Jump to content

Feilfylling


burnout

Recommended Posts

Det måtte jo skje til slutt....fått ny dieselbil, går i rundt i mine egne tanker, skal fylle drivstoff, tar tak i pumpa på gammel vane, klemmer til og ser plutselig at pumpa er grønn, ikke svart....:P Fikk fyllt hele 2 liter bensin før jeg fikk stoppa. Fyllte deretter på 53 liter diesel. Har hørt at man bør tømme tanken og bytte filter hvis man har fyllt opp dieselbiler med bensin, men har og hørt om folk som har oppdaga feilen etter 1 - 2 liter, fyllt opp resten med diesel og har kjørt videre uten problem.

 

Hva vil folket her inne anbefale? Noen som vet om bensin flyter på eller synker i diesel? Vil det blande seg siden dette var en såpass liten mengde?

10 VW Golf GTD (solgt)

09 VW Passat

88 Mazda RX-7 FC3S

85 Ford Sierra 3 dørs 2L (solgt)

86 Ford Sierra 2L (kondemnert og sprengt)

83 Opel Ascona (Brant opp)

83 Ford Transit (solgt)

Link to comment
Share on other sites

så lenge du ikke informerer ditt verksted om dette (da kan du miste din nybilgaranti på motor). så burde det gå greit.CR pumpa blir smurt av dieseloljen så tilsett en liter 2t olje på tanken før du kjører bare for å være sikker fordi bensin er veldig tørr. finnes flere eksempel på CR pumper som har gått til helvete pga akkuratt det som du har gjort her. derfor er det viktigt med 2taktsoljen på tanken! mengen er litt omdiskutert men tilsett minst 0,5L. mere skader ikke. anbefalt mengde pr 50Ldiesel på psa hdi er 1liter 2 taktolje, etter en feilfylling, selv om tanken er helt tømt for bensin før ny diesel er fylt. vi bruker alltid 1 liter på alle våre merker

Edited by Samatron
Link to comment
Share on other sites

Når det gjelder en så ny bil ville jeg tatt en telefon til merkeverksted for sikkerhets skyld. De har regler for når motorgaranti bortfaller. Veldig kjipt å miste garanti selv om det egentlig går bra med litt bensin.

Mk6 XR3i Cab. || Mk1 XR2 CVH || Escort mk3 Zetec || Fiesta mk1 Kent Mikuni || Og en Puma :unsure:
'11 BMW 525d || '13 Yamaha XJ6N
Originaldeler, remixed.

Link to comment
Share on other sites

hvis dette er vw/audi er det dommeste som finnes å informere verkstedet om det. da du garantert ikke får dekket eventuelle senskader på garanti. tilsett 2taktsolje, hold kjeft og kjør! :)

Edited by Samatron
Link to comment
Share on other sites

Gjør som de sier over, og ikke et ord, Møller går amok om de får vite slikt når det sendes erstatning som går på garanti! De blir helt ville for det minste

Lancer EVO VI RS2 (LE 05/130)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...