Jump to content

xr4ti

Klubbmedlem
 • Posts

  5735
 • Joined

 • Last visited

Medlemsinfo

 • Bosted
  Sandefjord
 • Medlemskort
  Kun digitalt

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Sandefjord

Recent Profile Visitors

18822 profile views

xr4ti's Achievements

Ford RS

Ford RS (6/6)

 1. Velkommen og gratulere med din Ford 👍 Om du hører med din Ford-forhandler så kan de trolig gi deg riktige opplysninger om bremseskiver om bilen er norsksolgt. Angående nøkkelkopiering så sjekk litt på nettet. De kan være at bilens nøkkel lett lar seg kopiere, fks med FORSCAN programvare og et par nye nøkler. Jeg kjenner ikke til Ranger men om den er "USA-bygd" så er det enkelt å kopiere nøkler slik jeg skrev.
 2. xr4ti

  Ulyd fra motoren

  Om det er et defekt lager eller løpehjul/strammer så ville jeg byttet det snarest.
 3. xr4ti

  Ulyd fra motoren

  Har vært borti en lignende lyd og da var det defekt lager i et løpehjul på en reimstrammer. Lyden kom av vibrasjonene i selve løpehjulet som forplantet seg videre i selve strammeren. Det som også er litt rart her at lyden innimellom har en slik "membranlyd" som ikke er typisk for defekt løpehjul. Ville begynt med å sjekke løpehjul og andre roterende deler i forbindelse med serpentinreimen og se om disse har en slitasje i form av dårlige lager/ubalanse.
 4. Er vel i grunn litt sjelden den bilen, ikke bare fargen men at det er en stv ST. Fin bil 👍 Letohallen, ja der har jeg bodd mye ☺️
 5. Skal ha poeng for kreativiteten og håndverk 👍
 6. Du fortjener et svar du også selv om jeg ikke er noen ekspert. 150hk er ikke store effektøkningen for en motor som i utgangspunktet har ca 110hk (husker ikke nøyaktig). En økning av effekten på 40 hk kan nok original motorstyring takle med en bensintrykkregulator som øker trykket men det er også enkelt å legge til en tilleggsdyse for litt ekstra bensin. For å starte bak på bilen så burde du bytte eksos til 2,5" fra turbo og ut, dvs cat`n må vekk. Om du kan sveise litt så bygger du en overgang mellom orginal eksosmanifoild og turbo. Oljeretur er viktig, bra du spør om det. Oljen fra lagerdelen på en turbo renner så og si kun av egen tyngde så oljen må renne ut fritt. Utløpet må derfor være over oljenivået i bunnpannen. Returslangen bør også være godt dimensjonert, 15mm innvendig diameter. Turbovalget ditt er jo litt styrt av budsjettet men en brukt turbo men intrigert wastegate (ladetrykkstyring) koster ikke mye brukt. Se etter en fra mindre dieselmotorer eller mindre bensinmotorer, det burde gi deg raskt ladetrykk og nok luft til 150hk. En mindre og enkel ladeluftkjøler burde du også legge på handlelisten. Finnes mye brukt å få tak i og om du er virkelig interessert i dette og vil prøve deg på bygging så finnes det mengder med info på nettet. Lykke til.
 7. Ja jeg fikk det med meg jeg også i går kveld. Fikk jo hakaslepp, århundrets musikkvideo ☺️ For dere som ikke har vært i Athen, ta en tur, anbefales sterkt. Mye liv på kveldene og mye å se på.
 8. Godt å se at den er friskmeldt. Min mening er at om disse mk4ene blir holdt godt vedlike og får oljeskift ca hver 10 000 km så holder de seg lenge.
 9. xr4ti

  FORD. Reklamefilmer

  15M, ikke det mest spenstige Ford har laget men noe mer bil enn hva 12Men var ☺️
 10. xr4ti

  FORD. Reklamefilmer

  Litt mer Capri mk1
 11. xr4ti

  FORD. Reklamefilmer

  En test av Granada fra den gang Derrick var ung og den heiteste krimserien på NRK
 12. Min mening er at du burde bytte EGR-ventilen. Er alltid forsiktig med å si at ting og tang er ikke dyrt men 1300 kr og oppover for en ny synes jeg ikke er veldig dyrt. Resette den med ForScan etter montering og så burde motoren fungere uten feil på EGR. Trenger ikke å være sot som forårsaker heng i ventilen, den kan rett og slett være utslitt. EGR påvirker motorkraften, et typisk eksempel er om du gir gass og motoren henger for plutselig få kraft igjen er ofte symptom for sticky EGR valve. Blokking/utkobling er ikke lov, men det vet du sikkert 😉 Usikker, men har aldri hørt at noen har ødelagt noe ved å regenerere 2 eller flere ganger. Men husk på at det blir rimelig mildt under bilen 😉
 13. Så bra. Får håpe det blir litt mer futt i Mondeoen nå da!
 14. Foring bærearm, noen (Volvogutta) kaller den for Ford-foring, noen fremre bæreforing. Mange navn på denne. Foring, bærebru/bærearm DELPHI TD1805W - Eurodel.no Må ha spesialverktøy ja, evt mekke til noe selv. Har sett noen som leier ut dette verktøyet på FINN. Jeg har montert disse Foring sats bærearmer bak Polyuretan V70III,XC60,S80II,+++ - BCB.no på min Mondeo (Volvo 70III deler plattform med Mondeo). Dyrere men da kan man få de på med hjelp litt gjengestag, banning og slikt tilbehør 😄 Anbefaler å ta av hele den langsgående bærearmen om du vil prøve uten spesialverktøyet. Det går greit å demontere/montere på bil om man benytter spesialverktøyet. Ligger masse videoer på You Tube, søk på mondeo mk4, rear trailing arm.
×
×
 • Create New...