Jump to content

xr4ti

Klubbmedlem
  • Posts

    5659
  • Joined

  • Last visited

Medlemsinfo

  • Bosted
    Sandefjord
  • Medlemskort
    Kun digitalt

Profile Information

  • Kjønn
    Male
  • Bosted
    Sandefjord

Recent Profile Visitors

18465 profile views

xr4ti's Achievements

Ford RS

Ford RS (6/6)

  1. Sant det. Mk4 er gode biler og gjør man som du, passer godt på de så varer de lenge 👍
  2. Trygt og godt å være bil hos deg ser det ut som 😉 Bilen ser veldig bra ut, nice and clean 👍
  3. Ser det finnes på eBay så burde være mulig å skaffe i Norge Ford Fiesta Mk5 Manual Window Regulator OffSide Front Right 1528040 NEW ORIGINAL | eBay (OBS, engelsk så trolig er driverside høyre side/passasjerside og vet ikke om det er til 3 dørs). Har du hørt med Ford? Ellers så er det sikkert en hugger som har noe.
  4. Synd han ikke fullfører denne, 6 hjuls Transitt i breisladd hadde vært kult
  5. xr4ti

    Drivaksel

    Ser riktig ut det. Sjekk mansjetten og se om den er hel og fin for tripoden må av om mansjetten må byttes så greit å gjøre det samtidig, om nødvendig. Mulig du får av og gjenbrukt spennbåndet rundt mansjetten men anbefaler å få tak i en ny. Husk å sette inn de nye nållagrene med grease om de ikke er smurt fra fabrikk.
  6. xr4ti

    Drivaksel

    Nå skriver du ikke hvilken årsmodell men jeg antar mk4 eller 5. Trekk av med en tre-arms avtrekker (billige på Biltema) Pass på at du finner alle nålene så de ikke ligger igjen noe sted. Trenger nok litt egnet grease også. Ikke kjør bilen, få litt hjelp til å skyve den. Allan vet råd
  7. xr4ti

    Drivaksel

    Uff da, fort gjort det. Er det løsnet "nåler" fra nållagrene? Da kan det være at det går å sett det sammen igjen ved bruk av litt grase som "lim" Pass på at alle nålene blir funnet og satt inn på "nålrullen". Om nållagrene er hele og bare falt av så er det bare å sette de på plass igjen. Tripod fås kjøpt løs så det anbefales.
  8. Pen bil. Ikke ofte en ser en svart Mk5.
  9. Er lyden fortsatt slik som i videoen din? Det ser ut som veien er humplete og lyden jeg hører ligner slaglyd og jeg tenker da bakre foring på bærearme, lenkearm eller demperforingen. Om du kjører på bar og slett vei, er lyde da den samme? Om så, kan du lage en film og notere deg i hvilken hastighet lyde blir hørbar og når/om den forsvinner. Er i tvil om det er en roterende lyd, for meg høres det ut som en bevegelselyd/slaglyd.
  10. Ja, du må ha en lang arm (rør eller noe), rundt en meter tror jeg det var jeg brukte. Mye kraft som skal til for å bende ned bærearmen pga foringene. Fjærbein er hva jeg kaller hele sulamitten fra spindel og til og med støtdemper.
  11. Trenge rikke ta av noe som helst, egentlig. Det enkleste synes jeg er å presse ned bærearmen ned slik du gjør så mye at konen på bærekulen kommer ut fra spindelen, samtidig så må du skyve hele fjærbeinet fremover. Da kan du igjen heve bærearmen og du kommer til bærekulen. Jeg brukte vel en lang latmannsarm med et langt rør på (eller var det bare et langt rør 🤔) for man trenger en del kraft til for å bende bærearmen ned og løs fra spindelen.
  12. Bare hyggelig. Sikker på at den ikke er løs? Bærearmen er i spenn grunnet foringene slik at den spenner bærekulen opp mot huben (navet). Ta et rør eller en lang latmannsarm og sett mot subframe(hjelperammen) og press bærearmen ned og se om bærekulen slipper da. Om ikke så kan en avtrekker være til nytte men er ikke sikker på om den får plass på Mondeo, har aldri trengt det.
  13. Om du ser på endeleddet så er det kontramutter i akselenden. Den må du løsne ved å holde i mot på endeleddet med fastnøkkel. Det er to rettspor på selve endeleddet, mot kontramutteren men jeg husker ikke nøkkelvidden. Når du får av kontramutteren så skal det gå greiere. Tips: når du får løsnet kontramutteren så skru det lett inntil endeleddet FØR du skrur av endeleddet, da har du et greit referansepunkt med tanke på spissinga men du bør uansett ha en forstillingskontroll etter en slik jobb.
×
×
  • Create New...