Hopp til innhold


Bilde

Ford Focus 1.6 duratec (motorfeil)


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Fordfocus1995

Fordfocus1995

    Trehjulssykkel

  • Gjest
  • Pip
  • 1 innlegg
  • Bosted:Elverum

Postet 13. November 2018 - 13:43

Heisann.

For noen dager siden fikk jeg en motorfeil på min Ford Focus 1.6 duratec 2006modell. (bensin).

Plutselig begynte bilen å lugge.. kort tid etter stoppet bilen og jeg fikk opp følgene feilmelding;  

''fel på motorens styrsystem'' og ''begrenset hastighet''..

Fikk fortsatt start på bilen.. men den gikk utrolig ugjevnt og spyttet fælt med eksos..

Bilen klarte å holde seg igang I kanskje 15 sek. før den kveltes igjen..  

Turtallsviseren står da å hopper mellom 1000 og 1500 omdreininger.. Så fort jeg prøver å presse inn gasspedalen så kveles bilen igjen..

Jeg målte batteriet og fant ut at det var på 10.8v.. (noe som så klart er for lavt)

Satt på lading og fikk det opp på 12,8v.. (440a)

Dette er da nok for å få start på bilen..

Tvilte fortsatt på batteriet og satt inn ett nytt ett..men fortsatt samme problem..

Gikk over alle kabler og kontakter inn på motoren.. men fant ingen feil.

 

Koblet I går opp en diagnosetester og fikk følgene feilkoder ;  u0155, U0001, P2135, P2119 OG P060A''

 

''U0155''; skal da være noe med koblingen mellom instrumentet og ecu'n.

Slettet alle feilkodene igår.. og da plutselig går bilen som ei kule igjen.. :cool2:  :cool2:

 

Har lest på flere forumer at det er en kjent feil på 2005/2006 modell focuser at koblingen mellom disse to kan svekkes over tid..

Men blir skeptisk når bilen nå går bedre enn på lenge..

 

Noen ford-entusiaster her som kan ha en formening om hva dette kan være? og om jeg trenger å bekymre meg for langturer med denne bilen I nærmeste framtid? :shutup:


Dette innlegget har blitt redigert av Fordfocus1995: 13. November 2018 - 13:47


#2 packs

packs

    Ford RS

  • Gjest
  • PipPipPipPipPipPip
  • 693 innlegg
  • Bosted:Buskerud/Drammen

Postet 13. November 2018 - 14:01

Focus mk2 har problemer med lodding til kontakta på instrumentpanel. Loddet opp denne på vår focus og har ikke hatt problemer med elektronikk etter dette.
Ligger diy video av dette på youtube
-------------------------------------------------------------------
Escort MK5a, 91mod, 2.0 zetec




0 bruker(e) leser denne tråden

0 medlemmer, 0 gjester, 0 anonyme brukere