Jump to content

Sierra-Ole

Gjest
  • Posts

    741
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Sierra-Ole

  1. Det var det jeg mente med motor tilsvarende fjærer, hehe. Var kanskje bare litt utydlig i talen. Men da er vi enige. Ja, avgassen er jo noe, men den skal vel være innenfor avgass grensa som var da bilen ble produsert? Og når du nevner det med BFG konta GBC o.s.v., har du dokumentasjon på dette? For det kunne jeg trenge selv hehe
  2. Tipper det teknisk sett burde vere greit når du benytter 4wd oppheng, noe du må uansett mtp. aksler til forhjula. Dem demperene er jo noe større diameter på, men får du lov å bruke 4wd fjærer på bilen når du skal bytte ut motor til tilsvarende?! Nå var det slik at vedkommende som søkte hadde dokumentasjon, så er sikkert slik du sier. Ett stempel å ok, men.. Dokumentasjonen må jo være seriøs, trur ikke det holder med noe "karosseriet det her er snakk om er identsk, mvh.." hehe.
  3. Sist jeg var ute etter å finne ut av det samme ble det nevnt at en bruker her hadde fått dokumentasjon fra en Ford forhandler der det stod svart på hvitt at dem er like. Dette var utslaget for å få godkjent ombyggingen fra Dohc til Cosworth. Mener det i dette tilfellet var snakk om en BOA Cosworth motor. Husker det også var snakk om at motoren gav bilen litt stor foraksel last, men det gikk. Har prøvd å snakket med utallige forhandlere, men det er ingen som vet noen ting eller sitter på noen dokumentasjon vedrørende dette.
  4. Min også reagerer helt fint. Er kun ett problem på tomgang. Eller ikke ett problem heller, den dauer aldri. Men høres litt shabby ut, men men. Er jo en gammal bil.
  5. Da hadde jeg testa TPS sensor. Min IS jager også på tomgang, men bare når den er kald Er din også slik?
  6. Den er bra under. Har selv vært med på å lakkere understellet. Det ble sandblåst og lakkert i fjor. Magnex rustfri eksos og ingen rust som jeg har lagt merke til. Er svoger'n sin bil dette, så jeg har noe kjennskap til bilen. Har fungert feilfritt i hans eie, bortsett fra en gang motoren fuska. Dette var da Champion platina pluggene merkelig nok. Hvis noen vil kjøpe tror jeg det bør gjøres snart, for eier vurderer å bytte mot en Capri med YB motor. Husker ikke hvem som eier den, men er en bruker her sin. Edit: Bilen har nå også Sparco snap-off ratt, ser bildene ikke er helt oppdatert.
  7. Nå er det jo forskjell på fjørene. Mk1 har spiral å mk2 har koniske fjærer syntest jeg å huske, eller så var det omvendt? Poenget er iallefall, det er forskjell.
  8. Hvis det hjelper å holde gassen i bunn er det ikke tenningen som er problemet. Det er bensin problem. Lavt/høyt trykk? Du har lagt opp retur til tanken med btr? Min IS å 2.9 nekter å starte hvis jeg berører gassen. Da blir den sur. Prøvd å bytte tomgangsregulator?
  9. Sierra-Ole

    IS -> 2.9

    Da er jeg iforstått med situasjonen din. Kjekkt at noen gidder å bruke tid å penger på 2.9'er, er jo kjekke motorer synest jeg da. Men skal inrømme at jeg selv driver med å bytte den ut med den nyere 24v utgaven. Men det krever penger å tid! Liten avsporing men rekner med trådstarter godtar det Så du må bygge om til ABS? Er det ikke godt nok å bruke el.forsterkeren uten ABS-funksjonen?
  10. Hmmm.. Mye snø å lite snø, østlandet kontra rogaland. Det er mye snø her i Rogaland om dagene iallefall. Akkuratt nå befinner jeg meg i Sauda. Å att det er snø og minusgrader er en av grunnene til at føret her er bra. I Hordaland, der jeg bor, å er i helgene så er det værre. Det tiner på dagen, fryser på om kvelden. Det er jo dette som skaper ulykker. Har det bare kommt snø og veiene blir brøyta så kommer jo tilogmed semien frem uten piggkjetting. Er isen som er stygg, mener jeg da. Men slik det var i Stavanger/Jæren for noen dager siden, klart det er noe drit. Kjørte hjemover om merka det var mye snøfokk pga. den sterke vinden. Den er stygg, det er jeg enig i.
  11. Sierra-Ole

    IS -> 2.9

    Ettersom at råkarroseriet er det samme skulle det da gå an å øke akseltrykk, bare du oppgraderer bremsene tilsvarende. Med 2.9 understell å fjærer så skal jo dette gå fint. Er da flere som har godkjent både BOB og BOA motorer. De motorene er da enda tyngre en den gammle 12v. Men når 2.9 Sierra'ne er så billige, hvorfor orke papirmølla til Biltilsynet, fremfor å bare kjøpe en orginal 2.9? Ikke frekkt ment eller noe slikt, hvis det bare er at du har lyst på et prosjekt så er det jo greit.
  12. Fikk ikke godkjent mitt senkesett fra H&R grunnet dette ikke var godkjent for BFG. (GBC og GBG mener jeg det var) Jeg måtte finne et senkesett som hadde TÜV godkjenning i henhold til vognkortet, var det jeg fikk beskjed om. Tror det har mye med hvem du kommer til, enkelte er så vanskelige å leser papiret med lupe
  13. Det får signal fra ECU. Hadde selv problem med dette, å la opp et nytt rele med styrestrøm fra tenning. Høres ikke ut som det er bensinpumpa som er feilen da, siden den starter i det hele tatt. Den hadde vært rimelig dau uten trykk i fuel-railen.
  14. Så lenge det er høytalerkabler som går til "vanlige" høytalere, dvs. 3 veis, 2 veis, diskanter. Så er det ikke behov for så tykke kabler selv ved bruk av høytalere med høy Watt. Er mye verre når det kommer til sub høytalere. Da må man opp i kabeltykkelse.
  15. Jeg gjorde det med en gang for å få allt rett. Var liksom sikker på at det var dette som var feil når du tipsa meg om det
  16. Gjett om dette var feilen, den kom med en gang. Takker å bukker! Skal huske å passe på neste gang hehe Var nok derfor jeg fikk eksos ut luftfilteret ja
  17. Så du trur motoren nå vil gi gnist når den egentlig skal ha utblåsningstakt? Det var en tanke, det har jeg ikke kommt på. Sikkert derfor det stinker bensin i eksosen Det skal ut å sjekkes! Det beste ville vel vært å turnet motoren en omdreining på veiva for så å montere fordeleren igjen. Få det skikkelig når jeg først holder på. Jeg har ikke 3 insprøytninger pr. omdreining men pr. 2 omdreininger. Det er dette som er litt merkelig. Det virker som om hjernen bare sender ut signalet som den skulle sendt til ene dyse kretsen. Men denne sender den ut til begge kretsene.
  18. Jeg også syntest det var så rart at det kom litt eksos ut av luftfilteret, men tenninga er rett innstillt med 12grader fortenning, det har jeg sjekka med tenningspistol. Å tenningsrekkefløgen jeg har lagt opp i fordeleren er 1-4-2-5-3-6. Jeg har nå sjekka gnisten, og jeg synest den er noe dårlig. Jeg har derfor byttet tennkabler, coil og plugger uten hell. Rotor og fordelerlokk er i helt fin stand. Det lukter noe så vanvittig bensin i eksosen. Kan den få for mye bensin mtp. at ei dyse ikke lukker? For høyt trykk i fuel-railen? Jeg har også testa med en annen hjerne, uten forandring. Jeg skjønner det ikke. Det første jeg fryktet når jeg såg eksos ut filteret var at jeg kunne ha byttet om toppene i farten, men etter det jeg har sett under toppdekslene så ser det ikke ut til at det er forskjell på dem. Jeg tenkte ikke så mye på høyre og venstre på toppene når jeg skulle montere dem fordi jeg bare trodde det bare var gjenger i forkant på den ene toppen. (Der braketten til servopumpa henger) Men det skulle selfølgeli være gjenger i bakkant på den andre toppen også. Det la jeg ikke merke til før det var for sent, å da hadde jeg allerede mikset dem om en annen. Edit: Jeg har ikke hatt ute kammen, så registeret er urørt. Og ja det er en 12v med EEC-IV. Det skal også sies at jeg har ei bensinpumpe som går konstant med tenning på hakk 2, pga. et trøbblete rele og dårlig styrestrøm fra hjernen. Derfor har jeg lagt opp ett rele som får styrestrøm samtidig som rele XI. Men med en bryter i tilegg så jeg kan bryte kretsen om jeg vil. Det begynte altså med at pumpa sluttet å gå, å nå dette. Men coilen har jeg ikke problem med, det kommer jo 12v fram til den.
  19. Sliter nå med en 2.9 motor etter en overhaling som innebar topp pakninger, ventilsliping o.l. Etter dette så får jeg ikke start på motoren. Den har smellt ett par ganger, men da kommer eksosen ut fra luftfilerboksen. Det jeg har sjekka er at den får gnist til alle plugger, ved syl.1 12 grader F.Ø.D. Bensinpumpa starter, det er trykk i fuel-railen, det kommer 12v fram til dysene. Men! Det jeg synest er rart er at når jeg turner motoren manuelt med parklys pærer i dyse stikkene så får dysene åpningssignal samtidig til alle dysene. Å ved 2 omdreininger på veiva så har altså samtlige dyser åpnet 3 ganger. Er dette en del av oppstartsfasen eller er dette riv ruskende feil? Har ikke tilgang til reserve hjerne så det har jeg ikke sjekka. Noen som veit hva som kan gjøre dette?
  20. Det har vore tukla med anlegg, det fant jeg ut når jeg tok ut dashbordet! Så nå ryker ikke sikkringa lenger å allt virker, bortsett fra cd spilleren, men her la vi bare opp en ny kabel. Ellers er jeg foresten enig me deg angående Opel. Fy f... for noe drit!
  21. Som trådtittel beskriver, så har vi en Opel Vectra B her i tunet. Bror min var å henta den for ikke mange dager siden. Da han skulle koble anlegg i bilen enda det hele med at hverken blink-, varsel-, instrumenbelysning virker. Heller ikke CD-spilleren og funksjonene i dashbordet. Dvs. turteller, speedometer, tankmåler osv. Leste litt i Haynes manualen og såg litt på koblingssjema uten å bli noe særlig mer klok. Men det jeg har funnet ut er at det iallefall ikke kommer spenning fram til blinklysrele'ene. Er det noen her som har noen som hellst aning eller erfaring? Takker for ALLE tilbakemeldinger.
  22. Hørte rykter om at svogeren min ville bytte Escosen sin med en Sierra. Hehe, det tok meg ikke lang tid å kjenne igjen bilen på bildene Synd du ikke har råd til mellomlegget, slik at det kunne kommt noe skikkelig til øya her Men du skal jo alltids få bytte med gammle bilen din om du vill
  23. Sierra-Ole

    IS vs 2.9i

    Scorpio stv. bakstillinga var breiere på Sierra sedanen min iallefall, hvis ikke må det ha vert ett synsbedrag. Stv. bakstillinga hadde også demper montert inni fjæra. Dette er det vel også på Sierra stv.?
  24. Sierra-Ole

    IS vs 2.9i

    Men vet du om toppene går om hverandre? Å tror du toppene ville vært gunstigere pga. eksosen hvis du portmatchet innsugskanalene? Tror du dette hadde hatt innvirkning på komp. forholdet? Spør visst litt mye jeg nå Hva er det som ikke passer? Det er et enklere spørsmål Hvis du snakker understell og motor så er det meste bolt on. Men vær obs på at Scorpa bruker 5 bolt og breiere bakstilling. Om forstillinga har breiere bærearmer er jeg ikke sikker på, men traversen har jeg brukt om hverandre.
×
×
  • Create New...