Jump to content

Gess

Gjest
 • Content Count

  2004
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Gess

 1. Lettere modifisert Granada i Nederland. Byggetråd finnes på Retro Rides.
 2. Er det ikke sånn at det skal gå en ledning ned til dynamoen ? Mener at choken får strøm derfra.
 3. Det der er ikke noe særlig, det blir jo som i Nascar med plastskall over klatrestativ. Litt av gøyen er o at det er tatt utganspunkt i biler som går på vei. Hybrid delen er nå grei nok, det kalles vel utvikling, men å gå bort fra fast karosseri det stemmer jeg i mot :-)
 4. Jeg hadde en 04 Mondeo og denne hadde også en slik varmer. Jeg fikk probølemer med at sensoren som skal registrere at det brenner riktig ble kokset. Varmeren slo seg derfor av. Etter tilstrekkelig mange feilslåtte starter slo den seg helt av, det er visstnok en form for lås den går i. Jeg demonterte min varmer, renset den og satte den sammen uten å kjøpe noen nye deler. Den fungerte da et års tid før den ga seg igjen. Fullt mulig å overhale, koster en del i deler og det tar litt tid. Den er jo også koblet til kjølevæsken så det blir fort litt søl. På Mondeo lå varmeren veldig knotete plassert,
 5. Hvis ledningsnettet er fra bil med automat må en tjuvkoble litt på ledningene som gikk inn på automatkassen. Det er jo en sperre der som gjør at bilen bare kan startes i P eller N. Går motoren bare så lenge starteren går og stopper med en gang man slipper starteren? Eller er det slik at starteren ikke slår inn med mindre man kobler direkte på den? Ommotoren stopper uten at starteren går, kan det være den lange motstandsledningen før coilen som ikke er koblet til. Ellers kan det være dette med Automat-ledningsnett. Bensinpumpen skal kobles med rele slik at den starter når man setter tenning. De
 6. Henter opp en gammel tråd her. Hvilket oppsett vil en slik kam som dette fungere på? NA eller turbo? Er det en fast road cam, eller hva? Vil den kunne gi problemer med EU kontroll med tanke på avgasser og tomgang?
 7. Jeg trodde at olje til stempelringer kom fra egne kanaler via råden, Men det ser jo ikke ut til å stemme på min motor i alle fall. Er det så enkelt som at veiven slenger olje rundt om kring og at stempelpinnen dermed blir oljet tilstrekkelig både med flytende og fast pinne? Samme gjelder vel for stempelringer der det ikke er eget oljehull på råden, der må det vel også oljes ved at veiven slenger rundt olje. Eller har jeg helt misforstått nå?
 8. Kikket enda litt på dette jeg har liggende og kom opp med et par spørsmål til som kanskje noen her kan svare på. Det gjelder jo en 2.8 maskin. Det ser ut til at den originalt har pressede stempelpinner i rådene og at de er flytende i stemplene. Da må det vel oljes på et eller annet vis. Slik det ser ut er det oljehull på topp av den store enden på råden slik at det sprøytes olje opp på undersiden av stemplene. regner med dette da skal gi tilstrekkelig med smøring til både stempelringer og stempelpinne. De rådene jeg har liggende har ikke disse hullene, så er det da bare å borre opp hull med ri
 9. Jeg kikket litt på hjemmesiden til EBB og han har utført tilsvarende operasjoner tidligere. Der presset han ut foring, freste opp råden, presset inn ny foring og tilpasset denne til stempelpinnen. Han brukte ikke dremel ,så det er ikke noe jeg har tenkt å forøke å få til hjemme i garasjen.
 10. Planen er vel å sette sammen en motor der potensialet er litt større enn det de originale delene tilsier. Jeg har noen Mahle stempler på 93.93mm som jeg tenkte å benytte, men de har stempelpinne på 22mm og veivstakene har hull på 23mm. Det er en 2.8 maskin det er snakk om forresten.
 11. Nei her er det vel ikke originalt noe som helst. jeg har noen stempler og råder liggende og lurte på hvordan de eventuelt kunne kombineres, men det er vel spørsmål om det lønner seg.
 12. Fines det veivstakeforinger somer såpass tynne at det er mulig å få montert stempel med 22m stempelpinne i veivstaker med 23mm hull? Finner ikke noe om ID og OD
 13. Er det forresten noen som har en ide om hva det vil koste å borre opp en V6 blokk, hone og plane?
 14. Du sier noe der. Jeg har ikke hørt så mye om maskinering i Bergen og det kan vel virke som om det ikke er så mange andre som har det heller :-) Får se det litt an, ingenting som haster, har jo ikke lyst til å bruke mer enn jeg må, men resultatet må jo bli bra, ellers er det jo bortkastede penger. Hadde jo naturligvis håpet på at det var noen som kjente til et bra og rimelig sted, men men.
 15. Såvidt jeg vet er ikke Stavanger en bydel i Bergen. Har helst lyst til å slippe å sende deler nedover kysten, men EBB er jo et alternativ naturligvis.
 16. Er det noen som kjenner til motorverksteder i bergen som tar på seg slikt som borring og honing av blokker? Auto 23 gjorde jo slikt, men de har vel lagt ned. Jeg fant Frydenbø, men regner med at de er fryktelig dyre. Mener at det var noen på Os som drev med slikt, men det er jo lenge siden jeg snakket med de, så jeg husker ikke navnet.
 17. Er ikke så glad i å sveise oppover nettopp på grunn av sveiseperler og det at det er vanskeligere å se hva men holder på med. Men det blir vel til å gjøre det beste ut av det. Å vippe bilen over på siden er helt uaktuelt :-)
 18. Jeg leste litt rundt på nettet og det var flere som mente at Volvo sin grunning ikke var den letteste å sveise å, men samtidig mange som mente at den var topp. Så der har du internett, ikke lett å bli klok. Jeg betalte 214,- for en sprayboks: http://www.lakkspesialisten.no/nettbutikk/produktdetalj?gruppe_nr=58&produkt_nr=3m+50410&g=1#.WLe649crJaQ Dette med å fjerne grunningen akkurat der sveisen skal starte er det flere som har bemerket, så det blir vel til å prøve det. Litt usikker på hvordan det skal gjøres med jekkfestet, det blir jo til å sveise oppover, noe som ikke alltid er
 19. Endte opp med 3M sin sveisegrunning, kjøpt hos Lakkspesialisten i Fyllingsdalen. Får satse på at den gjør jobben sin.
 20. Er det noen som vet hvor det er enkelt å få tak i sveisegrunning i Bergen? Må jeg til Volvo eller Wurth i Kanalveien eller finnes det hos Bilextra eller Hellanor?
 21. Den 38 DGAS forgasseren har jo langt større venturier enn innsuged ditt, det kan vel skape litt kjedelige turbulente strømmer. Plasseringen sideveis er vel også forskjellig mellom Weber og Solex. Jeg monterte Weberforgasser på en 2.6, den hadde manuell choke og jeg kunne ikke slå av choken helt uten å miste futt. Merket det ved en tilfeldighet. Hvis choken stod litt på fikk motoren en annen lyd og respons, med fullt åpen choke var den enda dauere ved pådrag. Jeg sjekket aldri CO og denslags, men bilen gikk gjennom EU kontroll så det kan jo ikke ha vært så ille. Tror nok dette med hastighet i v
 22. Det der er vel en del av eksosgass resirkulerings systemet som kom på de siste Granada modellene, fra 82 mener jeg. Innsuget er litt annerledes og det er noen kanaler som skal sørge for at noe av eksosen går inn igjen i forbrenningen. som så mye annet smart, slutter dette å fungere etter en tid, og lager da bare problemer :-)
 23. Gess

  Fordeler til 2,3

  Mener bestemt at de fordelerne går om hverandre. Men om du har gnist ut fra coil så er det ikke noe elektronikk som skulle forhindre at det kom gnist ut til pluggene. Er fordeleren plassert riktig? Den forskyver seg litt i det den glir på plass på tannhjulene. Er fordelerlokket i orden, kullstiften inntakt og kobber kontaktene fri for irr? Er rotoren i orden, Biltema sine har visstnok en tendens til å ryke knasten inni noe som gjør at rotoren står i ro og ikke roterer med akslingen. Jeg har fordeler og modul fra ukjent motor på min 2.6 som står i en Mk1, og det funker som fjell.
 24. Det koster nok litt med super og polyflex ja. Synes ikke det ble så ille gjennom RS euroford likevel. Jeg handlet noe hos Flo flex, de var billige, men jeg har lest i ettertid at kvaliteten kanskje ikke var helt topp.
 25. Jeg skiftet clutch, svinghjul, bolter og slavesylinder på en 2004 mondeo. Det er en omfattende jobb. Jeg tok av fangeren forran, og senket ned hele rammen med bærearmene på for å få av kassen. Måtte av med panseret for å holde igjen motoren. Det gikk greit, men er ikke en jobb som er særlig trivelig. Trangt, kronglete og mye skruing. Det er en grunn til at det koster 20.000,- Jeg brukte dual mass flywheel fra LUK, kjøpt hos eurocarparts i england.
×
×
 • Create New...