Jump to content

Complexity

Gjest
 • Posts

  968
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Complexity

 1. Spillet er fortsatt i utvikling, og Sierra moddene har blitt enda bedre.
 2. Nei jeg blir nok neppe å finne med en Uno-X lader med det første Men hektisk liv for tiden så blir ikke mye langturer med bilen lenger, så lader bare hjemme eller hjemme hos folk man besøker. Man kommer seg jo 40+ mil fra hjemmet og noe lenger enn det kjører jeg ikke nå. Har brukt hele 2kr på å lade bilen denne måneden. 16kr forrige måned.. Så ja er omtrent gratis hjemme Er vel vesentlig dyrere sør i landet da.
 3. Det finner vi nok snart ut, da avgiften skal erstattes med haugevis av bommer snart.
 4. Tromsø har ekstra avgift på drivstoff istedefor bomstasjoner (enn så lenge) Høvelig for oss som har gått over til Elbil, men surt for resten.
 5. Er i grunn tåpelig at alle produsentene av biler og ladere henger så etter når det kommer til å lade. Tesla har alltid hatt det slik at man bare plugger i bilen så lader man. Enkelt å greit. Betalingen blir gjort fra kortet man har lagret på Tesla kontoen sin. Bilen vet før du ankommer om det er ledige ladere tilgjengelig og eventuelt hvor mye ventetid det er om ikke. Man slipper apper, ladebrikker og kortterminaler. Fult forståelig at det er vanskeligere for andre når de ikke har sine egne ladere å administrere men det er nå snart 10 år siden Tesla var i gang med sitt system.. Ionity driver vel sånn smått å begynner å få til noe her men det funker vel bare på ett fåtall biler hittil. Plug and charge som det gjerne kalles. Håper iallefall ikke at kortterminaler på laderne er fremtiden. Det er å gå noen steg tilbake spør du meg.
 6. Hva med en elektrisk Audi Quattro? https://www.e-legends.de/?lang=en Forøvrig rått av Kia å ha driftmode på EV6. Man får det kun på Performance utgaven av Model 3, og jeg måtte gå ett steg ned for å få krok.. 😕
 7. 1.050 Nm, 0-100 km/t på rundt 4,5 sekunder og kan trekke 4500kg. Råtass av en bil? Noen som skal bestille? https://www.tv2.no/broom/14010888/
 8. Gode poenger. Kommer ikke VW Ford'en før i 2023? Blir vel kansje avduket før den tid. Ser at Audien de slapp nå på samme plattform også får trommelbremser bak. Forstår hvorfor de gjør det, men jeg synes det ser så feil ut.. Spesielt på en "Sportslig Audi med åpne felger".. Ford'en får vel og trommel da.
 9. ID.4 er mye mere bil for pengene enn ID.3 ja. Men med VW så burde man ikke se på "fra" prisen. Med mindre man klarer seg uten ryggekamera og med stereoanlegg med lyd som fra en mobiltelefon (riktig så ille er de vel ikke, men Lyd å Bilde klassifiserte vel ID.3 sitt stereoanlegg som noe av det dårligste de noensinne hadde vært borti) Model 3 har vel forøvrig blitt billigere nå med SR+ utgaven. For 350 tusen får man iallefall bra lyd og 9 kamera som standard der.
 10. Linken virker ikke? Kansje den er solgt..
 11. Milprisen blir nok ikke så ille uten Ionity, men ladestoppene blir vesentlig lenger siden man må bruke Grønn kontakt og Fortum sine stolper som bare leverer 50kW. Kan fort måtte lade i en time da kontra 20 minutt med en skikkelig lader.
 12. Mye styr altså ang. gateparkering så har jeg snart hatt min elbil i 2 år uen mulighet til å lade hjemme. En stikkontakt på jobb og hos familie ved besøk over lang distanse har berget meg helt fint. Jeg har egen firmabil til å kjøre på jobb med så eneste ulempen er jo mine "utgifter" til å ta min egen bil istede innimellom når den trenger lading. Definitivt ikke noe å klage på med dieselpriser oppi 17 kroner nå og enda værre for bensin. Når det kommer til Ionity så har det null å nix å si for oss her i nord. De stoppet vel sin utbygging med Trondheim eller noe og ser ikke ut til å ha noe plan om å bygge lenger. Tesla er de eneste som bygger ut her. Ja det er dumt å legge batteriet under baksetet kontra "skateboard" under bilen. Vektfordeling, stivhet under kræsj og tyngdepunkt er jo noen av fordelene ved å gjøre det ordentlig. Mach-e har dog ett latterlig tykt batteri. De må ha stablet posecellene sine veldig spesielt.
 13. Morsom sammenligning mellom de to. Forden er jo en elbil bygget fra grunnen av og Polestar 2 e jo en ombygget fossilbil med motorer kjøpt av Siemens og batteriet stappet under baksetet. Men er ganske utrolig hvor tykk batteripakken på Mach-e er. Gir jo bilen en latterlig lav bakkeklaring til å være "Suv".
 14. Er vel påbudt om man har pærer som er mer enn 30W eller så? Vet bare at det er grunnen til at noen biler har helt forferdelig dårlig lys. At de mangler lyktespylere og må derfor ha svakere pærer av en eller annen grunn. Er heldigvis ikke ett problem lenger på nye biler siden led lyser bra selv om de er lav effekt.
 15. Heldigvis ikke så stort problem på elbiler kontra fossilt da: https://motor.no/elbil/nei-det-er-ingen-bolge-av-elbilhavarier-med-flatt-batteri/192441 VW ID.3 er vel bilen som drar opp statestikken. Den ble sluppet på markedet alt for tidlig så VW sku slippe bøter.
 16. Mange elbiler passer ikke på 12V batteriet sitt og får derfor ikke "start" i kulda. Helt riktig det. Kan ikke forstå at de feiler såppas på en så enkel oppgave. Men er jo litt morsomt at det er det gode gamle blybatteriet som er problemet. Men virker som de begynner å gå over til 12V lithiumbatterier nå da. Iallefall Tesla.
 17. Tror du burde sette deg inn i grunnlaget som ble brukt for å lage artikkelen om at diesel renser luften 😅 det er syyltynt. Og Adblue fryser ved -11 grader omtrent så er det kaldere enn det slipper motoren ut alt mulig. https://motor.no/diesel-nissan-opel/nye-dieselbiler-forurenser-mye-mer-enn-man-tror/118100 Den med bunnpannen og hullet er jo litt spesielt med Jaguar. Helt flekk nytt batteri med bytte koster 110 000kr på min Tesla. Har dog tilgode å høre om en eneste en som har betalt dette da og ikke fått det dekket på garanti eller forsikring. Jaguar har jo brukt noe lim som koster 130 tusen?!? Er jo helt sinnsykt.
 18. Hva tror du løsningen kan være da? Gass? Er vel ganske utprøvd og har vel ikke tatt helt av.. :p Etter halvannet år med elbil er jeg ikke i tvil om at dette er fremtiden. Er jo ingen ulemper foruten om rekkevidde og ladetid på langtur, men begge disse "problemene" blir adressert i nærmeste fremtid. Ellers bare digg å ha varm bil på 3 minutter som går som ett uvær og er tilnærmet gratis i bruk. Hydrogen i personbiler har jeg ingen tro på. Bilene som finnes nå har kort rekkevidde, de er trege, må fylles med svindyrt eksplosivt drivstoff under høyt trykk, krever hyppig service for å sjekke etter lekasjer fra hydrogentankene og har veldig få plasser man kan tanke. Bagasjeplassen er jo pg begrenset av de store tankene. Og det er jo bare elbiler hvor de har bytta ut halve batteriet med en brenselcelle. Som forøvrig har begrenset levetid og må byttes etterhvert. Sikkert litt kostbart det og. Nei takke seg til at elbilen ikke trenger service. Da får man jo mere tid til å skru på søndagsbilen? :D
 19. Haha, Zoe er ikke det man burde assosiere elbil med. De første utgavene kunne man vel ikke hurtiglade, og siden de bruker motorviklingene som batterilader kan de bare lades på TN nett. Noe de fleste hus i Norge bygget før 2000 ikke har... Er veldig få Zoe her i Tromsø. Tipper det er en grunn til det 😛
 20. Tja vi får se. Ca 900km rekkevidde på Avensisen jeg kjører om dagen, og nye Tesla Model S har 850km, så rekkevidden på elektrisk begynner å matche iallefall. Og utviklingen på elektrisk er jo satt i høygir nå hos de fleste produsentene. Ford skal jo kun ha elbiler fra 2030 så de satser iallefall på det. https://www.tu.no/artikler/dette-er-siste-tiar-ford-selger-personbiler-med-forbrenningsmotor/506919
 21. Tja.. Man har jo Hydrogen.. Som i praksis også er elbil bare med kraftverket på slep.. Ellers vet jeg ikke om det er så mye annet som kommer?
 22. Tenker bare det kan være greit å være tidlig ute om man vil ha flere medlemmer hit og mere diskusjon. Nå er det vel bare elbilforumet og Facebook som brukes til å diskutere Mach-e, og vil tro folk her med mekanikerbakrunn og som kansje jobber hos Ford har mye på hjertet som kan deles. Ford skal jo investere en del: https://www.tv2.no/broom/11943934/
×
×
 • Create New...