Jump to content

xr4ti

Klubbmedlem
 • Content Count

  4932
 • Joined

 • Last visited

About xr4ti

 • Rank
  Ford RS

Medlemsinfo

 • Bosted
  Sandefjord
 • Medlemskort
  Kun digitalt

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Sandefjord

Recent Profile Visitors

14181 profile views
 1. Helt enig. Nå er ikke jeg så veldig inne i dette da det kommer an på hvor i verden man er ikke alle land har ren energi. I norden har vi forholdvis ren el.energi men andre land har et meget høyt karbonavtrykk på sin el.energi som går til opplading og da er ikke elbil så suveren lenger. At det kreves enormt med energi for å utvinne og produsere et batteri er det mange som ikke tenker på men må tas med. At det er unger som jobber med dette må ikke nevnes, det gjør seg ikke på bloggene til miljøvernerne. Stor forskjell på rekkevidden om man er lett på foten i forhold til blyfot. Jeg pendler på E18 med 110 km fartsgrense og det er det samme der. Små tivolibiler som lager kø for de skal spare strøm. Men finnes jo de som ikke er sinker også da. Blir forbikjørt av BMW i3 hver morgen og han sparer ikke på strømmen for å si det sånn. Blir han stoppet så blir det nok elsykkel på han 😅
 2. xr4ti

  1.6 TDCi

  Får velprøvde chip opp til 140 hk til disse 2-ventilerte 1.6 PSA-motorene. Vet noen har chip opp til 154 hk men kjenner ikke til om det reduserer levetid på clutchpakka men om man bruker girene mer enn dreiemomentet så er mye gjort tro jeg.
 3. Er vel en garantisak dette?
 4. xr4ti

  Turbo 7.3L Godzilla S197.

  Man lærer så lenge en driter seg ut, som fks at en motor trenger mer ringgap enn normalt. Men med 1,2 bar (18 psi) begynner det å bli langt mer påkjenninger enn hva en stock motor er beregnet for da det kanskje er opp til 100% effektøkning, eller mer. Skal bli spennende å se hvordan den nye motoren blir.
 5. Aldri hørt om før men fant dette: Lien-Ford Collection - Startside | Facebook
 6. Vet du om den ble solgt omtrentlig for prisantydning?
 7. Trist når helsa setter en demper for hva man kan gjøre og ikke gjøre. Får håpe du ender opp med en god løsning (Ford 😄) til slutt.
 8. xr4ti

  Airbag utløst.

  Oppdater gjerne underveis 👍
 9. Blir nok mer av slike tilbakekallinger i fremtiden tror jeg. Bilene har allerede i dag blitt komplekse og vi vet at biler vil bli enda mer komplekse mtp informasjonsplattformer og toppsystemer. Blir vel i biler som i fly, dobbelt opp av alle styringssystemer og man har piloter bare for å ha noen å skylde på. Jo da, fremtiden ser lys ut for en hobbymekaniker 😄
 10. Kan jo begynne i det små så kanskje jeg også skulle bidratt til mindre co2-utslipp og bygd inn en slik på gamla 48V 60V 72V 500W 650W 800W 1000W 1200W Electric rear axle Motor Cars Electric Motor Electric Rickshaw DC Separate Motor 90CM|Electric Bicycle Motor| - AliExpress 😄 Elbil er nok et bidrag til redusert co2 men jeg mener det er feil sted å begynne ved å pålegge oss i Norge å kjøre co2-fritt når det er andre land som ikke løfter en finger for å redusere co2-utslippene. Skal bli spennende å se hva som skjer i USA nå som de får en president som har ei "grønn" kone. Kanskje man burde kjøpe Teslaaksjer nå 😗
 11. Så var det Ford sin tur til å måtte kalle inn 3 millioner biler Ford må tilbakekalle 3 millioner biler | ABC Nyheter Står ikke noe om hvilke modeller eller om det også gjelder biler i Norge men det får vel eierne greie på. Det som er litt skremmende, om jeg forstår artikkelen riktig, er at Ford prøvde å unngå denne tilbakekallingen. Sannsynlighet mindre enn konsekvens? VAG har også en slik tilbakekalling men den har det ikke vært så mye skriving om. Jeg ble i hvert fall overrasket da min A6 fikk tilbakekalling pr.brev og skal inn til bytte av tenn og gassenheter til airbager i løpet av første halvår 2021. Takata var etter det jeg har forstått ikke produsent for VAG.
 12. Haynes har en for Connect også Haynes Reparationshandbok, Ford Transit Connect Diesel, Universal - 319 kr - Skruvat.no - 92183- OE 4903, 9781844259038 Ikke dumt bytte hele toppen, sparer deg nok for noe arbeid og blir fort en del kr om du må bytte enkeltdeler i toppen og er det behov for maskinering så er det i hvert fall ikke noe å tenke på, da er det bare å bytte hele toppen.
 13. xr4ti

  1.6 TDCi

  Mine erfaringer basert på prøvekjøring: Mondeo 1.6D har den 2-ventilerte PSA-motoren og den funker helt greit til vanlig kjøring men som grcossie skriver og sikkert mener så er ikke den særlig tess på vestlandsveier. Jeg har prøvd 2 slike 1.6D, funker helt greit på E18 og i byen men du har ikke noe særlig ekstra krefter når man trenger det. 2 literen på 115/116 hk har et mye større register da dreiemomentet er langt høyere. 130/140 hk utgavene av 2 literen er en annen verden i forhold til de tidligere nevnte. Fordelen med 1.6D er at den er gjerrig men 2 literen er vel ikke så gæli den heller. Focus er også et alternativ, overraskende "stor" innvendig og 1.6D er noe sprekere i den pga lavere vekt. Har også snakket med en som chippet sin 2012 Mondeo 1.6 til 130hk (om jeg husker rett) og var veldig fornøyd. Han kjører R400 Larvik-Kongsberg daglig og mener den takler det fint. 2-literen er forøvrig også en PSA.
 14. Dette må da være midt i blinken for deg som banebil, så kan du beholde mk1`n som kosebil.
 15. Flott bil som ikke er ødelagt med vinkelkutter og andre voldelige verktøy. Denne ser ut til å kunne bygges tilbake til originalbil på en dag samtidig som eier har fått frem et tidsriktig og veldig tiltalende stuk på den. Detaljarbeidet er utrolig godt utført og bilen ser 100% ærlig og solid ut. Tror nok denne kan påberope seg å være "en av verdens fineste" MK 4 Escort RS turbo uten at veldig mange protesterer på det. Men om prisen er "riktig" gjenstår å se men alle som har bygd litt bil ser fort hva som må til av tid, arbeid og penger for å få til et slikt bygg/restaurering. Nettopp det er faren med slike fantastiske biler, de blir ikke brukt. Har aldri vært noe stor fan av "trailerqueens", biler skal brukes, om ikke mye men litt i hvert fall (skriver han som ikke har hatt bilen sin ute av garasjen på nesten 20 år 😄).
×
×
 • Create New...