Jump to content

exin89

Gjest
  • Posts

    419
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by exin89

  1. 2.9 24v Cosworth BOA motor Kmstand ca 150.000 Det har vert bytta kammer og register på ca 130000. Er for meg ukjent hvilke kammer som står i. Med motornett og ECU, Servopumpe, Dynamo. Denne er uten AC, og mekanisk vifte. Har også svinghjul, og en MT75 4x4 kasse med defekt 3.gir. Motor har stått i en Sierra STV 4x4, denne er godkjent med motor, og senkesett. Mye rust, så har igrunn gitt opp å redde den. I vognkortet står det at motoren kommer fra en norskregistrert Scorpio Cosworth. Noe jeg regner med er positivt ved godkjenning i andre biler. Karrosseriet kan også selges, men mtp godkjenninger så ønsker jeg noe mer enn vrakpant, eller så blir det satt på lager inntil vidre. Pris: Ca 15000 Kan diskuteres ved meget hurtig avgjørelse. Står i Stokke, Vestfold. Ta kontakt på PM da jeg ikke er tilgjengelig på telefon.
  2. Fikk en sms fra en som ønsket å kjøpe BOA'n. Har vert bortreist på jobb, og telefonen streika, så har ikke fått sendt svar, og har heller ikke mulighet til å svare da telefonen med sms'n på er død. Send gjerne en ny melding om det fortsatt er aktuelt.
  3. Har 2 stk STV som står og støver ned. Har nok annet å drive med, så tanken er å beholde DOHC motoren med girkasse og kvitte meg med resten. Per nå går begge bilene for egen maskin, men bremser må byttes, så de bør hentes på tilhenger, og siden jeg vil beholde DOHC motoren, så må jeg ta ut denne før salg om jeg ikke får det jeg vil ha for en motor som har fått altfor mange arbeidstimer. 93' Sierra STV 4x4 MT75 BOA Godkjent i vognkort: Her er det en del rust i gulvet, men det er håp hvis noen gir den mye kjerlighet. Bærer preg av dårlig grunnarbeid før lakkering for mange år siden. Her mangler det en del interiør, som står i den andre bilen. Motor gikk fint da den ble satt bort. Alle bremser må byttes, eller mangler. Motorstyring er ikke modifisert til manuell kasse og kan stoppe mot kryss når man slipper gassen brått og trykker inn clutch. Trenger kun en clutch switch som sier at bilen står i "park" når man trykker inn pedalen. Eksosen må bygges ny helt fra samlerør. 92' Sierra STV DOHC MT75: Denne må på visning grunnet feil motor på EU en gang tidligre. Tenker å all hovedsak å ta vare på denne motoren med girkasse selv, og kvitte meg med resten. Noe av interiøret og Varmeapparatvifte fra den andre bilen står her. Det er lappa litt i en kanal pga EU, dette er gjort sånn at det er lett å fjerne og gjøre det skikkelig, dvs punkta på platebit og litt sika over for å skjule plateoverganger og punkter. Bilene er i all hovedsak å betegne som delebiler, men mtp godkjenningspapirene, BOA motoren og 4x4 deler så håper jeg det trekker prisen litt opp. Har ekstra DOHC 4x4 kasse og fremdiff, den tilhørende diffen står på DOHC'n. og originaldiffen til DOHC'n har jeg liggende. Har også en fremre drivaksel fra 4x4 DOHC, den andre står på BOA'n. Har mye deler fra DOHC og 4x4 DOHC og vil gjerne bli kvitt alt. Bla a. 4 dører, bakluke og hele bakpartiet med lykter til sedan Dette er en gyllen mulighet til å få seg en STV godkjent som 4x4 BOA Cosworth. Bilder på forespørsel. Ønsker i nærheten av 20000.- for hele pakka, men det kan hende jeg drømmer. Gi meg gjerne et bud da dette skal bort. Selges helst samlet. Foretrekker Mail eller PM grunnet mye reisejobb. Stokke Vestfold Tlf: 48268476 epost: m.kapperud@gmail.com
  4. I vognkortet til STV'n min med BOA står det godkjent med motor og drivverk, og kw antallet er endret til 143kw på original plass, i tillegg til at det står kw under godkjent med motor. Kommer også opp 143kw når jeg f.eks er inne på mekonomen sine sider for å se etter deler.
  5. Bilen min gikk helt likt når jeg mistet strømtilførsel på den ene "dysebanken". Mål at det er signal på alle fire dysene, regner med at det kun er signal på to av fire. Riktignok så gikk motoren min helt fint på to sylindre, hadde ingen problem med å gi mye gass. Skal også legge til at jeg kjører med MS, så godt mulig originalhjernen ikke klarer å henge med når to sylindre er "borte". Mål med voltmeter på dysekontaktene å se om du får noe signal. Mangler det på to så Ohm mellom dysekontakter og pin 58 el 59 på hjernen. pin 58 og 59 gir signal til to dyser hver seg. Ut av hjernen er disse to i fargen Helbrun. Ledningsfarge på dysekontakter er jeg ikke 100% sikker på, men regner med de er brune der også. Hvis det er kontakt mellom hjerne og dysekontakt, så kan det lønne seg å prøve med en annen hjerne.
  6. Når det gjelder kjedestrammeren så sier de fleste at den må byttes, men den kan fint resettes og brukes om igjen. Om man gjør det med makt og på feil måte kan den ødelegges, så greit med god teknikk og litt tålmodighet. Vil allikevel anbefale å bytte den, selvom jeg selv kun bytter om det er synlige skavanker på låsesplinten.
  7. Dukket plutselig opp en ide her, og lurer litt på deres synspunkt på det. Plassbehovet har jeg alt tenkt på, og vil være et problem om dette skulle vert realisert, men hvordan vil dette fungere effektmessig? På en 4syl motor vil man prøve å få motstående sylindre samlet i et 4-2-1 grenrør. På en Sierra DOHC motor vil det da bli sylinder 1-4 og 2-3. før de samles fra 2-1 Da tenker jeg at det må være bedre å bygge et 6-3-1 grenrør enn det er med et 6-2-1. Det vil da selvfølgelig kunne føre til vanskeligheter mtp plassering av runnerne, men jeg tenker at det i teorien vil bli det beste. Tegnet et eksempelbilde utifra tenningsrekkefølge på BOA motor. 1-4-2-5-3-6
  8. Tenkte bare å nevne at jeg fikk Stålpakning i pakningssettet til 8v DOHC. Elring pakke fra Mekonomen. Ble ganske overrasket når jeg fikk pakningssettet.
  9. exin89

    BOA/BOB 4x4?

    Kan skrive under på at 4x4 og BOA er en god kombinasjon. Hvilke deler som er brukt i bilen min har jeg ingen kontroll på, da den ble kjøpt ferdig ombygd og godkjent. Var MYE dårlig jobb på bilen, men det skal gjøres noe med så fort jeg får tak over bilen. Det er riktignok en STV Sierra.
  10. Forstillingen er bygd opp ganske så annerledes på det "nye" karrosseriet, men det skal gå å ta hele framhjulsopphenget fra "frosken" å montere på den gamle uten større utfordringer. Når det kommer til dette så tror jeg K3NN37 kan ha noe info. når det kommer til ombygging av scorpio, så ville jeg valgt komplett forstilling og motor fra en 2.3 16v scorpio frosk. Du vil da også trenge motornett og hjerne fra samme bil. Om planene er videre modifisering av motor så ville jeg kanskje valgt annerledes, men dette valget ser jeg på som en forholdshvis enkel ombygging om du er villig til å ta jobben med elnettet.
  11. Etter hva jeg husker så er det to steg på den føleren. Ved ca 85*C går en vifte på, og ved ca 95*C går den andre også på. Denne føleren brukes kun til viftestyring, da det står sensor til ECU og dashbord bakenfor thermostathuset i innsuget. Har ingen info om hvordan denne fungerer sånn teknisk. Vanntemp sensoren du tenker på regner jeg med er den som står foran på thermostathuset, med en rektangulær kontakt.
  12. exin89

    2l Doch motor

    Kjedestrammeren kan låses fast i "nåverende posisjon" med litt ekstra press nedover, det fører til at den ikke spretter høyere, og det gir deg mulighet til å demontere kamdrev, og når du får av kamdrev får du slakk på kjede så du får av tannhjulet på veiva. Ved å "låse" strammeren går det akkurat å montere sammen igjen uten å demontere strammer. Du bør være helt sikker på at dette gjøres riktig, eller så kan du gjøre vondt værre. Men gjøres dette litt feil så merker man det med en gang, da man ikke får montert kamdrev igjen pga stramt kjede. Men etter min mening så kan man like godt bytte register og overhale topp samtidig hvis man ikke har gjort dette tidligre da.
  13. Bærearmene bak skal fint kunne brukes på 4x4, da stort sett alt bak er likt. På 2wd stv'n min har jeg 4x4 diff og aksler bak, og resten er original 2wd DOHC STV. Bortsett fra boltene som holder lagerhusa bak, da 2wd boltene til lagerhusa er for lange, og vil ta borti skrudd drivaksel. Bærearmer framme MÅ derimot brukes fra 4x4 da innfestning på spindel ikke er lik. Det er "kon" på 2wd, og "sylinder" med låsebolt på 4x4.
  14. Kjenner til den bilen. Den var veldig bra, og det ene båndet til bensintanken var dårlig. Det ble etter hva jeg fikk fortalt fylt full tank, deretter kjørt over "vaskebrettet" som var på denne plassen, og tanken ramla ned og bilen var overtent på under 2 minutter. Nytt opphengsbånd til tanken lå å ventet på at eier skulle montere. Synd å se at en såpass bra granada brenner opp, bare på grunn av litt dårlig vedlikehold.
  15. Det er mest sansynlig forskjellig giring på bakdiff, så den fra 4x4 MÅ brukes. Du MÅ bruke bruene bak fra combi pga demperfeste. På STV står demperen inne i fjæra. Om du har vanlig stikkakslinger nå og monterer aksler og diff fra 4x4, så MÅ boltene til å feste lagerhuset bak taes fra 4x4 om det er skrudde akslinger, eller så blir boltene for lange og treffer akslingen. Bruk komplett 4x4 forstilling med bremser, da det er forskjell på innpress på skiver og caliper. Bærearmer fra 2wd og 4x4 passer ikke om hverandre, bare så det også er nevnt. Tror det meste skal være tatt med i regnestykket nå. Det er en forholdshvis lett jobb å bygge om til 4x4, men tar jo litt tid. Når det gjelder forstilling og motor, så er det enkleste å montere motor forstilling og girkasse sammen, for så å løfte bilen høyt nok til å sette dette inn fra undersiden. Slipp bilen over denne "pakka" og styr på plass støtdempertårn og travers mens motor slippes ned. (husk girspaken)
  16. Veivsensor også bytta? Kan føre til at den "går på 3" En død celle i batteri kan føre til lignende problemer, men da funker den om den får startkabler eller litt turtall. Ser ikke noe om at du har bytta coil. Dårlig jording kan jo som kjent føre til mange rare problemer. Det jeg kom på i farta som kanskje kan hjelpe.
  17. Etter hva jeg leste en plass for en stund tilbake var det nok med en bryter som var kobla på clutch pedalen for å si til hjernen at motor skal gå på tomgang. Har ikke klart å finne tilbake til denne informasjonen. Fant noe info angående ombygging til manuell kasse her: http://www.talkford.com/topic/152306-24v-manual-conversions/
  18. Hvor skal disse reléene monteres inn? På sierra'n min med BOA har jeg ikke denne "fix'en", så den har det med å dø ut når jeg clutcher og slipper gassen inn i f.eks lyskryss. Hadde vert greit med en liten guide på dette, om ikke noen alt har laget en guide?
  19. Finnes det bakfanger på denne ? Trenger en til STV. Har du en pris om du har ?
  20. hvor mye lavere enn original stempler er disse? målt i mm?
  21. Originalt er det vel 215mm clutch. På min DOHC kjører jeg med kombinasjon av disse to. http://www.burtonpower.com/parts-by-category/transmission-clutch-wheels/clutches-std-performance/cp2511-1.html http://www.burtonpower.com/parts-by-category/transmission-clutch-wheels/clutches-std-performance/cp5352-5.html I følge det de skriver kan man velge Competition lamell istedenfor Heavy Duty som jeg valgte for at den skal tåle mer dreimoment. http://www.burtonpower.com/parts-by-category/transmission-clutch-wheels/clutches-std-performance/cp5351-1.html Ville nok valgt Competition på en turbobil, da den er spesifisert til å tåle en god del mer. (390nm) De har også en 4puck, men for min del falt vaget lett på organisk i en bruksbil, og mtp pris og sugetrim ble det den svakeste versjonen (320nm) som skal være mye bedre enn originalt. Til ditt bruk ville nok enten 4puck eller Comp være de beste alternativene mtp at de er spesifisert til 390nm. Men om det ikke er godt nok så vet jeg lite om ombygging til f.eks cosworth svinghjul og clutch
  22. Har en bra DOHC 4x4 kasse, og begge mellomakslene.
  23. exin89

    Sierra RS2000

    Det er godt mulig, men med oppsettet på min motor nå så er blokka høvla, så stempler står ovenfor blokk ved TDC. Har ikke målt noe squish, men målte meg fram til at det ikke var fare for noe form for flyt. Med 0.35mm høvla 8v topp så fikk jeg tenningsbank ved bruk av 95 bensin, men det problemet er helt borte med 16v topp, riktig nok ikke høvla noe. Angående det at bilen ikke går bedre med 16v motor må jeg si meg uening i, selv med 8v elnett, hjerne og fordeler. I min bil er det mer bunndrag, og toppdrag, men i mellomregisteret er det veldig likt 8v. Jeg har også justert opp litt bensintrykk. Jeg kan fint anbefale 16v i sierra, men man bør bruke hjerne fra RS2000 og EDIS tenning for optimalt resultat. For min del er prosjektet å få mest mulig effekt ut av umoifisert topp, og 8v hjerne. Venter bare på BBL for å få blandingsforholdet nermere optimalt.
  24. exin89

    Sierra RS2000

    Blokka på sierra DOHC er lik 2.0 16v. Kun topp og innsug som ikke er likt. Har selv en slik motor i sierra, med 8v elnett, og dette fungerer helt ok etter ombygging til fordeler. Skal du bruke elektronisk tenning så trenger du elnett og hjerne fra RS2000 eller 2.0 16v. Er andre muligheter mtp elnett og tenning, men disse to er de som er laget for motoren. Det du trenger fra sierra DOHC er vel stort sett bare thermostathus, da det sitter føler til elvifter i tillegg til den tynne slangen til vannbeholderen. Eventuelt kan du bruke annen styring til viftene, og øvre radiatorslange fra Scorpio 16v. Motoren passer rett i sierra, og det som krever litt research er det elektriske.
×
×
  • Create New...