Jump to content

xr4ti

Klubbmedlem
  • Posts

    5776
  • Joined

  • Last visited

Medlemsinfo

  • Bosted
    Sandefjord
  • Medlemskort
    Kun digitalt

Profile Information

  • Kjønn
    Male
  • Bosted
    Sandefjord

Recent Profile Visitors

19112 profile views

xr4ti's Achievements

Ford RS

Ford RS (6/6)

  1. Som nevnt, jeg har ikke all verdens erfaring men husker jeg ikke ble anbefalt FR32. Her er hva produsent selv skriver. Er jo dermed ikke hugget i stein at du ikke kan kjøre med bilen men det er tydeligvis ikke optimalt: Kent FR32 fast road Cam kit A popular good all round fast road camshaft that will fit without any further head modifications. Not suitable for OE Ford injection. Approx 16bhp increase.
  2. Har ikke filla greie på det men er ikke FR32-kammen avhengig av noe høyere komp, mer drivstoff og bør justeres med justerbart kamhjul?
  3. Det er ulempen med svart bil, nesten umulig å holde pent om det ikke er en "søndagsbil"
  4. Drivstoff har vært og er fortsatt på et dyrt nivå, rundt 23,50 for diesel her i Sandefjord de siste dagene.
  5. At elbil-dritet har kommet for å bli (i hvert fall i min levetid) har jeg så smått måttet akseptert men det Ford, og da spesielt i Europa, driver med nå sliter jeg med å komme til og akseptere. Ikke nok med at Ford har besudlet Mustang-navnet så har de jaggu gravd opp vår kjære Capri og tredd gravsteinen utpå en elbil 😖 Og hvorfor aksepterer folk at noen har finni ut at det kun er slike støgge mini/midi-SUVer som folk skal ha? Når Ford Europa da heller ikke leverer noe som appellerer til andre enn snusfornuftige naturvernere fordi de trur at en elbil til i Norge er redningen for menneskeheten, da kjenner jeg litt på at entusiasmen min sliter! Nei la de døde få være minner og så får vi glede oss med de gamle som fortsatt er blant oss (bilene altså 😉) Naboen har nylig kjøpt seg en slik Mustang tivolibil som han skryter så jæ... av og han stod og gnikka på den en formiddag tidligere i uka. Jeg kunne ikke dy meg så gikk ut og fyra opp min med et par-tre gode tramp på gasspedalen og med det nye eksosanlegget så ble det en langt blikk fra naboen, for lyd er det jo ikke i tivolibilen hans og hva skal man med Mustang da?
  6. Bare hyggelig. Begge metoder kan benyttes om det er tettlakk (en stegs lakk er enkelt forklart klarlakk iblandet pigment) men blir best om man hellakkerer panelet og følger prinsippet jeg forklarte for klarlakk. Forslip med 500-600 papir på tettlakk. Husk å vaske rent for slipestøv før lakk.
  7. Moro å bli spurt om noe man egentlig ikke kan. Som du nevner, det er flere måter å gjøre det på men kan nevne de to jeg mener er de enkleste. Vask hele bilen, reparasjonsområdet og nærliggende panel tørkes så ned med siliconvask FØR en begynner noen som helst sliping. Metode 1: Hellakk. Reparere skaden ferdig, matte så ned hele nærliggende panel med 600-800 papir. Vask rent. Masker resten av bilen. Legg så på et strøk base ca 5 cm ut over reparasjonen. Gjør dette to til tre ganger til du har full dekning med baselakk og utøk med ca 5 cm hver gang. Skulle det bli litt lakkstøv så bruk en klebeduk til å fjerne det. Legg så 2-komp klarlakk på hele panelet, et heng og så et eller aller helst 2 gode strøk. Metode 2: Dellakk. Vask som nevnt. Reparer skaden. Beregne ca omfang av lakkområdet ved legge til 5 cm for hvert strøk base og det samme for hvert strøk klarlakk. Legg så til ca 30 cm utover dette og masker så resten av bilen fra dette området. Vask reparasjonsområdet. Base legges med 5 cm overlapp pr.strøk, det samme med klarlakken. Klarlakken avsluttes et godt stykke før maskeringslinjen (aldri lakke mot en tape, en får nesten aldri slipt vekk lakklinjen uten at en sliper hull i den originale klarlakken). Da har man fått et område med ny lakk og overgangene ny og gammel lakk våtslipes med 1200-1500 papir og poleres. Dette er de to enkleste synes jeg men det fines flere måter å gjøre dette på men da er det enklere med sprøyte, blendere etc. Dellakkering er det vanskeligste en billakkerer gjør, særlig på dagens 3-sikts pearl eller candy-lakksystemer. Har vist den siste metoden i denne tråden men den er ikke så bra da det er en vanskelig å ta bilder av de forskjellige stegene siden de blir så like. https://www.bilforumet.no/topic/310621-frem-fra-glemselen-audi-a6-c5-28-quattro/?do=findComment&comment=2966166 Tips til klarlakk: med et heng så menes et strøk som dekker godt men ikke for fyldig. Om det ikke blir helt glassklart gjør ikke noe, det kommer seg på strøk to. Når det første strøket er så herdet at en kan stikke fingeren på og den limer seg så er det klar for andre strøk (ha en liten bit med noe du prøvesprayer på, ikke ta på selve lakken 😄). Nå limer det første strøket seg til det neste, derfor kalles det et "heng". Andre strøket kan da legges tykkere og det da man får den glassklare overflaten. Med bokslakk så anbefaler jeg 3 strøk eller mer siden jen føler den som mer uttynnet enn vanlig lakk. En annen ting, les hva avluftningstiden og tempen er på lakken for om ikke løsemidlene får avdampet så kan man få små bobler eller missfarging, solventpops. Er det metallic-lakk så bruk helst 800 papir som siste slipning på filler og overgangssonen før base, grovere så kan man risikere at metallicen legger seg ned i slipemerkene. Ren farge-base så er det ok med 500-600. Lykke til.
  8. Se der ja, ble jo fint det der. Den 2-komp klarlakken en for kjøpt nå er faktisk bra. Morro med lakk når en får det til 👍
  9. De nærmer seg, 0-400-0 på 27,83 sekunder. Er mye mer å gå på når han slipper opp på 412 km/t 🤤 0-400 på 18,82 sek 😮
  10. Når jeg kjøpte min så virket ikke AC, leverte den på service og har funket siden. En diagnose burde gi deg en indikasjon om gasstrykket er for lavt, evt andre feilmeldinger.
  11. Er med på øke livstiden på motoren det! 1,1 bar på DAT-gasser, da skal man være sikker på at bensintrykk og dysinga er riktig, selv med intercooler😉 Tipper den har gått magert og om noen også har "justert" på motoren, for tidlig tenning. Kan absolutt anbefale deg å montere en bredbånds-lamda og aller helst, få justert tenning og dysing hos en tuner.
  12. Het annen luft på 80-tallet vet du, mye tjukkere så holder lenger 😄 Men stusser på en ting, brukte Ford slike slangklemmer på Cosworthen? Jeg har en del originale FoMoCo klemmer fra 85-87 liggende og de er ikke helt like mener jeg å huske 🤔
  13. Slenger inn denne, er det noen som kan hjelpe denne karen med hans spørsmål?
  14. xr4ti

    FORD. Reklamefilmer

    Ikke reklame men fortjener en plass her for det!
  15. Nå kjenner jeg ikke spesielt til denne bilen men er jo i prinsipp en Mondeo så regner med samme prosedyrer som den. Har du forsøkt å slette kodene, kommer de tilbake? Sjekk om din ICraft har den funksjonen som heter noe med relearing DPF value eller noe lignende. PCM (hjernen til bilen) forstår ikke at den har fått nye deler om du ikke forteller den det og vil da bruke de gamle verdiene som ligger inne. Verdiene blir ikke slettet ved å forsøke "drenere" strøm fra bilen.
×
×
  • Create New...