Jump to content

KIB

Gjest
  • Posts

    713
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by KIB

  1. Forrige innlegg viste seg å være gal motor... Noen andre??
  2. Ønsker å kjøpe alu.bunnpanne til en BOA/BOB. Trenger egentlig bare en bunnpanne, men kan være interessert i en komplett eller delemotor hvis pris og plassering i landet er riktig. Mvh Knut Inge Berge 90724483 Knut.inge.berge@online.no
  3. Denne bilen er nok ikke priset så langt unna det jeg vil anse som riktig pris. Det basere jeg på bilens tilstand og historie i tillegg til de prisene enkelte andre Caprier er solgt for de siste årene.. Bilen har vært på de aller fleste Capritreff de siste 10-15 årene (minst), og den har alltid vunnet premie i klassen for ombygde Capri mk III. Så langt jeg kan huske har den aldri vært dårligere enn en 2. Plass og har vunnet utallige førsteplasser.. Det vil si at dette er en av Norges absolutt fineste Caprier!!
  4. Det er vel ikke så mye anderledes hos Naf enn hos andre firmaer/verksteder... Noen ansatte (Mekanikere) er flinke - andre dårlige, noen er nøye - noen litt mer slurvete, noen har en god dag - andre en dårlig dag, noen har god tid - andre er stresset osv. osv.. Men jeg synes det er ganske artig når de reklamerer med Eu/Pkk kontoll hos en "nøytral part". Har sett MANGE eu kontroller utført hos Naf med mange feil som en oppegående bilmekaniker med litt erfaring aldri ville ha anmerket..
  5. Hva mener du? Alle capri 2.8i hadde 160hk.. Det ser ut som en pen bil du har. Godt å høre at den restureres til tidsriktig stand. Mye som skal gjøres?
  6. Grandisjohn har riktig, Det finnes sikkert unntak, men hovedregelen er Capri 2.8i til og med 82 hadde sort blokk med sorte toppdeksler. 83 og nyere fikk grå blokk med grå toppdeksler..
  7. Godt å se at du har beholdt fornuften Jostein
  8. Problemet med de IDIOTENE der borte på CapriSport er at de sender til Norge når de gidder.. Har kjøpt diverse Capri deler av de opp i gjennnom åra som jeg har vært veldig fornøyd med, og de har sendt til Norge hver gang. Men sist jeg skulle kjøpe noe av de forsøkte jeg å ringe flere ganger, legge igjen melding på tlf svarer, sende mail, sende fax, sende GAMMELDAGS brev.. ikke snakk om at de gadd å svare.. Jeg har lagt igjen mye enger hos de tidligere og jeg hadde planer om å bruke en god del penger nå sist også, men jeg endte til slutt opp med å handle hos andre. Mange rundt om på engelske forum som også klager over at de har dårlig service..og en veldig arrogant holdning til kundene sine..
  9. - Angående bilen: Jeg hadde ikke vært redd for at kvelingen ødelegger bilen. Den/de lydene som kommer når det momentet som skal til for å flytte bilen overstiger momentet i motoren og motoren "dauer" er ikke gode lyder å høre på, spesielt ikke på en fremhjulstrekker. Men at de skader bilen? Nei det tror jeg ikke, da må du i så fall gjøre det mange hundre ganger på rad. - Angående dattera: 22år gammel, øvelseskjørt fra og til i flere år, klarer ikke starten, glemmer å clutche i trafikken osv.. Noen mangler bare "clutchfølelsen" i venstre beinet, og det sammspillet mellom gass og clutch kommer aldri helt på plass. Blir det samme med veldig gamle folk, de mister denne følelsen. For meg høres automatgir ut som eneste løsningen. Sliter ho fremdeles med dette etter så lang tid er jeg redd det å kjøre bil vil blir et pes og et stress, aldri noe kos. Og du ender opp med en datter som aldri vil like å kjøre bil. Men automat kan ho glemme hele clutchopplegget og konsentrere seg om alt det andre en sjåfør skal følge med på .. PS Med så lite "feeling" i beina har ho kanskje ikke anlegg for å bli ballettdanser heller
  10. Vet ikke helt hva jeg skal svare på det innlegget... Stod det skrevet noe sted at jeg ikke ville betale for dette?? Regner med at den/de som eventuelt kan lage disse for meg kan komme med en prisantydning når de ser hva jeg ønsker å få laget. Jeg pleier ikke betale med knappenåler og glansbilder, men kaster heller ikke gullbarrer etter folk...
  11. Holder på å oppgradere bremsene på bilen. Og skulle ha fått laget noen braketter i aluminium til de nye caliperne. Har vært i kontakt med en som kunne gjøre dette for meg på en CNC fres. Han kunne til og med sende med papirer som dokumenterte styrken i brakettene. Jeg sendte han noen skisser og han lagte en tegning ut fra de.. Men nå har jeg ikke klart å få tak i han på en måneds tid, vet ikke om han har tatt kvelden, havnet på sykehus eller hva som har skjedd?? Men det har gått fra daglig kontakt til stille i en måned.. Nå er våren her og jeg vil gjerne ha bilen ut på veien.. Er det noen her på forumet som har tilgang til fres på kveldstid? Er det noen som kan anbefale et firma som gidder å bry seg med å lage et par braketter? Alle forslag mottas med takk!!
  12. Info på Capri forumet
  13. De har sikkert glemt et ett-tall. Skal sikkert være 1375 pund
  14. KIB

    slett

    Tror ikke det nødvendigvis er BT som har slurvet.. tror det bare var slik før.. Jeg har to Caprier nå + at jeg har hatt en Capri tidligere som alle tre ble godkjent med turbo på 90-tallet. Ingen av bilene har samme tekst i vognkortet. I det enen stod det Turbo montert etter anvisninger fra Ford i det andre stod det Godkjent med turbo og i det tredje stod det Godkjent med ettermontert turbo. Ingen av bilene hadde noe info ang. effekt osv.. Sånn jeg ser på det er disse bilene godkjent så lenge jeg holder meg til en 2.8i motor og en turbo. (alle tre er 2.8i originalt) Jeg kan ikke dokumentere noe grad av ombygging og BT kan ikke dokumentere noe grad av ombygging.. To av disse bilene ble godkjent på standard bremser mens den siste hadde større bremser som en del av turbo-kittet.. Men dette er dessverre ikke nevnt i vognkortet.
  15. Veldig mange her som var veldig negative til "fuske Xenon".. . Jeg har brukt det på flere av mine biler og jeg synes det er genialt! Lyset blir MYE bedre! Det er en enorm forskjell til standard pærer Finnes masse av disse på Ebay og kvaliteten er selvfølgelig ikke like god som ekte Xenon men mye billigere og ikke like ulovlig.. Ettermonterte Xenon-kit er jo en standard anmerkning på Eu-kontroll. Man kan være uheldig å kjøpe pærer som ryker etter 14 dager, men ikke alle. Jeg har f.eks. brukt disse pærene Ebay link Pærene har fungert for meg i ca 6 måneder før de ryker.. Har du en bil som det går an å skifte pærer på uten å demontere hele fronten er det bare å handle inn Kina pærer Jeg kjøpte 3 par med pærer, så har jeg minst et års tid. Det ble totat 70kr levert hjemme på døra!!
  16. Er det til Caprien? Richard (Caprinut) har "forsket" litt og sier at Peugeot Partner felger passer og har riktig innpress for Capri. Mener han har 15" Parter felger på vinterdekkene til Caprien. I følge han får man de felgene i 14, 15 og 16"...
  17. Og bladet med en syv siders reportasje om Josteins bil er tilgjengelig for nedlastning på Ipad/nettbrett nå!! Kommer også til Narvesen osv. i løpet av kort tid...
  18. Det er det jeg også forsøker på.. Trådstartet spør om en oppskrift på dette, og det er det som er problemet. En oppskrift/prosjekt som ble godkjent for 5 eller 10 år siden vil nødvendigvis ikke bli godkjent i dag fordi reglene stadig endres. Oppskriften kan også variere veldig fra BT til BT..
  19. Ja det stemmer.. egenvekten kan endres, men maks tillat akselvekt kan ikke endres. Bilens akselvekt med den nye motoren måles med vekter på 75kg pr sitteplass inni bilen. Vekten må da ikke overstige maks tillatte akselvekt fremme (eller bak) og må heller ikke overstige bilens tillatte totalvekt. Jeg bygde om en Volvo V70 (ja feil merke men et fint eksempel på hvordan systemet virker) fra FWD diesel til R AWD. Jeg jobber på Volvo så jeg har god tilgang til dokumentasjon og har gode kontakter innad i Volvo, men Volvo Norge ville allikevel ikke skrive at det var ok å endre akselvektene. Jeg kunne dokumentere at karosseriene var like, jeg hadde typegodkjennings papirer på begge bilene. (typegodkjenningen på R bilen ble lagt til grunn for godkjenning av bremser/understell/avgass osv.) Jeg hadde en komplett R AWD hvor absolutt alt ble flyttet over på et 100% ribbet Diesel karosseri. Problemet på Volvo'n var at en AWD bakstilling er mye tyngre enn en FWD bakstilling. R-motoren med gir og mellomkasse var faktisk 10 kg letter en diesel motoren med girkasse. På "våre" Ford ombygginger er det motoren som utgjør vektøkningen, men i mitt tilfelle var det selve bakstillingen som økte vekten. Det vil si at det var de samme delene som utgjorde den økte vekten, som også skulle bære den økte vekten. Så med tanke på dimensjonering skulle ikke dette ha noe å si her.. Selv med typegodkjenningen som grunnlag for resten av ombyggingen kunne ikke BT endre maks tillatte akselvekt bak. Siden dette er en stasjonsvogn og det var bakstillingen som var problemet hadde jeg forholdsvis stor forskjell fra egnenvekten på bakakselen og opp til tillatte akselvekt for det er tatt høyde for at det meste av nyttelasten plasseres bak. Fremme er det mindre diff mellom egenvekt og maks akselvekt da nyttelast som sakt hovedsakelig belaster bakakselen.. Det jeg gjorde var å montere sammen bilen med minst mulig innvendig utstyr. Ikke støydempings matter, ikke reservehjul, ikke stereoanlegg, ikke takrails, ikke hengerfeste, ikke bakrutevisker osv. Kun det som måtte være der + normal innredning. Da ble den nye egenvekten på bakakselen (målt med 75kg plassert på hver sitteplass inni bilen) under maks akselvekt og bilen kunne godkjennes. Hadde jeg kommet litt over akslevekten eller totalvekten kunne jeg registrert ned bilen til 4 sitteplasser . Da kunne jeg tatt bort 75kg fra baksetet og «tjent» 75 kg. Dette ville funket siden det var bakakselen som var problemet, men har lite effekt på forakselen ved vektøking av motor… Da jeg kom hjem fra godkjenning ribbet jeg bilen innvendig igjen og monterte tilbake alt som skulle være der av utstyr.. På fremakselen har man mindre nytte last å spise av, så det er vanskeligere å "lure" vekten. Men med glassfiber panser og skjermer, batteriet og spylertank bak osv. vil dette kunne hjelpe noe.. Hvis ikke BT henger seg opp i glassfiber delene da. Jeg spurte BT fyren rett ut: Jeg må dokumenterer at karosseriene er 100% like og jeg må skaffe typegodkjenning på R bilen. Du bruker typegodkjenningen som grunnlag for den tekniske delen av godkjenningen, i forhold til effekt, utslipp, bremser osv. Da burde du kunne øke tillatte akselvekter tilsvarende R typegodkjenningen også? Da svarte BT fyren: Det er en helt fornuftig slutning du drar her, det høres helt logisk ut, og jeg er egentlig helt enig, det burde være slik. MEN når det gjelder akselvekt er jeg 100% bundet av vedtaket til Vegdirektoratet.. Kan KUN endres ved skriftlig godkjenning fra importør. (forhandler er ikke godt nok, må være importør)
  20. Du får ikke godkjent ombygging til Cosworth heller hvis du overskrider maks akselvekt.. Hjelper ingenting at det finnes andre biler som er godkjent med 2.8/2.9 eller Cosworth motor. Vegdirektoratet bestemte får noen år siden at det IKKE er lov å øke akselvekt på en bil uten skriftlig godkjenning fra importør!! Du kan komme med så mange argumenter, henvisninger til andre biler og dokumenter du bare vil, så lenge du ikke har skriftlig godkjenning fra importør kan ikke akselvekter endres. Dette vet jeg med 100% sikkerhet. Var igjennom en ombygging i fjor vinter hvor akselvekt kunne bli et problem. Biltilsynsmannen var oppriktig interessert i å hjelpe meg og finne løsninger på eventuelle problemer (det er det ikke ofte man opplever) men akkurat det med akselvekter kunne han IKKE gjøre noe med pga. vedtaket til Vegdirektoratet.
  21. En bil som er ombygd men ikke godkjent av BT er like ulovlig å "kjøre på tur" med på prøveskilter som med vanlige hvite skilter og kan dermed bli avskiltet på samme måte.. Bilens spesifikasjonene i følge vognkortet gjelder selv om man har prøveskilt!
  22. He he.. Tenkte du ville kommentere dette Taunus S Helt enig - Capri bør ikke være en "hverdagsbil", ikke Taunus, Escort, Granada eller noen av de andre gode gamle bilene heller. For lite biler igjen til å brukes i saltsuppa om vinteren..
  23. Er vel ikke bare meg som kan Capri her inne.. Capri er en grei bil vet du.. aldri feil på de og det finnes ikke rust Nei da, skal være litt mer seriøs.. Grandisjohn har mye rett i det han sier.. En Mk III Capri er jo rundt 30 år gammel så kvaliteten på bilen kan man ikke si mye om på forhånd. Man finner det meste fra utrustede, ihjelskrudde "drittbiler" til strøkne utgaver. Jeg vil si det viktigste å tenke på (gjelder de fleste gamle Forder) er rust.. Sjekk bilen nøye, ikke bare utvendig og under, men også under gulvtepper. Teknisk er de enkle og greie. Det meste kan fikses selv. Deler er det fremdeles greit å få tak i. Både nytt brukt og oppgraderingsdeler (foringer/dempere osv). De fleste som eier en Capri vil nok trekke frem kjøreglede som en av Capriens beste egenskaper. Å sammenlikne med Taunus når det gjelder kjøreegenskaper er jeg ikke enig i. Taunus er en "båt" å kjøre i forhold til en Capri... (sikker noen som blir sure nå) En Capri med gode dempere, nye foringer (polyforinger) rundt om og ellers teknisk ok er fast og fin å kjøre.. De aller feste Mk III har gode Recaro seter, så man sitter bra.. Når det gjelder forbruk har jeg for det meste hatt 2.8i biler. Men om du har en 2.8i eller en bil med en midre forgasser motor ligger nok forbruket opp under literen uansett. Helt greit.. Skal du kjøpe Capri er vel det vanskeligste å finne en grei bil som er til salgs. De finnes mange halvgjorte prosjekter rundt å få kjøpt, men det å kjøpe en bil "i esker" er ikke å anbefale.. Det er fort litt vanskeligere å finne en ok bil, men de dukker opp på Finn innimellom. Vet ikke hvor mye du skal bruke på en Capri, men denne ser jo bra ut: Autodb annonse
×
×
  • Create New...