Jump to content

Kvitt Deg Med Gammelbilen.....


Trones...

Recommended Posts

Kvitt deg med gammelbilen

Hvis du ikke bruker kjøretøyet ditt lenger, bør du avskilte det før årsskiftet. Ellers må du betale årsavgift for kjøretøyet i 2006.

 

Av: Erik Jenssen

Den: 15.12.2005 Kl. 09:36 oppdatert Kl. 10:35

I en pressemelding fra Toll- og avgiftsdirektoratet, går det rem at alle som står oppført som eier av et kjøretøy i motorvognregisteret den 1. januar 2006, vil motta årsavgiftskrav i posten i februar. Det vil si at dersom du venter til etter nyttår med å avskilte kjøretøyet ditt, er du pliktig til å betale årsavgift for 2006.

 

Dersom du selger kjøretøyet ditt før forfall i mars neste år, er du likevel ansvarlig for å sørge for at årsavgiften blir betalt.

Leverer du kjøretøyet inn til vraking hos en godkjent oppsamlingsplass/bilopphuggeri innen 15. mars 2006, slipper du å betale avgiften. Vrakes kjøretøyet i perioden 16. mars til 30. juni, vil du få tilbake halv årsavgift av Tollvesenet.

 

Årsavgiften forfaller til betaling den 15. mars hvert år. Betaler du etter denne datoen blir det lagt til en tilleggsavgift. Avregistrerer du kjøretøyet ditt i tidsrommet 1. januar til 15. mars, og ikke har betalt årsavgiften ved forfall, må du også betale tilleggsavgift.

 

Dersom årsavgiften ikke blir betalt, kan kjøretøyet bli avskiltet. Kjøretøy som skylder avgift fra tidligere år, vil ikke bli tillatt registrert før all skyldig avgift er betalt.

 

Ubetalt årsavgift for 2006 blir tvangsinnfordret. Dette gjelder også krav på kjøretøy som er avskiltet etter 1. januar, eller vraket etter 15. mars i 2006.

 

Kilde: www.vol.no

Mvh. Trones...
87. Merkur XR4TI.
06. Ford Focus 3 dørs. MS Sport. (til salgs.)

69. Ford Capri 1600GT. 80. Ford Fiesta(til salgs). 08. Ford Mondeo 2.0 tdci.

 

HUSK å resirkulere plast! Visste du at 2kg plast sparer 4kg olje, som kan refineres til 1l bensin til å fôre lekene mine.
 

Link to comment
Share on other sites

NAF ber Kristin Halvorsen legge tilrette for halvårlig betaling. Gjøre det lettere å eie bil for de svake i samfunnet blir nok ikke 1.prioritet for den historiske finansministern så det er bare å begynne å spare til 15mars.
Link to comment
Share on other sites

Alternativt, ta av skiltene i allefall, hvis du ikke vil kvitte deg med bilen og heller ikke skal bruke den

'97 Chevrolet Astro, '81 Escort cab. TIL SAlGS!,'97 Mondeo stv (konebil), 97 Mondeo delebil, '64 Ford Galaxie, '69 Chrysler Newport =nåværende "beholdning"

Link to comment
Share on other sites

Blir jeg leverer skilta 30. desember :P Skal i militæret straks, så jeg gidder ikke betale dyr årsavgift + forsikring for å ha den stående...

2008 Ford Mondeo 2,0 Tdci Ghia

1990 Ford F-250 4x4 Diesel Lastebil

1982 Ford Granada 2,8 GL

 

Volvo har TIC, Ford har TIKK...

Link to comment
Share on other sites

Synes jeg hørte noe om at årsavgiften skulle stige til neste år også jeg? Noen som kan bekrefte dette? Skule vist komme på i overkant av 4k??

Link to comment
Share on other sites

Blir jeg leverer skilta 30. desember :P Skal i militæret straks, så jeg gidder ikke betale dyr årsavgift + forsikring for å ha den stående...

Bare husk å gjøre det får de stenger for jula.. Jeg glemte det jeg, og leverte skiltene den 7. Januar, og tror du ikke kravet om den satans årsavgifta dunka ned i postkassa? Vill pris for å ha bilen på veien i 7 dager, faktisk så sto den i garasjen uten motor.. :P

Link to comment
Share on other sites

Er oppe i romjula her i oslo på risløkka, men lønner seg å ta en kikk på åpningstidene, de har nemlig halve jobbdager. Var morro å møte stengt port før kl15.15.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kansje litt dumt å spørre om dette på ny og så seint da men eg skal kanskje kjøpe jordebil i dag så trenger svar fort :P viss eg kjøper ein bil i dag med skilter og leverer den inn på knoksen før 15 mars så slepper eg allså årsavgifta ?! :D takker for svar..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...