Jump to content

Taunus

Gjest
  • Posts

    65
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Taunus

  1. Ikke hverdagskost. Har stått en slik stakkar (UTE) på Hånes i Kr.sand i mange år :-(. Lykke til med dine, for de er absolutt biler å ta vare på :-D
  2. Bare så synd at alt som skal gjøre den til ett sjeldent klenodium er ombygd eller byttet ut :-(. Hadde forresten en Zodiac Mk4 selv for noen år siden. Tøff bil og greit rep. objekt. Ble solgt til Røyken-området. På den tiden (ca 10 år siden) var det en ca 10-12 igjen av disse bilene i landet (i SVÆRT variabel forfatning). Bl.a. var det en bra en på Brandvall. Kun en eller to i landet var på skilter.
  3. Den stod på Borhaug, Lista, den gangen jeg knipset disse bildene av den ;-). Mener å huske at den var rimelig klein. Men kult bygge :-D
  4. ble nettopp solgt en slik i kr.sand med 1,6 og 4 dører for 14000. Kanskje litt dyrt?
  5. Synd de har ødelagt den med feil front og dashbord. senker verdien betraktelig :-(
  6. Har du bilder av bakluka? kan den "reddes" eller er det for mye rust/bulker?
  7. Alternativt, ta av skiltene i allefall, hvis du ikke vil kvitte deg med bilen og heller ikke skal bruke den
  8. Taunus

    Probe ?

    Ble faktisk solgt "endel" av denne typen i Norge. De aller fleste var blå metallic eller røde. Grunnen var at en belgisk forhandler som hadde mange av disse bilene på lager gikk konk eller noe og Ford Motor Norge kjøpte dem opp og solgte dem på det norske markedet "billig". Husker ikke helt årsmodellen på dem, men de ble solgt ett år "for sent" i Norge. Akkurat det hadde ingen praktisk betydning, for den eneste modellendringen var at de skulle hatt noen andre felger det året de ble solgt.
  9. Du er nok inne på det der ja. Cortina'n hadde både Mk 1 og 2 og var kommet til Mk3 når produksjonen ble "samkjørt" med Tyskland (alt ligner, men nesten ingenting passer. Sjekk f.eks. bredden på opphøyningen på Cortinapanseret). Cortina Mk4 og Mk5 var (untatt rattplasseringen) like som Taunus og det er nok derfor det har blitt brukt like betegnelser på dem. Kanskje Haynes Repaerasjonsbøker også kan ha hatt en innvirkning, for skulle man ha till en Taunus fra '78 måtte man kjøpe Cortina Mk4 og 5 :-)
  10. Taunus

    Probe ?

    Slenger meg innpå diskusjonen selv om den vel egentlig er både gmmel og utgått :-). Det er helt riktig at 2,5 motoren er fra Mazda. Men jeg opplevde noe vittig ang. deler til denne motoren på jobb en dag. Jobber på delelageret på en Fordbutikk og vi trengte en kamaksel tilen slik motor. Vi kunne ikke skaffe på en uke, så jeg ringte en kjenning på Mazda. "grunn-nummeret" (et slags delenr.) hos Ford tilsvarte delenummeret hos Mazda, så delen var den samme. MEN det artige er prisen. Det ville være billigere for kjenningen min hos Mazdaforhandleren å kjøpe delen fra meg på Ford med den rabatten forhandlerene har seg i mellom (ca 18 %) enn det ville være å bestille den på Mazdanummer fra egen importør!!!! Noen som sa at Forddeler er dyre?? :-)
  11. Taunus

    Min Taunus!

    Vemodig vakker bil ja. Jeg beordrer deg herved til å ta godt vare på den, hehe
  12. Mange kan tjene mye på å handle direkte derfra selv.
  13. Taunus

    Bling bling eller??

    Ikke særlig bra tror jeg :-) Blir liksom litt for "moderne" bil syns jeg. Chrome Spoke passer best på biler med fangere av stål :-)
  14. Taunus

    Sierra i cl 89`mod

    Du har så rett så rett så rett :-)
  15. Taunus

    Hva er den verdt?

    Høres helt kurrant ut.Her pleier 85-86 IS'er i halvshabby tilstand ligge på 5-6000. Er det katalysator på den forresten? Ble påbudt fra 89 (noen ble levert i 88) og da har bilen som regel lavkomp. motor. I tillegg er OHC og kat. en dårlig kombinasjon og lurt å styre unna :-) Har du bilde av den forresten?
  16. Taunus

    Hva er den verdt?

    Høres helt kurrant ut.Her pleier 85-86 IS'er i halvshabby tilstand ligge på 5-6000. Er det katalysator på den forresten? Ble påbudt fra 89 (noen ble levert i 88) og da har bilen som regel lavkomp. motor. I tillegg er OHC og kat. en dårlig kombinasjon og lurt å styre unna :-)
  17. Jeg jobber også på Ford og snuser rundt i delefilmene hver dag.Og jjeg har ALDRI sett noe soim helst som kan indikere en 2-dørs sedan. Det står ingen slike karosserier i filmen og hvis man er inne på f.eks. bakskjermer o.l. finnes det heller ikke. Vil tippe fyren mener kombi, men blingser litt på betegnelsene. Hvis noen SER en 2-dørs sedan, så sjekk opp chassisnummeret. Hvis fjedre bokstav er en "F" så er det en firedørs som er ombygd. Eks. WFOFXX....osv (Står det en B er det en 3-dørs kombi)
  18. Taunus

    Chamber på 72 stv

    det med varmingen hørtes ut som en dårlig ide, synes jeg iallefall! Børe heller få tak i en som er rett og forsterke den. Skal du rette den du har bør den nok ta`s av bilen og ribbes for og så rettes i en jigg. Kan legge ut målene på traversen fra ford håndboka etter neste helg om noen er intriserte? Har sikkert en travers liggende hvis noen vil kjøpe :-). Tøff bil forresten
  19. Står en slik "mini-thunderbird" som ligner delebil i Kr.sand.
  20. Taunus

    Taunus`n min!

    Er denna godkjent da :-) ?
  21. Er det noem som kan hjelpe meg med en høyre, fremre sikkerhetsbeltelås til en 84 modell Granada? (EU-kontroll er no dritt ) Send en mail til fingebretsen@hotmail.com
  22. Taunus

    Bling bling eller??

    Fangere er bare å beholde på ser så bilcross ut uten, og at det er litt bulker rundt om lager bare litt nostalgipatina. Tror disse felgene er 15" eller muligens 16" med 225bredde? Er ikke denne fullspekka luksusTaunusen rå? Taunus 2.3 Ghia mk5 Taunus 2.3 Ghia bilde nr 2 Taunus 2.3Ghia vs. 13" RS Noen som vet hva slags baklykter dette er???? Spent på prosjektet ditt forresten "Basic". Taunuser er ofte ordntlig fine med felger med "kant", men en lav bil i "Pro Touring" stil med store felger er ikke særlig galt det heller :-)
  23. Nå har jeg sjekka. IKKE Ghia interiør
  24. Svar til Bust. Jeg putrer selv rundt i 1,6 Taunus til daglig og syns likevel konebilen (Mondeo 1,8)er altfor dau (uavhengig av sammenligninger med andre merker). Poenget er at har du litt last eller folk i en 1,8 så er det så mye mindre å hente enn i 2-literen. Det lille du legger til på å kjøpe 2,0 har du igjen i mindre ergrelser hver gang du vil forbi e.l. Når det gjelder 94(til 96) mondeo, så har faktisk den (i hvertfall 2-literen) faktisk ord på seg for å være litt piggere enn på 97-00 modellene.
×
×
  • Create New...