Jump to content

priser Fixit kasser osv..


Trones...

Recommended Posts

Skyline-kassa krever store modifikasjoner for å passe på Cosworth. Clutchhuset må kappes da det er "én del", samme som mt75 huset. Deretter må clutchhus fra mt75 kappes og skjøtes på skyline-boksen. Tunnelen på Sierra / Escort er også alt for liten for skylinekassa, så her må det også kappes og sveises for å få den inn. I tillegg er det vekta som er nær dobbelt så høy som MT75. Beste alternativ på en grom 4x4 er ferguson (FFD) eller X-trac. Ligger en 6trinns H-gira FFD tilsalgs nå for 80 lapper på finn.

 

Sier man at vekt ikke har noe å si pga at den befinner seg lavt, så har man misforstått bil og racing fullstendig.

 

Kryogenbehandling er det samme som normal herding. Det er flere metoder det kan gjøres på; først varmes materialet opp, deretter bråkjøles det i enten vann eller karbonholdig væske (olje). Etter dette kan man videre gå ned til rundt -150-200grader, hvor materialet blir enda hardere / sprøere / høyere flytgrense og bruddgrense.

 

Jeg har til gode å begynne med 4x4 kassene, så jeg har ikke noe erfaring med forsterkede hus til disse desverre.

Edited by armani

2wd sierra cosworth

Link to comment
Share on other sites

Armani, var dette til en racingbil da?

FF kassen er i såfall bra den om du får tak i en i god stand. Men dersom dette er en gatebil er det jo kanskje ikkje så gøy med 10tusen km overhalingintervall og sinnsykt spetakkel?

så på en gatebil vil en skylinekasse oppleves en smule mer sivilisert, lydløst og sikkert kunne gå 500tusen kilometer koblet på en ynkelig cossiemotor.

 

Og om en ønsker løst clutchhus og racingkasse kan en bruke Os Giken kassen til Skyline, den fåes for ca 100k, langt å foretrekke fremfor en mishandlet 20år gammel FF kasse.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...