Jump to content

Motorbytte


jacksonjn

Recommended Posts

Han spør vel om hvor mye det koster å bytte 1,6 tdci motor i en "ny" 1,6 tdci motor. Altså ingen større motor, bare bytte. Mange faktorer som spiller inn der. Hvem som bytter den, firma/svart/garasjemekk? Hvor mye koster en motor? Ny, brukt, overhale, nyoverhalt?

Hvor langt er ett tau?

'78 Ford Escort Mk2 Gp.2 spec. med YB maskinist

 

eb00ad32.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke tenkt til å dra på Ford for å bytte motor hvertfall, men jeg har sett på noen "brukte" motorer på nettet som jeg har lyst på (vet ikke hva prisene er). Jeg vil derfor vite hvor mye det koster sånn ca å bytte den, eller om det lønner seg å selge bilen og kjøpe seg ny som Ford87 sier.

 

Motoren som sitter i bilen har gått så langt at jeg blir stresset, den er oppe på 296000 km. Stakkars bil :(

Takk for svarene. :)

Link to comment
Share on other sites

Så lenge du holder den i god stand bør den kunne gå mye lenger. Går ingenting galt burde ikke ei kjørelengde på det dobbelte uten store ulemper. Tenk bare på drosjekjørte Mercer som mange kan kjøres 1000000-1500000km før det til slutt er verdien og ikke tilstand på motor som bestemmer skjebnen.

Til sammenligning var forrige Sierraen min kjørt 410 000 km ca på orginalmotoren. Den ble da skifta av forrige eier som en del av ombygging til IS, uten at det var noe galt med gammelmotoren utenom en dårlig forgasser. Vi tok å demonterete deler av motor før den ble kastet, og det var faktisk den motoren med minst sylinderslitasje som noen gang sto i den bilen. Slitasje ble ikke målt, men vi så ingen tegn til slitekant øverst i sylindrene. Eiern før han jeg kjøpte den av hadde gitt ganske stor F i vedlikehold, og kjørt 15-20000 per oljeskift, og skifta registerreim bare når den røyk. Denne eiern kjørte ca 300000km med bilen. Det skal sies at registerhjulene begynte å bli noe slitt i kantene på slutten.

- 98 Pajero 2800 GLS, bruksbil/trekkbil.- 97 V70, x-bruksbil/traktor.- 84 Mod. Sierra GL, X-bruksbil, isbanebil nå, med bakstillinga opphengt i alu foringer og snart NA trimma motor :D

-200 Tahoe 5.3 LT, LPG drift.
- Diverse Megasquirt prosjekter.
- 87 Sierra sedan Cosworth 4x4, T34 kulelagra hybrid. Har veket til fordel for 98 Mustang SVT Cobra.
- Cossie4x4 LE delebil, og annet til salgs.

Youtubekanal

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...