Jump to content

audun-eg

Gjest
 • Content Count

  293
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by audun-eg

 1. Ser du at lyktene justerer seg når du slår på nærlys?
 2. Første tanke er partikkelfilter, men da skulle du fått opp feilkode. Har du fått lest av feilkode hos Ford eller med f.eks. ForScan? En statisk regenerering av partikkelfilteret kan kanskje hjelpe.
 3. Kan være at batteriet begynner å bli dårlig.
 4. Hvordan er lysbildet hvis du setter på fjernlys mot en vegg f.eks? Bilde av det, hadde sikkert hjulpet. Bilde av lyktene kan kanskje også hjelpe.
 5. Jeg tenker på halogenpæra ja. Den kan flytte seg litt når du setter i kontakten, og det gjør at den blir feilplassert i forhold til reflektoren. Du ser jo også ganske godt om det er den som er ute av posisjon da halogenlyset er gulere enn xenon-lyset.
 6. Er du sikker på at pæra sitter slik den skal i lykta? De kan være litt kronglete å få skikkelig på plass.
 7. Ved 15 grader er det kanskje ikke behov for gløding? Mulig jeg tar feil, men mener symbolet dukker når gløding faktisk pågår.
 8. Det er vel ikke anbefalt å gjøre slikt selv, da det krever riktig utstyr og kunnskap. Man bør vel ha utstyr som både trykktester og etterfyller riktig mengde. Det er jo et miljøaspekt her også.
 9. Gass og evt. lekkasje i systemet.
 10. Det er vanlig å bytte vannpumpe samtidig som reg.reim i hvert fall.
 11. Nå gjelder videoen etter facelift, og er ikke sikker på om det er helt likt. Mener f.eks. at den lakkerte plastlista mellom lyktene er festet med muttere som du må av med bakluketrekk / deksel for å finne. Jeg er også usikker på om du må fjerne den for å få ut lykta på pre-facelift, men det kan hende. Ellers mener jeg at de to skruene på siden og mutterne på innsida av luka, er samme.
 12. Jeg kjøpte et brukt ratt med bryterne og bytta over. Enklest å bytte hele rattet selvsagt, men jeg har S-utgaven med rød kontrastsøm, og det var ikke å finne akkurat da. Fikk solgt det andre rattet igjen, så kostnaden for bryterne ble ikke stor. Trimming tror jeg skal være en grei sak på disse. Det er jo i utgangspunktet samme 2-literen, men jeg har ikke særlig peiling på det.
 13. Jeg tror det er vanlig å bytte vannpumpe samtidig som regreim. Det ble gjort hos meg også. Hvis dette gjelder din 2009 modell, så var strengt tatt serviceintervallet i fjor, selv om bilen ikke har passert 200.000 km.
 14. Serviceinterval på regreimbytte endrer seg ikke etter du har byttet en gang. Det er fortsatt 200.000 km. eller 10 år. Det av de to som kommer først.
 15. Vet ikke mer jeg heller, enn at det har vært en del tull med 1.8 motorene. 2 literen på 131 eller 140 hester er nok å foretrekke. Ang. 115 hester, kan du lese Broom sin test av en 11-modell. Dette med forbikjøringer blir nevnt som noe som må planlegges... https://broom.tv2.no/underholdning/broom/biltester/ford/s-max-2010-295
 16. Det meste lar seg jo gjøre. Min var som sagt uten cruise, men der var det bare å kjøpe bryterne for så å programmere inn. Den var også med dieselvarmer, men uten parkvarmer. Det var også bare å programmere inn. Så lenge man har hardware som skal til, vil jeg tro man kan få funksjonene i Convers selv om bilen i utgangspunktet ble levert uten, men litt styr kan det jo fort bli... 😉
 17. Ja, dette med utstyrsnivå er ikke lett å bli klok på da det virker som om det aller meste av options kunne krysses av på lista uansett hvilket utstyrsnivå som var utgangspunktet. Jeg har en 2010 Mondeo Titanium S, og måtte ettermontere cruise og ryggesensorer da den var levert uten fra fabrikk. Jeg ble også litt overrasket over at dette ikke var standard på ”toppmodellen” i 2010.
 18. Systemet med blå skjerm kalles Convers+. Der har du mulighet til å kontrollere mediaenheten samt en del andre funksjoner. Jeg lurer på om biler med BT-streaming, usb-tilkobling og stemmestyring har Convers+, men er ikke sikker. Det er jo det mest moderne systemet av de to, selv om det er forholdsvis utdatert nå, men det funker greit nok. 115 hk i en så stor bil ville ikke jeg anbefalt. Jeg vet om folk som har hatt 115 hesteren i både S-Max og Mondeo, som mener den er litt for lat. Spesielt med tanke på forbikjøringer.
 19. Det vet jeg ærlig talt ikke. Jeg fikk en pris på bytte, og dett var dett. Det kan jo være at de som bytta demperne for deg har vært borti / ødelagt styrevinkelsensor...
 20. Ja, det er Monroe som lager demperne til ivdc-systemet. Jeg bytta to på et Ford-verksted for noen år siden. Ikke noe problem. Har du prøvd å koble fra batteriet en stund? Det er jo et typisk DIY triks for å nullstille systemene. Hvis det må kalibreres, tror jeg det er lurt å ta bilen til et Ford-verksted.
 21. Mener du at alle støtdempere er bytta? Og i så fall, hvorfor? Er det bytta til rett type dempere med elektronisk styring? Ble det bytta på et Ford-verksted?
 22. audun-eg

  Autolys sensor

  Fordi at det er påbudt med kjørelys i Norge uansett lysforhold, så bilene solgt i Norge var programmert med hovedlys på hele tiden. Din bil (og min) er jo også pre FL som gjør at LED-kjørelysstripa under hovedlyktene ikke var kommet enda. Jeg tror kanskje likevel at interiørbelysning justeres etter lysforhold i A-posisjon, men er ikke sikker.
 23. audun-eg

  Høyttaler

  Ikke for å krangle, men du får jo ikke bra lyd ut av søppelhøytalere uansett kvaliteten på forsterker... Som i de fleste andre sammenhenger, så blir ikke ting bedre enn det svakeste ledd (komponent).
 24. audun-eg

  Høyttaler

  Ikke enig. Premium-anlegget i MK 4 Mondeo er faktisk bra, og det inkluderer høytalerne.
 25. Har du prøvd å trykke opplåsningsknappen gjentatte ganger på rad når du står ved bilen?
×
×
 • Create New...