Jump to content

Jarl

Gjest
  • Posts

    84
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Jarl

  1. Finnes både sportsseter og standardseter i Mk4. Jeg har hatt begge deler og sportssetene var adskillig hardere enn standardsetene, med mer støtte både her og der, mens standardsetene var mer behagelige (syns jeg da). Hadde en 2008 Ghia X, den hadde standardseter i helskinn, så en 2011 Titanium, den hadde sportseter i stoff, så en 2012 Titanium X med standardseter i helskinn. Alle hadde 8-veis elektrisk justering med minne. ikke helt til å bli klok på, lurer på om det må spesifiseres når bilen bestilles?
  2. Plutselig har håndbremsen min blitt helt "slapp", den virker fint men det kan virke som om returfjæren for selve hendelen kan ha røket. Sjekket returfjærene bak på kalipere, de er ok, men regner med at det kanskje er en fjær i selve hendelen også, som drar opp slakken på wire når man løsner håndbrekket? Noen som har byttet denne?
  3. Glemte en viktig detalj: Når bilen var på PKK så ble CO målt til 0.15, så det burde tyde på at katalysatoren faktisk virker selv om feilkoden tilsier at den ikke gjør det. (jeg slettet koder før kontrollen, det tar noen mil før den kommer tilbake)
  4. Jeg har også motorlampe som lyser, koden er P0420: Catalyst System Efficiency Below Threshold (Bank 1) Jeg kan resette den med OBD-dongle + Torque+ men den dukker opp igjen etter ca 20-30 mil Så lenge motoren går som en klokke og forbruk er normalt tror jeg ikke jeg gjør noe med det. Kanskje jeg bytter lambdasensor om jeg snubler over en billig en på eBay
  5. Jeg mener de er like som på Cougar: Finner plenty av dem på eBay, f.eks her: http://www.ebay.com/itm/Front-Lower-Control-Arm-w-Ball-Joint-LH-Left-Driver-for-Mystique-Contour-Cougar-/371034986900?fits=Model%3ACougar&hash=item5663689994:g:3MoAAOSwRXRZROHK&vxp=mtr Noen av dem (også noen Cougar) har 2-bolts versjon, som ser slik ut, men det ser du jo fort under bilen:
  6. Fant faktisk en som er helt identisk med min på finndel.no, til og med akkurat samme km.stand Om jeg flytter både instrumentpanel og GEM (og startsperrebrikken fra nøklene) kan det kanskje fungere. (Bare som backup i tilfelle Ford er vrange) Er vel ikke så mange andre "smarte" moduler i denne bilen tror jeg.
  7. Det ante meg. Noen anelse om hvor mye Ford tar for å gjøre dette?
  8. Har noen forsøkt å bytte GEM ("sentralhjernen") i en Focus, og vet mer om hva som må gjøres i forbindelse med dette? Mener ikke rent fysisk, det er greit nok, men bilen får jo på en måte ny "identitet" når man gjør dette. Ligger startsperre her eller i ECU f.eks? Etter at jeg hadde lekkasje på varmeapparatet hvor boksen under hanskerommet ble oversprøytet med kjølevæske har det dukket opp ett par problemer som jeg regner med er relatert til denne boksen. (alle blinklysene på venstre side er konstant på, noen releer (vet ikke hvilke) klaprer stadig vekk, og det kan se ut som om smart-ladingen lever sitt eget liv, etc) Vil forsøke å finne en boks fra så tilsvarende bil som mulig, men det skal godt gjøres å finne en identisk hos høggern (2005-mod. 1.6 bensin, stasjonsvogn, Ghia med alt utstyr, i tilfelle noen har en liggende og slenge )
  9. Har sett på det til Volvo, men det ser for meg ut som om endestussene kommer for høyt i forhold til utsparringen i diffusoren? Det til 2.2 har vel samme nedbøyde enderør som standard-anlegget? Slik ser det ut nå, og om Volvo-anleggets endestusser går rett bakover (og pottene er like) må det vel bli for høyt?
  10. Fant på nettet at Mondeo mk4 2.3 Duratec (bensin) har dobbel eksos, så det burde kunne skaffes hos Ford (selv om denne modellen ikke ble solgt i Norge etter hva jeg vet) Her er bildet jeg fant: Fant det her: http://workshop-manuals.com/ford/mondeo_2007.5_02.2007/mechanical_repairs/3_powertrain/309_exhaust_system/309-00b_exhaust_system_2.0l_duratec-he_(mi4)-2.3l_duratec-he_(mi4)/description_and_operation/removal_and_installation/front_muffler_2.3l_duratec-he_(mi4)/
  11. Har en 2010-modell, kjørt snart 180k på østlandet. Null rust. Har bare skiftet skiver+klosser foran og endeledd så langt, veldig problemfritt bilhold. Dette er 1.6 bensin-utgaven. Har hørt at det kan være litt mer krøll med dieselversjonene, min bror måtte f.eks bytte turbo etter ca 150k EDIT: Har litt klarlakk-flassing på støtfanger bak, men den er jo av plast så det ruster ikke
  12. Her er link til Talkford hvor Volvo V70-system blir montert på Mondeo: http://www.talkford.com/community/topic/184133-one-danish-mk4-mondeo/page-2
  13. Denne kanskje? (Er til Focus, men det er vel ganske likt) https://www.fordpartsuk.com/shop/ford_focus_aerial_upgrade_for_dab_radios_f_KITAERIAL1_c_1301.htm
  14. Jeg forsøkte å få Ford til å ettermontere på min 2008-modell, men de ville ikke, det kom til å bli så dyrt at de anbefalte meg å heller bytte bil Byttet til en 2012 (ikke bare derfor da) med Webasto med fjernkontroll, helt konge! Edit: With Supplemental Air Heater betyr som Roddis sier at du har elektrisk tilleggsvarme, akkurat samme som jeg hadde på min 2008-modell. Det virker, men blir ikke det samme som Webasto. Husk bare at den bare virker når vifta står på fullt (ellers hadde nok varmeelementet blitt svidd). Leste ett sted at det også bare virker om innetemperaturen er satt til Max, men er ikke 100% sikker på det.
  15. Min forrige hadde ikke dieselvarmer, den hadde isteden elektrisk tilleggsvarmer i varmeapparatet (750W), tror det var standard om det ikke var montert dieselvarmer. Denne kommer ikke opp i innstillingene i instrumentpanelet, den aktiveres automatisk når det er < +4 ute og motoren ikke er varm, men bare om varmeapparatviften står på fullt. Du kan forresten sjekke på www.etis.ford.com hva bilen din har av utstyr
  16. Svigermors MB C270 CDI strøk også på dette. Skiftet luftfilter, tok den ut på en kjøretur svigermor nok var glad hun ikke var med på. (En liten time med "sportslig kjøring" med automatkassa i sport-mode (mer turtall under aksellerasjon). Gikk rett gjennom kontrollen etterpå
  17. Vet ikke hva det kan være, men det er for høyt. Jeg har nå en 2012 140hk/automat, den går litt rimeligere faktisk, har stabilisert seg på 0.63 omtrent, akkurat samme kjøring som den forrige (men bare målt siden mai da) Er kanskje ikke helt sammenlignbart siden både motor og gearkasse er anderledes.
  18. Hørtes veldig høyt ut. Her er mine målinger over 100 uker på nesten samme bil (2008 140hk automat kombi) over 100 uker (Neida, er ikke det minste pedantisk ) Etter litt ujevnt forbruk de første ukene (mest pga at bilen nesten ikke var i bruk) stabiliserte den seg pent like under 0.7 Dette er blandet kjøring, regnet ut selv. Kjørecomputeren er ganske feil, tror den viste rundt 0.60 det meste av tiden.
  19. Jeg har hatt dette etter rutebytte, men da røk sikringen til den ene siden stadig vekk (det er en sikring for hver side). Ford fikset det. (Selv om det ikke var de som hadde byttet ruten)
  20. Jeg har samme problem på min Cougar (er vel omtrent samme varmeapparat etc som mk2 Mondeo) Jeg forsøkte å lufte systemet som beskrevet på en engelsk side: Starte opp motoren med lokket til ekspansjonstanken fjernet, la den gå på tomgang helt til viftene starter. Deretter la den kjøle seg ned, fortsatt uten lokk på tanken. Jeg så da at det boblet ut endel luft fra tanken. Etter dette fikk jeg litt varme, men helt bra ble det ikke. Nå brukes denne bare på sommeren, så det er ingen krise, men hadde vært greit å fått det i orden.
  21. Jarl

    Ny Fordsjåfør

    Det er reim på denne, skiftintervall er 200.000 km. 140hk/automat produsert til ca midt i 2008 har 100.000 skiftintervall. Det er forresten en utførlig tråd like over din om dette (Husk forresten oljeskift på girkassen hver 60k) Jeg hadde en 2008 med lyssensor, den gjorde bl.a at svinglysene (om du har disse) ikke kommer på når det er lyst, fjernlys vil ikke bli stående på (de bare blinker når du drar i hendelen), lyktespylere spyler bare når det er mørkt, instrumentlys dimmes automatisk når det blir mørkt. (tror det er alt, husker ikke noe mer iallefall). Dette når lysbryteren står i Auto-stilling
  22. Vet ikke, jeg fikk min byttet hos Ford (kostnad ca 6000), men skal vel ikke se bort fra at det kan hjelpe
  23. En kollega hadde en sånn som firmabil, AJ-registrert. En annen kollega hadde en med en merkelig lilla-farge, lurer på om den også var en slags spesialgreie.
  24. Min var sånn ( i tillegg var den noen ganger håpløs de første minuttene etter at jeg startet opp, nesten ikke trekkraft), det viste seg å være EGR-ventilen som var defekt.
  25. Hva med å ta PKK hos Kverneland? Om de har levert bilen slik den er idag, burde det ikke være noe problem å få den godkjent der skulle man tro?
×
×
  • Create New...