Jump to content

Tannstang problemer.. 4x4 cosworth


sebbasta

Recommended Posts

Hei! Har nettopp demontert hele framstillingen min for og gjøre reint og få ut motoren og div, også fordi tannstangen stod feil! Hadde mere rattutslag til venstre enn til høyre så har telt omdreininger for og sette den på midten! Men da har jeg plutselig ikke mere gjenger igjen til endeleddet for og få stillt navet rett??

 

Er det meningen at 4x4 sierra cosworth skal ha mere rattutslag til den ene siden pågrunn av drivakselen er kortere på den ene siden enn den andre? Eller er det noe annet feil?

 

Takker for svar

Mvh Sebastian Stabæk

Link to comment
Share on other sites

Vanskelig og stille teori når man ikkje har sett det. Er tannstanga frå 4x4?. Har du sjekka at det ikkje stopper i ein bolt eller jekk... Bukk som står i veien? Kan vere eit endeledd frå ein anna bil og.

Nåverende biler:
91 Ford Sierra stv doch
90 Ford Sierra Cosworth 4x4

09 Ford mondeo duratec

Link to comment
Share on other sites

Ja tannstangen er fra 4x4! Og har sjekket at det ikke stopper i noe, for problemet er ikke svingradiusen eller at den svinger for kort! Men når jeg har "firhjulskontroll" og stiller navnet rett så er ikke stanga ut fra tannstangen lang nok så har ikke nok gjenger til og skru endeleddet langt nok ut! Så lurer litt på om 4x4 cosworth skal ha mer svingradius til den ene siden enn den andre?

Link to comment
Share on other sites

Skal være like lange. Du kan ikke bry deg om rattet er rett eller ikke. Om nedre leddet på rattakslingen er demontert en gang så kan denne være satt feil tilbake. Og når man kun har sekskantaksel å sette rattet på så er det umulig å få dette rett. Derfor kan det være jukset litt med endeleddene for å få rattet på rett kjøl igjen.

Da vil jo naturligvis resultatet bli at du vil få mere sving den ene veien.

88 Sierra RS Cosworth. Hvit<br />

92 Sierra DOHC 4x4 Turbo. Sølv *DØD*<br />

Prosjekt tråd til alle bilene: <a href='http://www.fordclubnorway.no/forum/topic/61088-sierra-dohc-4x4-turbo/'class='bbc_url' title=''>Prosjekttråd</a>

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...