eksos inn i motoren igjen, men så leser du neste ekspert som sier det ikke har noe og si... Noen med erfaringer og dele på en euro5 motor? Her er en som mener det er lurt: http://www.weatherimagery.com/blog/diesel-engine-egr-bad/ og her det motsatte: http://www.tuneruniversity.com/blog/2012/05/dont-block-or-remove-the-egr-valve-its-saving-you-money/
 13. gotthard

  Garantisak?

  Har en connect som nå har 52000 på telleren, er en 2012 mod, har da nybilgaranti til mai i år. Esp malfunction er en melding jeg får ofte, starter jeg bilen på nytt er det borte, men det skal ikke mye til før den slår til igjen, er dette en garantisak? burde det være en garantisak eller vil de bare le rått om jeg dukker opp og sier at her er det bare å fikse ting....
 14. Har en connect, 2012 som jeg gjerne sku hatt en din1 eller din 2 spiller med usb osv, trenger da ny "ramme" men når jeg søker rundt finner jeg ikke noe som ser ut til å passe. Noen her inne som vet? [/url]">http:// Denne typen.
×
×
 • Create New...