Jump to content

armani

Gjest
  • Posts

    2716
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by armani

  1. Spørs på tilstand og hva du selger for det, hehe. Kan du sende meg en melding? Enten PM eller på tlf: 92434378 Mvh Andreas
  2. armani

    Manifold

    Hvis du ser på den jeg la ved så har den "vanlig" gjenga hull til IAT sensor. Virker som din er modifisert. Usikker på hvilken motor de ble levert med, men er ikke ukjent at det ble endret litt i støpen her og der oppgjennom åra.
  3. armani

    Manifold

    Fant en annen en lik din:
  4. armani

    Manifold

    ? Ser ut som en standard 4x4 manifold? Kanskje IAT-hullet er borra opp til en annen type (og derfor mye pakningsdrit der), men ellers er den vel lik.
  5. Helt enig! Poenget er at det bør etableres en form for standardisering av dokumentene som fremlegges. Jo, det er akkurat det som er poenget. Belastningen motoren utsettes for endres ved de ulike metodene, uten at dette kommer frem av dokumentasjonen. Blir som å bremse i 1. gir og 5. gir uten å nevne dette.
  6. Skjønte ikke hva du var uenig i. Poenget mitt er at det bør komme tydeligere frem hva som er brukt slik at det er mulig å sammenligne testresultater fra benk til benk, spec til spec. Jeg er forøvrig helt enig i hva du skriver.
  7. Jeg syns det er vanskelig å gjøre vurderinger ene eller andre veien, når det brukes sveip og hold-metodikk om hverandre. Det bør standardiseres slik at det tydelig fremgår av papirene hva som er brukt. Slik papirene presenteres nå, står det ingenting om dette. Det er lett å nå 2,5 bar på 4000 når man holder igjen motoren. Blir som å kjøre i motbakke og har all verdens med tid til å få ting til å spoole. Og så bruker man dét til å sammenligne mot et sveip (andre papirer), der tregheten i motoren virkelig kommer til syne. Eksempelvis; i videoen din Kristian ser man tydelig at det holdes igjen, 450rpm/s eller hva det nå er. I mine øyne er slik "hold"-opplegg godt for å stressteste motoren, men det gir et feil bilde av virkeligheten i en rett linje, på flata.
  8. Kjøper sprukne 200 blokker, rundt bolthull eller sprukne sylindervegger. Gi en lyd dersom du har. 92434378 Mvh Andreas
  9. Hehe, jeg poster nå litt mens jeg holder på :-) Andreas
  10. Disse kan du bruke foran og bak, bak krever det at du bygger om tårnene og bruker wrc-krybbe etc.
  11. 2 stk nye CNC-maskinerte WRC hubber til Cosworth selges. Komplett med lager-retainer. Disse passer originale WRC-lagre med støvtetninger. Hubbene er frest ut av et stykke 6082-T651 aluminiumsblokk, og er over dobbelt så sterke som de originale støpte hubbene. Sprekker ikke ned mot braketten slik de originale gjerne gjør. Har flere liggende dersom du trenger 4 f.eks. Kan leveres ferdig anodisert i farge etter ønske. 8000kr for 2 stk. Befinner seg i Ski i Akershus 92434378 Andreas
  12. Jeg skrev ikke noe om noe bolter..
  13. Har sett mye rart, og de skivene jeg har best erfaring med er NK fra KCL. De er zink-belagt som gjør at de holder veldig lenge før de ruster. Skift klosser når du skifter skiver, det koster jo bare noen hundrelapper ekstra.. Husk monteringssett så du slipper å bruke opp det gamle dritet som garantert knekker ved første forsøk på demontering.
  14. Man får nå leieflasker fra gassautomater rundt omkring vesentlig rimeligere enn tidligere. Her får man også byttet hele døgnet, så man slipper latterlige åpningstider hos utsalg. Det er jo gjerne kl 23 på kvelden før et stevne man går tom for gass. https://www.gassautomat.no/industrigass Andreas
  15. Det smalt i anlegget mitt da bilen min kutta også, dette skyltes dårlig jording / tilkobling på batteri. Hvis bilen er en 94 så har du T34 motorstyring selvom du har nye motoren i. Det gjør at du har den "riktige" motorstyringa som det skrytes av over her. Det viktige nå er å finne ut hva du har av komponenter, identifisere bensintrykk, ladetrykk og ta en lambdamåling. Etter min mening er det med ditt oppsett kun feilsøking som trengs og evt. et bytte av chip. Pukkelrygg evt Jan300 her inne kan brenne chip til deg. Evt. en MSD-chip. Datasprut på denne med alt det medfører høres for min del helt overkill ut.
  16. Disse har vært tilgjengelige fra GGR i noen år nå, men bra å se burton også selger :-)
  17. Jeg har ikke prøvd noen andre enn deka selv, men det finnes erstatninger fra Fiveo: https://www.fiveomotorsport.com/lucas-55lb-low-impedance-3102
  18. Syns du skal beholde T34 og innsug+eksosmanifold du allerede har, kjøre BD14 innsugskam, BD8 (original) eksoskam, Pukkelrygg-chip evt. Jan300 her på forumet, RS500 intercooler, 600cc dyser. Kjøp en skikkelig tenningsforsterker, coil og pluggkabler så unngår du mye problematikk. Må ha 3 bar mapsensor også. Du bør også oppgradere bensinpumpe, og selvsagt bør du ha 3" mongoose eksosanlegg hvis du ikke allerede har dette. Med dette vil du få en veldig rask og brukbar bil. Bør nevnes at MT75-girkasser på dette effektnivået begynner å bli svakt.
  19. Har du prøvd ut denne kombinasjonen på Cosworth-motor? Blir fort dyrt med en 7064 + et (støpejerns)turbinhus som man deretter må maskinere. Hva oppnår du med dette fremfor en 6258 som med mindre modifikasjoner på 4x4 manifold passer rett på, og er billigere i utgangspunktet?
  20. Jeg mener du bør velge 6258 fremfor 6758. Det vil gi deg en enda mer kjørbar motor, med mye raskere spool enn T34.63. Hart plenum og en BD10 på innsug kombinert med mild porting. 7,8:1 komp. Denne fås ikke med twin scroll før 0,80 A/R T4 flens, noe jeg mener blir altfor stort og tregt for ditt bruk. Hvilken Haltech vurderer du? Elite?
  21. For en liten eske med drev koster det ikke stort mer enn 1500,- totalt i frakt. Med oppgraderte synkringer kan man bruke vanlig AFT Dexron 3, enten mineral eller syntetisk - det spørs på bruken. Det er de originale synkringene som krever den spesielle olja fra GM for å klare å bremse girene skikkelig. TKOene er designet for denne oljen. Folk prøver ATF, og får elendig resultat.. Man sparer fort inn kostnaden ved å bytte til oppgraderte synkringer, ettersom man slipper å bruke den latterlig dyre syncromesh-olja fra GM. Bare olja koster rundt 600kr/litern her i landet, og man trenger 2,8 liter per oljeskift.
  22. Har vært endel tråder om dette i det siste. Mye kan gjøres med skikkelige synkringer og ATF olje. For faceplating må drevsatsen sendes til libertygears for maskinering. De dreier vekk de originale synkdoggene på girene og sveiser på dogringer. Sliderne byttes også ut. Ligger på rundt 8000 + frakt begge veier + mva.
  23. Jeg skrev drevsatser; dvs. de to de tilbyr til Cosworth
  24. Jeg har ikke faceplating i kassa mi (ennå), men det er uten tvil neste punkt på lista. Du kommer til å bli knallfornøyd, for de er helt rå å kjøre med.
×
×
  • Create New...