Jump to content

se lige hvad jeg er ved at lave ;O)


møffe

Recommended Posts

de er billige. mine kommer fra en silver/black top 20V corolla. de måler 45/42mm. altså 45mm før spjældet og 42mm ind mod motoren. jeg gav 1400kr for mine med manifold. de var lige taget af 20V motoren og smidt i en kasse. og så skal jeg bare ha levet en ny manifold.

Link to comment
Share on other sites

hehe. i japan er den meget vanlig. og her i dk er der et firma der impotere en del af dem.. www.motorimport.dk der er noget med i japan skal man skifte motor/bil når den har kørt 120-160k km. så de 20v motore er ret billige. og det er lidt svært at finde specs på motorcykel spjælde.

Link to comment
Share on other sites

hva er det som er så bra med dette da?

 

?? hvad mener du?? <_< <_< det gode ved trottelboddys er at der vil komme lige meget luft ned i hver cylinder og det er det bedste du kan gøre ved en NA motor. fordelen ved disse spjælde er at de er individuelle. altså det er enkel spjælde. så når man har en motor som en DOHC der ikke helt overholder std målene for afstanden mellem indsugnings kanalerne. så kan man alligevel komme til at køre med 4 spjælde.. og så er de MEGET billige.

Link to comment
Share on other sites

throttle bodies kan funke på en turbo bil ja. men oppsettet som møffe har her er beregnet for en na bil. ikke turbo..effekten ved montering på turbo motor blir heller ikke så stor som en na motor da. man allikevel må bruke en trykkboks og la trykket hjelpe til med å presse inn lufta. selvsagt avhenger dette av hva slags motor det er og hva som er gjort med den.

Link to comment
Share on other sites

throttle bodies og turbo funker faktisk meget bra det og :D :D

 

det er billigere og lige så godt bare at sætte et større spjæld på en turbobil. men på NA biler er det her det eneste der virker 100%.

 

 

det har vel faktisk jensspeed faktisk motbevist.... større spjeldhus gir minimal eller ingen effekt

Blue Oval Racer

07 Mondeo Tdci Titanium Stv

Link to comment
Share on other sites

det kommer vel an på hvad man skifter det til/fra.. på en dohc sidder et spjæld der ikke kan give over 140hk pga størrelsen. det ville jo nok hjælpe at skifte det ud.. men nu er det jo en NA bil.. på turbobiler er det ofte sådan at spjældet skal have samme størrelse som på IC for ikke at lave en flaskehals. men ikke jensspeed også kan bevise det. men ellers prøv at flytte 6000L luft i et 1" rør på et minut. 6000L luft er ca det en alm 2.0 na motor skal bruge i minuttet ved 6000omdr/m.. hvis jeg husker rigtigt. det er ved et undertryk på ca -1bar så skal det ophæves så den køre 0 bar(ligetryk)... og sætter du så et 3/4" rør i enden på dit 1" rør så får du flere problemer... nu skal vi ikke kun snakke om rør på 1" spjldet på en dohc er ca 52mm. der skal altså alt den luft igennem når den er na. hæver du trykket så skal der mere igennem.. men selv på den blå WRC escort sidder der et større end std spjæld. det er IKKE et 56mm std spjæld.. ;)

 

men FOCU nu kommer det vel an på hvad du mener.. nej man tuner ikke en turbobil bare ved at sætte et større spjæld på og køre std tryk. men er du kommet der op hvor det std spjæld er for lille så kan der være en del at hente. en std cosworth køre feks med 56mm spjæld og en RS500 køre med 65mm spjæld. det er ikke noget tilfælde vel??

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...