Jump to content

Stereo i Granada


Gess

Recommended Posts

Jeg holder på å montere litt stereoanlegg i Granadaen, og i utgangspunktet monterte jeg inn gamle ting som jeg tidligere har hatt i bil med godt hell.

Headuniten er litt gammel Pioneer sak, frontsettet er fra Boston acoustic. I tillegg har jeg en Phonix gold M25 forsterker og 12" bass fra Boston acoustic i hjemmesnekret MDF kasse med delefilter.

Tidligere  har bassen spilt bra, og frontsettet gav fin lyd foran. Nå derimot...

Jeg synes bassen er ullen og lite definert, fronsettet har for mye klang og lite definert bass det også. Tidligere har frontsettet vert enkelt onter i sponplate, mens nå har jeg støpt tilpassede kasser i flece/glassfiber og trukket med fjuskelær.

Er det jeg som har blitt for godt vant med moderne bil og stereo, eller har utstyret blitt gammelt og dårlig? Kan jeg rette opp i den litt daue bassen med litt demping inni kassen, og gjelder det for frontsettet også? Virker nesten som om det er ekko spnt inni boksene.

Nå har jeg kjøpt meg ny headunit fra pioneer, så jeg vil jo tro at den skal forbedre lyden en anelse, men bassen lurer jeg på hva jeg skal gjøre med.

 

Mvh. GeirS

Granada 1976, MkI 2.6 GL
Hyundai i40 2011 mod.

Volvo V90 T6 2021

Link to comment
Share on other sites

Flytende dempemiddel evt tykkeste type understellsmasse fra Biltema i glassfiberkassene er kanskje en god ide. Det gir de litt mer masse å vil endre resonansfrekvensen slik at du blir kvitt klangen.

Sideways is the new forward

 

17m P7-1 Turnier (selges/byttes i scorpio)

Sierra mk1 2.0 Lat:)Prosjekttråd

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Etter at jeg monterte den nye Pioneerspilleren ble lyden en del bedre. Det er her egen justeringsmulighet for Subwoofer. Jeg la inn liltt lyddempings skumgummi i basskassen, og det hjalp litt på. Bassen ble litt bedre. Frontsettet spiller også bedre, men ikke helt slik jeg er vant til i Hyundaien :)

Neste skritt blir nok å dempe de kassene en anelse og se hvordan det blir. Jeg synes de tåler lite bass før det blir ulyd, så det er vel en viss mulighet for at de er blitt gamle og slitte.

Mvh. GeirS

Granada 1976, MkI 2.6 GL
Hyundai i40 2011 mod.

Volvo V90 T6 2021

Link to comment
Share on other sites

Kniper med plass????? I en GRANADA???? Har jo så god plass i de bilene der at eg kan ikke forstå at det skal knipe noen steder? Eller har du fullt bur osv?

Vi skal alle bli gamle men å bli voksen er frivillig!!

 

93 Escort cosworth

11 BMW F11 535d

05 BMW E87 120d

01 Kawasaki ZX7R

Link to comment
Share on other sites

Har ikke lyst til å gjøre så store ombygginger.

I dørene står det noen sure 10 cm høyttalere.  Det er muligens plass til 12 cm uten at det kommer i konflikt med vindussveiva.

Et annet alternativ kan være sparkepanelet foran.

Har heller ikke lyst til å sage i filler hattehylla.

 

Kan jeg ikke få se hvordan du har gjort det da?

Link to comment
Share on other sites

hattehyllen er laget på verdens enkleste måte. for å lage kopi så trenger du bare en temmelig tynn fineer plate eller lignende å tegne av på å sage ut. så trekker du den med noe lurt noe. så kan du sette div stereo på den :)

Edited by Paddo

Mvh Stian

    78mod Granada 2.3 L "rånebil"

    84mod Granada 2.3 "ghia" Rustvrak som venter på restaurering
X-84mod Granada 2.3 L jubileum

 

Racing your civic is like the special olympics, even if you win, you are still retarded...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Granada er en romslig bil, men det er jo ikke alltid at en har lyst til å sette hull i dørtrekk eller sage i hatthyllen. Min bil er fra 1976 og har ikke hull hverken i dørtrekk eller hatthylle og slik skal det fortsette. Jeg vurderte å lage meg hatthylle og vinkle høyttalerne, men det ble rett og slett ikke plass. Alternativet er jo høyttalere i kasse som monteres oppå, det har det vert tidligere, men jeg har ikke kommet så langt. Forran har det tidligere vert montert høyttalere på undersiden av dashbordet, i stålplaten over beina til føreren og i filtmatten over beina til passasjeren.

Jeg har derimot laget egne kasser som nesten passet bra. Litt mer tanke rundt detaljer så blir det spot on.

IMAG0566_zps0cc35475.jpg

Først laget jeg en kopi av sparkeplaten ringer til å feste høyttalerne i og litt avstandsstykker. Testet litt hvordan vinkelen måtte bli, men desverre ikke helt godt nok.

 

IMAG0631_zpsb2f8f0c3.jpg

Jeg trakk deretter dette i et fleecepledd og smurte på med polyester, heller ikke dette ble helt 100%, men greit nok som første gangs forsøk.

 

IMAG0639_zpsd20ff1e3.jpg

Jeg pusset ned de verste ugjevnhetene og sparklet med finsparkel. Etter dette ble det pussing og trekking med skai fra Biltema. Dette har jeg desverre ikke bilder av. Diskantene ble festet slik at de er vinklet på skrå oppover mot hodehøyde. Lydbildet blir ganske ok.

 

Det jeg ikke tok høyde for var at disse panelene skal passe bak pyntelistene langsmed kanalen, så de skulle vert litt slankere nederst. Jeg bygget de også litt for kraftig der dørlisten kommer slik at passformen der er heller ikke helt 100%.

Mvh. GeirS

Granada 1976, MkI 2.6 GL
Hyundai i40 2011 mod.

Volvo V90 T6 2021

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...